Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek 9 hónap múlva már...

Szerintetek 9 hónap múlva már jobb lesz a helyzet a kórházakban?

Figyelt kérdés
Teherbeeséssel kapcsolatban gondolkodtam azon, hogy 9 hónap még sok idő, most már oltanak is, és vajon addigra feloldják-e már a látogatási tilalmat meg hasonlókat... Ti mit gondoltok?
2021. jan. 24. 08:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%

Amúgy attól függ, hogyan éa honnan nézzük. Az számít-e jónak, ha az emberek csordában várhatnak az SZTK előtt egymás s*ggébe bújva, ahogy eddig, vagy hogy mennyire figyelnek oda a higiéniára?

Pontozzatok le, de szerintem most még legalább annyi haszna van annak, aki kórházba megy, hogy talán most normális tisztítószerekkel mosatnak fel szerencsétlen 4 órás takarítónőkkel és nem forró vízzel, meg valami felhígított pennys mosogatószerrel, meg talán tesznek ki valamennyi kézfertőtlenítőt/vagy wc papírt. Így legalább néhány százalékkal kevesebb az esélye, hogy összeszed az ember valami kórházi fertőzést, amiben ott hal meg...

Nem mellesleg eddig sem szabadott volna boldog-boldogtalant beengedi a szülészetre. Ki kíváncsi rá szülés után, hogy a 25 tagú pereputty végigfogdossa a csecsemőt/bármi mást, ahol éppen anyák regenerálódnának egy kicsit szülés után? Szerintem ez eddig is pofátlanság volt. Aki nem apuka/nagymama, az tudna akkor is csápolni a csecsemő miatt, ha hazaérnek és nem másznak oda a frissen szült anyukák nyakára. Nem igaz, hogy ezt eddig nem lehetett kibírni és ezt hiányoljuk a kórházakból??

2021. jan. 24. 10:12
 12/29 anonim ***** válasza:
82%

Nem rég szültem, első baba, borzasztó rossz volt, higy a férjem nem tudott bejönni hozzánk, az pedig nem igaz, higy negatív teszt kell, császárral szültem, a műtét alatt nem de az orzobe bejohetett hozzam 5 percre, és a babát inkutlbatorban megnezhette! Az tényleg jó volt, hogy a rokonok nem jöhettek :D volt egy kis nyugink, utána mikor hazamentunk 6 hét leteltével óvatosan jöttek látogatni. Igen, tényleg nagyon kórház függő! Nagyon sajnáltam, hogy az aranyórat a férjem nem tudta kihasználni, de most már minden percet a picivel tölti :), 4 napig voltunk bent, épp elég is volt!!! Itthoni körülmények pedig csodálatosak ❤️

Nyugi állítólag március 1 vél minden korlát megszűnik, de nyugtaval a napot!!! Remleljuk már nem lesznek ennyire durva szigorítások!

Boldog babavarast! :)

2021. jan. 24. 10:24
 13/29 anonim ***** válasza:
96%
Kedden szültem, minden rendben volt, teljes ellátást kaptam, a férjem bent volt vajúdás és kitolás alatt is és az aranyóra alatt is. Nekem nem kellett maszkban szülni. Két nap után mehettünk haza, jól esett volna, ha tudott volna látogatni minket, de két nap kibírható volt, gyorsan eltelt. Nem lehet tudni mi lesz 9 hónap múlva, lehet ugyanez, de ha visszaindul az élet lehet még rosszabb.
2021. jan. 24. 10:29
 14/29 anonim ***** válasza:
53%
Több, mint egy hete szültem a fiamat, s a lányomat pedig két éve. Semmi különbség nem volt az ellátásban. Annyi, hogy maszkban kellett lennem vajúdás alatt, de amikor már szültem, levehettem, s utána sem kellett az osztályon sem hordani. Apuka is bent lehetett volna teszt nélkül, de olyan gyorsan megszültem, hogy már nem volt rá lehetőség. A terhesgondozás sem működött máshogy. Szóval szerintem vagy marad nagyjából ugyanez a helyzet, vagy talán még jobb lesz. Persze lehet, tényleg kórház függő a dolog, érdemes mindenképpen érdeklődni a kórház felől, ahol az ember szülni fog.
2021. jan. 24. 10:48
 15/29 anonim ***** válasza:
95%

Ki tudja? Én még szeptemberben őszintén hittem, hogy februárra már egészen visszaáll a régi életünk, legalábbis ideiglenesen a nyárihoz hasonlóan. Hát nagyon nem így tűnik :D de ezen szerintem felesleges görcsölni, rengeteg téves infót osztanak meg itt egymás között az emberek, mert hallották a szomszéd Marikától, akinek Kasszás Aranka mondta, aki első kézből tudja Takarító Rozitól, hogy a folyosón kell szülni, meg egy ágyon 5-en vajúdtok és tsai. Ugyan személyes élményem egyelőre nincs (egy hónap múlva, ha nem felejtem el esetleg megírom), de az a kórház, ahol tervezek szülni kifejezetten jó hírű és nem hallottam róla ilyen jellegű panaszokat. Bent vagyok egy olyan fb-os csoportban, ahol csak olyan kismamák vannak, akik ebben a kórházban szültek/szülnek/járnak terhesgondozásra, senki nem írt le apokaliptikus állapotokat sőt. Kifejezetten sokan kiemelték, hogy amennyire lehet, igyekeznek szétszórni az anyákat, hogy minél kevesebben legyenek egy kórteremben, senki nem tölt bent több időt a szükségesnél.

Azt az ideálisan néhány napot pedig ki lehet bírni látogatók nélkül, a mai világban, amikor mindenki kezében ott az okostelefon lehet kapcsolatot tartani.

2021. jan. 24. 11:46
 16/29 anonim ***** válasza:
95%

4. vagyok. Igen, azért június óta eltelt jópár hónap, változhattak dolgok, én csak azt írtam le, hogy nekem akkor milyen volt. De itt nálunk most is hasonlókat hallok, olvasok, szóval itt nem gáz a helyzet.

Kedves 5. válaszoló, nálunk nyáron sem oldották fel a látogatási tilalmat. Akkortájt a kórházak dönthették el, hogy engednek-e látogatást vagy nem, a miénk nem engedett. Amit nem csodálok egyébként, mert nem sokkal előtte több mint 1 hónapig zárva volt az egész kórház, szomszédos településekre kellett átjárkálni mindenért, én már szerencsés voltam, hogy kinyitott, mire szültem. Nyilván nem akartak kockáztatni. Tatabányáról van szó egyébként.

2021. jan. 24. 11:51
 17/29 anonim ***** válasza:
88%

Engem ez nem tántorít vissza.

Apás szülés lehet. 3napot meg kibírok ott.

Sőt, örülnék is a látogatasi tilalomnak. Miko fiamat 2019ben szültem, sokan jöttek be látogatni, a hátam közepére nem kívántam őket (pl anyósom).

Nekem vetélésem volt 3 hónapja, 1 napot kórházban töltöttem, művi befejezés volt. Egy pillanatig nem éreztem, hogy valami hátrány lenne a vírus miatt.

Most csak arra várunk, a baba megfoganjon.

2021. jan. 24. 12:15
 18/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából nem az apokaliptikus állapotok miatt aggódom, hanem a látogatási tilalom miatt. Én nagyon örültem a látogatóknak szülés után, engem nem zavartak. Most pedig, hogy a nagyobbat napokig ne lássam... Rossz belegondolni. Nagyon anyás ő is. Vele a férjem is velünk tölötte végig a szülés utáni 2 napot a kórhátban

2021. jan. 24. 12:56
 19/29 anonim ***** válasza:
33%

11-es, senki nem azt hiányolja, hogy ott legyen a kórházban az egész pereputty - bár nem értem, eddig is meg lehetett mondani a rokonoknak, hogy ne jöjjenek be -, a gond azzal van, hogy a jogszabályok ellenére is átestünk a ló túloldalára. Pl. hogy egy szobában többen kell vajúdni, de ez még a jobbik eset, mert ha nincs hely, anyuka várhat a folyosón és apukám a vajúdásra be sem engedik, csak konkrétan a legvégén a szülésbe, miközben leterheltség miatt van, hogy rá se néznek kb. a kismamák, mi van vele. Ott vajúdhat fél napig egyedül - értsd, 3 másik ismeretlen nővel. Az apuka naponta egyszer 10 percre nem nézheti meg a gyerekét, a császáros anyukák még friss sebbel maguk cipelik a bőröndöt, mert ennyit sem segíthet nekik senki.

Biztos forrásból tudom, hogy ezek bizonyos kórházakban sajnos nem csak rémtörténetek, hanem valós dolgok, lásd pl. Debreceni Klinika vagy Kecskeméti kórház. Nyilván, ha kevesebb baba születik egy nap, jobb a helyzet, de ha sok, akkor zsúfoltság és fejetlenség van.

2021. jan. 24. 13:02
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

19!

Ez nem ujkeletü dolog...

2019áprilisában szültem a fiamat. Reggel 8kor mentünk be, fájasokkal, magzatvíz szivárgással. Nem raktak szülőszobába, csak a vajudoba. 4en voltunk ott. Hozzátartozó nem jöhet oda be, csak a szülőszobába, ahova az utolsó pillanatban tesznek be.

Én reggel 8tól este 7ig ott feküdtem, közben cserélődtek mellettem. 1 elment szülni, 1 hazament. De jöttek is helyettük. Este 7kor tettek át szülőszobára. Addig se enni, se inni nem kaptam, mondván nincs rá kapacitás... mikor pisilni mentem ki, ott ittam a csapból, mert be se hozhatott nekem oda senki. Este 7kor tettek át, hajnali 2re lett meg igy is a fiam. De ott már férjem velem lehetett. Szülés után megkaptuk az aranyórát, majd közölték a férjemmel, mostmár mehet haza...

Mondjuk azzal totál egyetértek veled, hogy az apa legalább had láthassa többet a gyereket.

A másik, mondod, hogy a rokonoknak lehet szolni, ne menjenek be. Ja, lehet... anyósom, akit pl terhességemig nem is láttam, ahogy lehetett megjelent. 4naoot voltam benn, az első nap elmondtam neki, hogy többet ne jöjjön, pihenni akarok... minden nap a látogatási idő elejétől a végéig ott ült az ágyam szélén. Hiába zavartam haza, hiábab küldte el férjem is, ő nem értett. Ahogy férjem keresztanyjáék sem, meg még 1-2rokon. Mindenkinek el lett mondva, hagyjanak pihenni, mégis odacsődültek.

17es voltam.

2021. jan. 24. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!