Terhes vagyok, és van két macskám, ilyenkor mindenféleképp kell toxoplazmózis elleni oltás a cicáknak?
Kiderült,hogy terhes vagyok, két cicám van. Az egyik 1 éve szobacica, a másikat 1 hónapja fogadtam be.
Elfogok menni orvoshoz, kérek toxoplazmózis tesztet, és a cicáimat is elviszem állatorvoshoz. Viszont ajánlatos be adni nekik az ez elleni oltást? Ha voltak fertőzöttek, ha nem?
Ha én voltam már fertőzött többször nem lehetek?
Nagyon szépen köszönöm.
Csak a macska ürüléke terjeszti a kórt. Amúgy az egy hónapja befogadott cica miatt érdemes neked magad megnézetni, h nem állsz-e épp fertőzés alatt. Az egy éve nálad lévő cica - ha fertőzött is volt - már átadta neked és túl vagy rajta.
Nekem is voltak cicáim, így én is megcsináltattam a vérvizsgálatot, de én még sosem estem át ilyen fertőzésen érdekes módon.
Van egy szuper kisfilm a youtube-on erről, nézd végig, tök jól elmagyarázza, mi van ilyenkor: [link]
Szia nekem egy szobacicám volt mikor terhes lettem. Említettem a dokinak hát nem örült neki.
Csináltunk egy toxoplazma tesztet és negatív lett sose kaptam még el pedig annyi macskával volt már dolgom sose bírtam megálni kiskoromba se a macskázást. No én nem raktam ki a macskámat nem lett semmi baj belöle pedig volt hogy ki is volt engedve nappal kicsit.Mikor meg lett a gyerek akkor is bent. Szóval semmi baj nem lett belöle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!