Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyire fontos a prolaktin...

Mennyire fontos a prolaktin szint?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két vetélésem volt sajnos az elmúlt két évben. Kiderült, hogy magas a TSH, amit jelenleg már kezelnek és pár héten belül lesz is újra kontroll.

Az endokrinológusnál (én hülye) elfelejtettem megkérdezni, hogy mi legyen a prolaktin szintemmel, ugyanis az is magas, 540 mE/l, a maximum 500 mE/l helyett. Természetesen látta az eredményemet mikor nála voltunk, nem mondott semmit rá az orvosnő sem magától. Ma felhívtam, de egyelőre még nem tudom, hogy mi van, mert ugyebár az asszisztensével beszéltem, ő konzultál majd az endokrinológussal, én pedig kedden kapok majd választ.

Azt olvastam, ha magas a prolaktin szint, nehezíti a teherbe esést, de én mindkétszer az első próbálkozásra teherbe estem, csak ugye elmentek a picik... Mennyire fontos ezzel foglalkozni? Csakmert látta gondolom, de nem szólt semmit rá, csak az alulműködésemre írt fel gyógyszert (másfél tabletta: 37,5 mikrogramm). A TSH változó volt, 3x nézték: 8; 5,9; 6,5.

2021. ápr. 30. 15:59
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Na pont hívott az asszisztens, meg is lepődtem. Annyit mondott, hogy a következő alkalommal a prolaktint is megnézik újra, de egyelőre nincs semmilyen erre irányuló kezelés.
2021. ápr. 30. 16:06
 2/27 A kérdező kommentje:
Illetve lemaradt (ha számít), hogyha jól emlékszem a menstruációm első napján vették le a vért (nem direkt, így jött ki, azt mondta a doki nem számít mikor megyek). De elvileg a menstruációs ciklus elején kell mérni a prolaktin szintet, szóval még jól is jött ki.
2021. ápr. 30. 16:19
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én úgy tudom, hogy a prolaktin szint és a TSH is fontos. Szerintem a 8, 5,9 és a 6,5 is elég magas. Ez is simán okozhatta a vetéléseket. A TSH-nak 1-2 körül kéne lennie babához.
2021. ápr. 30. 16:20
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos, teljesen borítani tudja a dolgokat, megakadályozhatja a peteérést és a beágyazódást is. Valószínűleg létrejött terhességre is veszélyes, mert a teljes terhesség alatt szedni kell rá gyógyszert, azt hiszem. Ha továbbra is magas, szerintem biztosan fogsz rá kapni bromocriptine-t, ha babát szeretnél.
2021. ápr. 30. 16:26
 5/27 A kérdező kommentje:
#3 Köszönöm szépen! Igen, azt mint írtam is kezeljük már és egyelőre várunk arra, hogy lejjebb menjen, addig nem próbálkozunk újra. Csak furának tartom, hogy a prolaktin felett így elsíklott az endokrinológus, pedig fel is hívtam emiatt.
2021. ápr. 30. 16:27
 6/27 A kérdező kommentje:
#4 Nagyon remélem, hogyha a következő vérvételen is magas lesz, akkor már ír fel gyógyszert. Mert most semmit sem kapok rá.
2021. ápr. 30. 16:29
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Nekem van ismerősöm aki azt mondta, hogy a prolaktinnak 100 vagy az alatt kell lennie babához. Mi meddőségibe járunk, nekem 259 lett a prolaktinom, de nem mondta a doki, hogy ez nem jó. Igaz ez októberi vérvétel, azóta ki tudja milyen.
2021. ápr. 30. 16:35
 8/27 A kérdező kommentje:
#7 Hát én is csak remélni tudom, hogy jól alakulnak majd a dolgok. Már eléggé zavar, hogy nekem kell sajnos noszogatnom az orvost... Most is ha nem telefonálok, nem is néznénk meg a következő vérvételen...
2021. ápr. 30. 16:39
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ha eredményt szeretnél elérni, akkor neked kell lépned... nekem októberbe csak éhgyomri vércukrot és inzulint kért a nőgyógyász, aminek jó lett az eredménye, ezért ő úgy gondolta, hogy akkor nekem biztos nincs inzulinrezisztenciám... Aztán jobbnak láttam ha inkább meddőségi központba megyünk inkább más egészségügyi probléma miatt is. Ott pedig tudtam, hogy akár inszemináció akár lombik lesz kérni fogják a terheléses vércukor vizsgálatot, ezért magánba megcsináltattam, hogy ezzel is előrébb legyünk. Hát mit ne mondjak nem lettek túl jó eredményeim... egyértelmű inzulinrezisztenciám van. A meddőségibe írt is fel a doki gyógyszert, meg persze azóta csinálom a diétát és sportolok is. Pedig 50 kg vagyok, tehát nálam nem a túlsúly okozza ezt a problémát. Csak gondolom a sima nőgyógyász is úgy gondolta, hogy mivel nem vagyok túlsúlyos akkor biztos nincs ilyen problémám.. hét a kilóknak semmi köze ehhez. Már az ultrahangból kellett volna erre gondolnia, mivel sok apró cisztát látott a petefészkekbe. Azt mondta, hogy nem kimondott PCO-s de ahhoz hasonló. Nem is volt normális menstruációm, ilyen 1-2 napig tartott, és előtte már egy héttel barnáztam. 1,5 hónapja szedem a gyógyszert és 1-2 napon belül kell megjönnie, de semmi barnázás nincs mióta szedem a gyógyszert és odafigyelek arra, hogy mit, mikor, mennyit eszek.
2021. ápr. 30. 18:00
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Az en prolaktinom 650 lett. A nőgyógyászom azt mondta, hogy vagy össze sem jön a baba vagy sajnos elmegy. Hozzá tette, hogy vannak csodák, de a 650-es Prolaktin nem megfelelő érték a terhesség előtt. Két vetélés után minden kivizsgálást megcsinaltunk egyedül a prolaktin volt rossz. Írt fel Bromocriptint a doki és most reménykedünk. 7.dpo-n vagyok.

A gyermekvállalashoz maximum 200 - as érték a megfelelő az orvosom szerint.

2021. máj. 2. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!