Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért jobb egy kisfiú, mint...

Miért jobb egy kisfiú, mint egy kislány?

Figyelt kérdés
Azt szokták mondani, hogy egy nőnek "jobb" hogyha fia születik, mert ő visszaad neki mindent, amit a férfiak elvettek tőle. Ha valaki sokat csalódott a férfiakban, nem volt jó apja vagy éppen semmilyen, akkor ő inkább kisfiút szeretne vagy kislány? És mennyire igaz ez a mondás? Tudom, persze mindegy a neme, csak egészséges legyen.

2021. febr. 8. 21:04
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Egyébként én rengetegszer csalódtam már a férfiakban (apámban is), ezért inkább "félek", hogy fiam lesz. Kell-e "félnem"?
2021. febr. 8. 21:05
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
En fiut akartam és az is lett. De biztosan nem jobb, mint egy lány. A lányt is ugyanúgy szerettem volna csak en magam sosem voltam lányos. Így egy fiúval szívesebben ülök le játszani. Ezért akartam fiut. Inkább a dinok, mint a babák. Persze en se voltam lányos lány Szoval lehet a lányom se lett volna. Ezt már nem tudjuk meg.
2021. febr. 8. 21:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt még életemben nem hallottam.
2021. febr. 8. 21:08
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Én sem akartam fiút. Nem is lett, lányunk született (mindketten lányt akartunk).

Én nem igazán tudtam magam elképzelni fiús anyaként. Pedig én nem vagyok lányos. Sosem használtam se sminket, se körömlakkot pl.

Én nem érzem azt, hogy egy fiú adott volna bármi többletet ahhoz képest, amit a lányom adott nekem /nekünk. Sőt.

2021. febr. 8. 21:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Apámmal a kapcsolatom katasztrofális volt. Felnőttkoromban kevés férfi volt, de ők rendben voltak, van olyan önismeretem, hogy pontosan tudom, milyen pasival jövök ki jól. Mázlim volt, megtaláltuk egymást, és én is jó vagyok neki. A gyerekvállalás kapcsán valóban van egy olyan gondolatom, hogy most végre egy jól működő szülő-gyerek kapcsolatban leszek benne, még ha a másik oldalon is, és hogy én igyekezni fogok jobban csinálni, mint a szüleim (anyám sem volt valami fantasztikus anya). Az viszont, hogy inkább fiút szerettem volna, inkább abból jött, hogy én sem vagyok valami csajos típus, inkább túrnám fel a kertet dínócsontokért egy kisfiúval, mint hogy csillámos körmöt fessek. (Igen, tudom, hogy ezek nemi sztereotípiák, nem minden kisfiúra és kislánya igaz, hogy ilyen az érdeklődésük, de azért nagyon sokra.)
2021. febr. 8. 21:25
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Amikor terhes lettem és elképzeltem h milyen lesz ha megszületik valahogy mindig kisfiút képzeltem. Lányom lett és nagyon örülök neki, el se tudnám képzelni mostmár h fiús anya legyek. Tervezzük a tesót lehet ő fiú lesz ki tudja. Ha fiú ha lány nem számít télleg semmi csak h egészséges legyen. ❤️
2021. febr. 8. 21:27
 7/13 anonim ***** válasza:
11%
Akinek nincs fia az ezt nem értheti. Teljesen más egy kisfiú mint egy kislány, nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt.
2021. febr. 8. 21:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez netto baromság..

Sosem hallotam egyebként.

Én sosem gondoltam azz, hogy lányos/ fiús anyuka lennék.

Fiút csak a férfiak könnyebb helyzete miatt szerettem vona egy kicsit jobban.

Férjem pedig amiatt, mert màr amikor csak gondolatban volt akkor azon agyalt, hogy mi lesz a pasikkal, akik csapni fogják a szelet neki.

Egyébként van fiam és lányom is.

A fiam babázik is, a lányom pedig autózik, vonatozik, fúr farag is.

Csillámis körömlakk és társairól szó sincs.

Bezzeg a dínókról.

Pedig en elég kettős vagyok.

Csajos.. tipikusan magassarkút viselő, kiskosztümös a gyerekek előtt.

Most is nőies vagyok.

Mellette fúrok faragok, felásom a kertet, gipszkartonozok és lerakom a parkettát..

Nem osztok a gyerekeimre a játékban nemi sztereotípiákat, de a lányomnak lett fülbevalója, a fiam pedig rövid hajat hord..

2021. febr. 8. 21:50
 9/13 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom, honnan jön ez a fiú = dínó, lány = baba, de ez egyszerűen nem igaz.

Van egy lányom, aki plüss dínóval, kígyóval meg pókkal alszik. A rendőrautót rendszeresen nyüstöli míg a babájához hozzá sem nyúl.

2021. febr. 9. 06:17
 10/13 anonim ***** válasza:
88%
Miert lenne jobb? Sosem vágytam fiúra, most 3 lány után kisfiút várunk és egyelőre küzdök magammal, hogy hozzászokjak a gondolathoz 😃
2021. febr. 9. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!