Covid oltás? Terhesség?
Én nem oltatnám be magam úgy semmiképp, hogy fenáll a lehetősége.
Szoptatás alatt sem ajánlják az egyiket és úgy tudom nem rajtad múlik melyiket kapod..
Az ilyen eseteket nagyon várják, mert fogalmuk sincs róla mi lesz a gyerekkel.
Szerintem akik eleve felveszik a védőoltást, nem félnek a szövődményeitöl. Ebből kiindulva attól sem nagyon félhetnek, hogy a gyerekre hatással lesz.
Egyrészt, oltás előtt csinálnék terhességi tesztet és aztán mindent megtenni, hogy abban a hónapban ne legyek terhes.
Másrészt, ha netán teherbeesnek, biztosan nem vetettem el emiatt. Az a 2 hónap biztonsági okokból javasolt idő, ahogy fentebb is írták, patkányoknal semmilyen magzatkarosito hatást nem találtak, pedig nekik 3 felnőtt embernyi adagot adtak be, az ő pici testükbe.
Én már be vagyok oltva, és kivarom a 2 hónapot. Sokat olvastam utána, külföldi cikkeket is, az egyik cikkben a mesterséges megtermekenyitessel kapcsolatban azt írták, van aki csupán pár nap különbséget javasol az oltás és az IVF között, az óvatosabban 2 hónapot, mivel nem tudni, milyen hatással van a vakcina a spermiumokra, petesejtekre
Én már megkaptam az oltást. Továbbra sem védekezünk, mert 10 év alatt egyszer sem estem teherbe, meddő vagyok. Rajtunk spontán csak a csoda segíthet. Ha ez éppen most találna ránk, akkor sem esnék kétségbe.
Nincs tapasztalat, leginkább ezért nem javasolják terhesség alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!