Akinek rákban (vagy valamilyen más súlyos betegségben) halt meg a (kis)gyereke, ő be mert vállalni egy "másikat"?Nem félt attól,hogy újból megtörténik ez a szörnyűség?
Nagyon sajnálom, ami történt!
Bár az én lányom él, de 3 hetes korától 3 éves koráig ismeretlen eredettel májbeteg volt. Rengeteget voltunk kórházban. Főleg Nyíregyházán, de többször voltunk a SOTE1-en is. Ezen kívül Debrecenben és Miskolcon is. Összesen 10 alkalommal 1-1 hetet.
Még így sem merünk bevállalni második gyermeket. Mert félünk, hogy ő is beteg lenne. Főleg úgy, hogy nem derült ki, mi a probléma. Pedig külföldre is kiküldték a biopsziája mintáját...
És még olyat is mondtak az orvosok, hogy ki is újulhat..
Nem hiszem, hogy tragikus kimenetel esetén vállaltunk / vagy vállalnánk másik gyermeket.
Remélem, nem baj, hogy válaszoltam.
Egy osztálytársam kishúga agydaganatban halt meg 13 évesen. 2 év volt köztük, igazi kis mintacsalád voltak, sokat voltam náluk és mindig mondták a szüleik, mennyire jó ez a 2 kislány. Nem hiszem, hogy terveztek több gyereket. Miután elment a kislány, született még 3 kishúga a barátnőmnek.
Nekünk komoly szívbetegsége van az egyik gyereknek, mi úgy voltunk vele, hogy mivel nem örökletes dolog, ezért inkább kisebb a valószínűsége, hogy a kicsi is beteg lesz. Egészségesek, hála Istennek.
Nálunk rokonságban van 2 is.
Édesanyám unokahúgáéknál leukémiás volt a nagyobbik lányuk, 1 hónappal a 8. születésnapja előtt halt meg, agyvérzésben. Mikor kiderült a leukémia 5 éves vilt, már meg volt a húga. Mikor meghalt évekkel később vállaltak még egy gyereket, aki a sors fintoraként kiköpött klónja a meghalt kislánynak.
Unokanővéreméknél ugyan ez a helyzet. Mikor meghalt 3 évesen a fiúk, ő veleszületett szívbeteg volt. vállaltak még 2 gyermeket. Ott is a fiú az elhúnyt másolata.
Őszinte részvétem, nagyon sajnálom!
Egy ismerősömnek a gyereke szintén gyógyíthatatlan betegségben szenved, nem sok ideje van hátra, évek óta küzd . A másik 2 gyereket ebből kifolyólag vállalták be, hogy erőt merítsenek! Nem tudom hogy miként vélekednek azóta, de kívülállóként látva jól tették hogy vállaltak még! Ne félj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!