Idővel elmúlnak a szüléssel kapcsolatos fóbiák?
Figyelt kérdés
A helyzet az,hogy már régóta minden vágyam egy kisbaba, igaz még anyagi lehetőségeim nincsenek,de kb egy év múlva ez is megoldódik!A gondom azt,hogy a vérvételtől, a hányástól gyerekkorom óta fóbiám van , ráadásul a fájdalomküszöböm egyenlő a nullával!Ez idővel elmúlik?Mert nagyon szeretnék kisbabát pár éven belül, de ezek visszatartanak!2008. dec. 8. 20:15
1/14 anonim válasza:
ezekre nem fogsz gondolni, csak a kicsire ;)
2/14 anonim válasza:
Hát , lehet hogy nem tudok neked segíteni, de nem vagy egyedül. Én is rettegek a vérvételtől, stb. bár a fájdalomküszöböm magas. Ráadásul egyszer láttam youtubon szülést élőben, hát azóta még a szülés gondolatától is hánynom kell, számomra förtelems, mocskos, és visszataszító. Rettegek a szülésnek még a gondolatától is:( Nem tudom el fog e valaha múlni.
3/14 anonim válasza:
"Számomra förtelems, mocskos, és visszataszító."
Hát nem tudom, hogy egy babát, egy leendő utódot hogy lehet förtelmesnek, visszataszítónak tartani. Az életbe semmi sem fog könnyen jönni, meg kell szenvedni érte...a babáért meg külön megéri. Én, mint férfi, biztos nem tudom úgy átgondolni, hogy mit jelent a szülés, de szerintem egy utód, baba minden áldozatot megér.
És nagyon remélem, hogy ez a fóbiád idővel elmúlik, és egy egészséges babának adsz majd életet. Szerintem egy orvos mindenképp segíthet rajta, mint minden máson (gondolok itt depresszióra és egyéb "lelki-szellemi" problémára). Sok sikert! 14/F
4/14 anonim válasza:
Szerintem nem azt mondtam, hogy a baba, utód, a förtelmes visszataszító....
5/14 anonim válasza:
Jah és köszi, lelki problémáim nincsenek, szellemi meg főleg, kvalifikált jogász lévén... de ez a fórum nem erre való.
6/14 anonim válasza:
Én sem a babát tartom visszataszítónak hanem a folyamatot ami odáig vezet. Én is gyűlölöm a kórházakat, ha csak belépek egy kórterembe azonnal leizzadok, szédülök, elfog a hányinger. Ha belegondolok hogy a szülés mivel jár nem tudom hogy valaha képes leszek rá, ami szomorú mert gyereket meg szeretnék.
7/14 A kérdező kommentje:
Megnyugtató,hogy nem vagyok egyedül!:)És a férfi válaszolónak üzenem,hogy az orvosok nem tudnak mit kezdeni a lelki gondokkal, esetleg a természetgyógyászok, a depressziót pedig maximum gyógyszerekkel tudják ideiglenesen elmúlasztani, de a probléma gyökerét nem tudják megoldani! És igaz,hogy áldás egy baba,és mindenre képes érte egy nő, de a terhesség tünetei, a vérvételek, maga a szülési fájdalom nem (lehetnek) kellemesek!
2008. dec. 8. 22:02
8/14 anonim válasza:
Ha babát nem tartod visszataszítónak, akkor a szülést is ki kell bírd...a kórház meg ugyanolyan, mint más épület, annyi különbséggel, hogy ott erre képzett emberek segítenek más emberek problémáim. Szerintem a korház sem olyan nagyon "ijesztő".
9/14 anonim válasza:
Jah és az tény, hogy nem kellemes az "eljárás", de az nem olyan hosszú, és egy csöppségért megéri szenvedni kicsit (sztem). Amúgy a probléma gyökerét nem lehet "megszüntetni", de lehet, hogy másképp fogod látni a dolgokat. :)
10/14 A kérdező kommentje:
A fájdalom még a legkevesebb,mert azt úgyis elfelejtem,ahogy meglátom a picikémet!De a hányás, vérvétel!ááááááááá! Ezektől megőrülök!Ráadásul egy ismerősöm most terhes és éhgyomorra megitattak vele valami édes löttyöt,és majdnem rosszul lett!Én éhgyomorra egy pohár cukros teát nem tudok meginni,mert rögtön felmegy a vércukrom...És nem undorodom a szüléstől!
2008. dec. 8. 22:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!