Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Túl magas prolaktin szint mit...

Túl magas prolaktin szint mit jelez?

Figyelt kérdés
Most voltam vérvételen és a prolaktin szintem kétszer magasabb mint kellene hogy legyen. Utána olvastam és lehet annak a jele hogy az ember nem tud teherbe esni de annak a jele is lehet hogy teherbe esett ugyanis akkor magas a prolaktin szint.... Valaki aki jártas ebben a témában tudna nekem válaszolni?

2020. szept. 15. 22:05
 1/4 A kérdező kommentje:
A mellem is feszül..
2020. szept. 15. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem prolaktinóma(agyalapi mirigy jóindulatú daganata) termeli az extra prolaktint. Gyógyszerrel visszaáll, de ha nem szedem ugyanúgy felmegy.

Keress endokrinológust

2020. szept. 16. 08:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Arra, hogy teherbe estél-e, a teszt biztosabb választ ad. Egyébiránt meg valóban az agyalapi mirigy megnagyobbodása lehet a háttérben, illetve egy-két más nőgyógyászati probléma, de simán együtt lehet vele élni, van akinek a felső határérték tízszerese is a "magas" prolaktin nemcsak a duplája. Teherbeeséshez a magas prolaktint Bromocriptin nevű szerrel lenyomják 100 alá. De ilyen mértékű emelkedéshez napi negyed/max. fél tabletta is elég.
2020. szept. 16. 13:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen bromocriptint kell szedni rá főként ezt írja fel nődoki. Valóban nehezíti a teherbeesést de sokan szoptatás alatt is újra terhesek lesznek, tehát semmi nem kizárt
2020. szept. 16. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!