Leszek így valamikor is terhes?
28 éves vagyok, 110 kg, 3 év alatt 30-40 kg feljött. Soha nem volt rendszeres a menstruációm, most már kb.egyáltalán nincs, csak valami halvány kezdetleges...inzulinrezisztenciám van. Egyre jobban szőrösödik az arcom, főleg az állam.
Küzdött valaki hasonlóval? Van esély javulásra, gyermek áldásra?
A hormonokat nézesd meg,hátha ott a bibi.
Ismertem olyan nőt aki 120 kg al simán szült 2 gyereket, de azért tényleg a fogyás lenne az elsődleges cél, sem neked, sem babának nem jó ekkora túl súly. Azért nem kell 60 kg ot fogyni, mint ahogy az első bunkó ész osztó mondta.
IR-t kell kezelni. Pajzsmirigyet megnézni, igyekezni tartani a ch diétát. Akkor menni fog :) amíg méhed van lehet gyereked is, vagy így vagy úgy.
Én 95kg-val lettem terhes, mindössze IR-e kellett a gyógyszer meg a pajzsmirigyre és igyekeztem a diétát tartani. 4 kg ment le még a gyógyszer előtt, mert már elkezdtem a diétát majd még 4kg 2 hónap alatt a gyógyszer mellett és terhes maradtam. Előtte közel 7 év várakozás volt a babára. Szóval nincs lehetetlen, de bizony kell a diéta. Mellé magasabb dózisú D-vitamin 3000NE. Keress fel egy endokrinológust.
Sok sikert és ne add fel. A hirtelen hízásnak legtöbbször a pajzsmirigy bekrepálása az oka. Legalábbis nálam ez volt. 26 kg két hónap alatt :( úgy, hogy semmilyen változás nem történt az étkezésben...inkább a stressz tűnt el.
Kezdj el foglalkozni vele, kezdd el a kezelést, év végére simán lehetsz terhes :)
Sok szerencsét!
6-os vagyok,
Bocsánat, nálad nem hirtelen jött hanem 3 év alatt a sok kg. De a lényegen ez sem változtat. Kitartás!
2
Biztos idetévedt a sóher norbi..
Rendbe kell szedni az IR-t diétával és mozgással
Hormonokat nézetni mert lehet a hízásban az is benne van
Nem reménytelen ha lesz peteérésed
Keress fel egy jó endokrinológust, aki nőgyógyász is egyben. Semmi sem reménytelen. De a 110 kg tényleg sok, nagyon megterheli a szervezeted. Mégha sikerül is így teherbe esned, akkor a terhesség még egy lapáttal rá fog tenni.
Nekem egyébként PCOS-m van, IR-m nincs. Gyógyszerrel lett kezelve, majd az első hónapban sikerült is a kisbabánk. Nekem is összevissza jött meg előtte és kb 2 hónap alatt 20 kilót híztam, plusz hajhullás, szőrösödés és egyéb finomságok. Undorító betegségek ezek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!