Leszek így valamikor is terhes?
28 éves vagyok, 110 kg, 3 év alatt 30-40 kg feljött. Soha nem volt rendszeres a menstruációm, most már kb.egyáltalán nincs, csak valami halvány kezdetleges...inzulinrezisztenciám van. Egyre jobban szőrösödik az arcom, főleg az állam.
Küzdött valaki hasonlóval? Van esély javulásra, gyermek áldásra?
Először is, tényleg kezdj bele a hármas kezelésbe, azzal majd elkezdenek lemenni a kilók. Nem csak a teherbeesés érdekében, hanem a saját magad és az egészséged érdekében is. A kezeletlen IR sajnos könnyen átfordul cukorbetegségbe.
Én is 110-zel indultam, bár nekem volt normális ciklusom mellette igazolt peteéréssel. Fél év alatt lement 17 kiló, és rendeződött az IR. Ne add fel, menni fog. Hogy hány kilót kell lefogynod... Hát annyit, hogy rendes ciklusod legyen. Egy másik kérdésnél írtam, hogy nem kell drasztikus súlycsökkenés ahhoz, hogy rendeződjenek a hormonjaid, elegendő lehet a súlyod 10-15%-át leadni. Persze ezt előre nem tudja neked megmondani senki, hogy mikor áll vissza a normális ciklusod. De mindenképpen kell egy jó nőgyógyász-endokrinológus hozzá, az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!