Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Covid oltás? Terhesség?

Covid oltás? Terhesség?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a szabályok szerint nem lehet beadatni terhesség alatt, vagy várni kell 2-3hónapot az oltás után. Ki hogy véli, ha valaki terhes az oltás közben és nem tud még róla, ami végül kiderül. Mit tenne? Aggódnak a terhesség végéig, hogy egészséges a baba, vagy elvetetné az ismeretlenre tekintettel??

2021. febr. 7. 22:07
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
63%
Bár én nem oltatnám be magam, de ha mégis, akkor nem vetetném el, mert vszeg semmi hatással nincs rá, csak nincs adatuk.
2021. febr. 7. 22:12
 2/25 anonim ***** válasza:
62%

Én nem oltatnám be magam úgy semmiképp, hogy fenáll a lehetősége.

Szoptatás alatt sem ajánlják az egyiket és úgy tudom nem rajtad múlik melyiket kapod..

2021. febr. 7. 22:14
 3/25 A kérdező kommentje:
A tudom, hogy terhes vagyok hidd el nem adatok be..
2021. febr. 7. 22:18
 4/25 A kérdező kommentje:
Adatom*
2021. febr. 7. 22:19
 5/25 anonim ***** válasza:
82%
Állatkísérletek nem mutattak ki károsodást a magzatban az oltás hatására. De nyilván nincs még erre adat, azért nem ajánlják. Én nem gondolom, amúgy, hogy problémát okozna.
2021. febr. 7. 22:25
 6/25 anonim ***** válasza:
83%

Az ilyen eseteket nagyon várják, mert fogalmuk sincs róla mi lesz a gyerekkel.

Szerintem akik eleve felveszik a védőoltást, nem félnek a szövődményeitöl. Ebből kiindulva attól sem nagyon félhetnek, hogy a gyerekre hatással lesz.

2021. febr. 7. 22:27
 7/25 anonim ***** válasza:
59%
Én pedig kifejezetten beadatnám terhesség alatt is, ha lehetne. Mert azt gondolom, hogy ha oltatlan maradok, az sokkal-sokkal nagyobb kockázat, mint maga az oltás. Egyébként az USA-ban oltanak terhes nőket is (Pfitzer vagy Moderna vakcinával, nem tudom, melyikkel). Az AstraZeneca vakcinát is lehet terhes nőknél használni, ha a várt előny meghaladja a kockázatokat. Ha pedig az oltás után leszek véletlen terhes, akkor csak azért nem gondolnám elvetetni, és nem is izgulnék rajta. Értem, hogy a gyártó elővigyázatos akar lenni, de valójában elenyészőek ezek a kockázatok.
2021. febr. 7. 22:28
 8/25 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt, oltás előtt csinálnék terhességi tesztet és aztán mindent megtenni, hogy abban a hónapban ne legyek terhes.

Másrészt, ha netán teherbeesnek, biztosan nem vetettem el emiatt. Az a 2 hónap biztonsági okokból javasolt idő, ahogy fentebb is írták, patkányoknal semmilyen magzatkarosito hatást nem találtak, pedig nekik 3 felnőtt embernyi adagot adtak be, az ő pici testükbe.

Én már be vagyok oltva, és kivarom a 2 hónapot. Sokat olvastam utána, külföldi cikkeket is, az egyik cikkben a mesterséges megtermekenyitessel kapcsolatban azt írták, van aki csupán pár nap különbséget javasol az oltás és az IVF között, az óvatosabban 2 hónapot, mivel nem tudni, milyen hatással van a vakcina a spermiumokra, petesejtekre

2021. febr. 7. 22:37
 9/25 A kérdező kommentje:
Kedves #8 csináltam tesztet az oltás előtt, negatív volt. Így váltam csak be. Lehet akkor még túl korai volt a teszt.
2021. febr. 7. 22:44
 10/25 anonim ***** válasza:
90%

Én már megkaptam az oltást. Továbbra sem védekezünk, mert 10 év alatt egyszer sem estem teherbe, meddő vagyok. Rajtunk spontán csak a csoda segíthet. Ha ez éppen most találna ránk, akkor sem esnék kétségbe.

Nincs tapasztalat, leginkább ezért nem javasolják terhesség alatt.

2021. febr. 7. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!