Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez a prolaktin szint magas...

Ez a prolaktin szint magas teherbeeseshez?

Figyelt kérdés
Segítsetek légyszi. Mostmár végképp nem értem. 448,33mIU/I Prolaktin szintem.eletkor szerinti ref: 83,50-668,00. Viszont nagyon sok mindenki azt mondja,hogy teherbeesèshez 200alatt kell legyen. Minden más értekem rendben van. Sőt 21.napi vérvétel szerint van pete eresem is.
2020. aug. 5. 20:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Sok, de kapsz rá gyógyszert és úgy aránylag hamar megfelelő lesz.Azért nem olyan kétségbe ejtő dolog, de foglalkozni kell vele.
2020. aug. 5. 21:40
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 350 felett volt negy honappal az elso eles honap elott, en aviva tornaztam (hormontorna), es elsore sikerult a nagyobbik gyerekem (a kicsire 2 evet vartunk, de nala sokaig szoptattam a nagyot, es csak utana jott ossze, lehet, hogy a magas prolaktin miatt, akkor nem tornaztam).
2020. aug. 5. 22:09
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A nödokim szerint ez teljesen rendben van. Nem ad rá gyógyszert és nem is küldött tovább endokrinológushoz. És ugye oda csak beutalóval lehet menni. 6eve várunk a babára,sikertelenül. El vagyok keseredve. Nem tudom ilyenkor hogyan tovább.
2020. aug. 6. 00:44
 4/14 A kérdező kommentje:
Erröl a tornáról tölled hallottam először. Utána nézek és ki fogom ezt is probalni. Köszönöm
2020. aug. 6. 00:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
6 eve vartok ra, es nem kuld el a doki endokrinologushoz? Meddosegi kozpont? Maganban nincs lehetosegetek elmenni? A parod spermajat megvizsgaltak mar? Az en dokim azt mobdta, az a legelso lepes, minek engem osszeszurkalni vervetellel meg gyogyszerekkel, mikor kb. az esetek feleben a ferfinal van a problema.
2020. aug. 6. 06:27
 6/14 anonim ***** válasza:

Édes istenem, ezt a dokit váltsd le....

Nekem is volt ostoba dokim, aki clostyval tömött missed ab után, mert nem állt vissza a peteérésem... majd miután fél év múlva se jött a baba, kerestem mást. Jó doki volt, fél órát beszélgettünk egy forintot nem kért és endokrinológushoz küldött, neki köszönhetjük, hogy 6év várakozás után lett gyermekünk.... azért nagyon nem mindegy... Pajzsmirigy és IR gondom volt, endokrinológus nélkül esélyünk sem lett volna.

Minden hormont meg kell nézni, én már annyira kivoltam, hogy mindent magánba csináltam. Már az endokrinológushoz vérvételi eredményekkel mentem. Így egy kört megspóroltam. Kaptam gyógyszert és 3 hónap múlva pozitív teszttel mentem kontrollra. Ennyit számít egy jó orvos megfelelő vizsgálatok és kezelések. Sajnos babakérdésnél fontos az orvosi segítség, pláne a megfelelő orvos megtalálása. Főleg ennyi idő sikertelenség után :( Tudom nehéz, meg anyagilag sem gyaloggalopp, de olcsóbb, mint lombikra menni, pláne, hogy oda alapból kellenek előtte a vizsgálatok. Párodat is nézessétek meg, mert lehet nála van a gond. Neki meg aztán fájdalom mentes :D

Mondjuk belegondolva, ha prolaktin lett nézve, akkor minden más is? Ezt ugye nem írtad.

Drukkolok, hogy mihamarabb kiderüljön a gond, és legyen végre sikeretek! Feladni nem szabad, legrosszabb esetben a lombik mindig megoldás lehet :)

2020. aug. 6. 07:37
 7/14 A kérdező kommentje:
Most megy a párom kèt hèt múlva sperma vizsgálatra.. eddig össze vissza jarkaltam mert nem úgy foglalkoztak velem a nőgyógyászok ahogyan azt én elvartam volna. Most ezt a dokit azt mondtam jaj de jó végre egy jó orvos. De úgy néz ki ez se talált. Bár nagyon úgy néz ki hogy rajta van a probléma megoldasan,meg lelkiismeretesnek látom.. az az igazság. De valószínű akkor magamba fogok menni endokrinológushoz. Úgy érzem ez a prolaktin szint nem jó hiába referencia értéken belül van. Mindenki azt mondja nekem,hogy 200alatt kell lennie babahoz. Bízom benne,hogy nincs nagy baj.. igazából 6eve várok a babára,mert akkor történt egy vetélések 17.hetben kellett megszakítani. Azóta kb most dolgoztam fel és 1eve mondhatom azt hogy nagyon rajta vagyunk az ügyön...!! Elég mély depresszióban kozduttem az elvesztése végett. Nem is jártam orvoshoz se sajnos. Amit most már bánom nagyon,de így alakult.
2020. aug. 6. 13:03
 8/14 anonim ***** válasza:

1,6 vagyok

Sajnálom a történteket, és igaz ezt mindenki másképp dolgozza fel, bennem mindig az dolgozott az évek alatt, hogy márpedig én anya leszek! Ezt nem lehet csak úgy feladni az tuti :)

Visszatérve a referencia értékekre. Sajnos sok doki elvan a tartományokkal, ez olyan mint a 4-ig jó az a TSH... a nagy francokat, babához 2 alatt kell legyen. D vitamin, szintén baromi fontos, és szinte mindenkinek alacsony a szintje. Ezt se nézi sok nődoki. Oké, nem feltétlen rossz a doki akit találtál, de, ennyi idő után neki kicsit határozottabban kéne figyelnie, mert lehet, hogy sokaknak volt ilyen értékkel sikeres terhessége (mint ahogy ismerősöm 3 gyereket szült 10 feletti TSH-val) de azért nem ez az ideális, és lehet, hogy tényleg pont nálad ez igen is magas. Az jó, hogy a párod is megnézeti magát, az enyém is elment, ott kiderült, hogy nem csúcs szuper, de spontán még simán lehet gyerekünk, és egy kis vitaminnal (Biotech for men) hozzájártul a sikerhez ő is. Ártani biztos nem árt :D

Ugye sok hormonális problémára fény sem derül, mert tünetmentesek, vagy észre se vesszük, hogy bizonyos dolgok azért vannak, mert valami hormon gond van. Szintén tapasztalat, én kövér voltam, IR-em is volt, sógornőm meg csontváz, még is IR volt nála is a ludas. De ugye a cukorgondokat az ember általában csak kövér embereknél tudja elképzelni, aztán mégse úgy van az :D Nekik is nehezen jött a baba. Szóval hajrá, járjatok utána, egyszer már sikerült, tehát minden adott, lehet csak egy kis gyógyszeres támogatásra lesz szükség :) Minden jót kívánok nektek és mielőbbi sikert!

Kitartás! Sose szabad feladni!

2020. aug. 6. 13:27
 9/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod.. hát nagyon nehéz helyzet ez azaz igazság.. én most kezdem átlátni a dolgokat,mármint így a hormonokkal kapcsolatba.. megteszek mindent az egyszer biztos.. nem adom fel.. csak hát iszonyúan nehez.. de köszönöm a biztató szavakat..
2020. aug. 6. 16:52
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mi csoda folytán, de teherbe estem. 6,5hetes terhes vagyok. Igazából csak terhesvitamint szedtem két honapig. Mindenkinek aki babára vár azt üzenem ne adja fel soha..!!!
2020. szept. 14. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!