Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 22 évesen korai lenne gyereket...

22 évesen korai lenne gyereket szülni?

Figyelt kérdés
A völegényemel nagyon szeressük egymást és én már szeretnek babát, vlmi miatt erösen rám tört a gyerek utáni vágy, még magamnak sem tudom megmagyarázni. Fel vetettem a témát,de még nem döntötünk. Szerintetek mitől lehet, hogy ilyen fiatalon vágyom rá és, ha bevállaljuk, akkor vlmi kockázattal járna-e?
2007. dec. 19. 10:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindketten egyformán akarjátok,akkor nosza rajta!

Sok boldgoságot a picihez!

Egy 12 hetes kismama,aki épp,hogy betöltötte a 23-at.:)

2007. dec. 19. 10:52
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan, de mindennek van előnye és hátránya is. Fiatalon jobb szülni mert: a szervezeted általában jobban bírja a változásokat és a megterhelést, a nevelésben rugalmasabb lehetsz, nincs akkora generációs különbség tehát valószínűleg jobban kijössz a gyerekkel mondjuk kamaszkorában, stb. Kicsit idősebben viszont: ismered már eléggé a saját teherbírásodat, nyugodtabb, megfontoltabb szülő lehetsz, több tekintélyed lehet a gyerek előtt, több élettapasztalattal állhatsz neki a nevelésnek, és valószínűleg a korábbinál stabilabb az anyagi helyzeted. Neked kell eldönteni, hogy miket tartasz lényegesebbnek. Én pl. 20 éves vagyok és van egy kéthónapos fiam, ez volt az én döntésem :)
2007. dec. 19. 11:00
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem nem korai én 21 leszek és 20 hetes kismama vagyok és nagyon boldogok vagyunk párommal,hogy sikerült. Sokkal jobb fiatalon szülni hisz később ha már nagy lesz a gyereked te még szinte mindig fiatal leszel.
2007. dec. 19. 11:18
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
szia szerintem igaza van az előttem szólóknak! ha ugy érzitek hogy eljött az idő a babavállalásra hát hajrá! én is nagyon szeretnék babát 21 vagyok csak eddig még nem jött össze( vagy ki tudja ma megyek a dokihoz)ja és gratulálok minden kismamának akik pocaklakót hordanak a szivük alatt!!!
2007. dec. 19. 11:29
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 22 évesen érett vagy az anyaságra, és ha megfelelő anyagi háttér is van, akkor miért is ne? Én 23 éves vagyok, most vettünk lakást, remélem hamarosan összejön a baba is. :)
2007. dec. 19. 11:38
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia..szerintem se korai..regebben ilyen korban lehet mar a masodik baba is megvolt..csak a mai modern idokben vallalnak keson kisbabat. En is szerettem volna fiatal kismama lenni de csak most ereztem, hogy itt az ideje, 29 eves vagyok, 11 hetben jarok.
2007. dec. 19. 12:05
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi terveztük a babát mégis megfogant.18.héten járok..és januárban leszek 21.Minden szempontból jobb szerintem fiatalon szülni.Ilyenkor még több energiád van a gyerekre.Ha kicsit nagyobb már még mindig időben vagy karrier terén,és nem fognak azzal elküldeni egy állásinterjúról,h elmész még szülni.

Kockázata nincs,sőt,35év feletti gyermekvállalásnak van nagyobb kockázata.Ilyenkor kevesebb vizsgálat.

Nem bántam meg,h megfogant a pici.

2007. dec. 19. 12:42
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha elég érettnek érzed magad akkor miért ne? szerintem nincs benne semmi.. én 18vagyok és 19 leszek mire megszületik a kislányom:) 26hetes kismama:)
2007. dec. 19. 13:38
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs benne semmi rossz. Én még az orvosomat is megkérdeztem erről és ő is csak biztatni tudott. Én most vagyok 20 és remélem nem sokára terhes. Szerintem megint egyre több a fiatal kismama és ez egyáltalán nem baj. Tőlem már a nagyszüleim kérdezgetik, hogy mikor akarok már gyereket. És régen tényleg más volt, akkor ilyenidősen már szinte minden nőnek volt egy gyermeke. Ha érettnek érzed magad én csak szurkolni tudok neked. És persze mindenkinek aki szeretne babucit. Sok sikert.
2007. dec. 19. 16:32
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én már 18 évesen szerettem volna picit, 20 évesen lett egy komoly kapcsolatom, ami 3,5 éve tart, és most jutottunk el oda, hogy jöhetne a baba. Nagyon nehéz volt évekig elnyomni ezt az érzést, de észszerűen gondolkodtam, és nem bántam meg. Lediplomáztam, munkahelyem van, házunk, autónk, tehát minden megvan, ami kellhet, már csak az esküvő és a baba hiányzik, amire most végre rástartoltunk. 7 hónap és itt a lagzi, illetve már szorongatom a tesztet, hogy mikor csinálhatom már végre. Én elnyomtam a vágyaim és az eszemre hallgattam, nekem bejött, de Ti mire várnátok, ha úgy érzitek, eljött az ideje, ezt mindenki maga érzi, és nem szabad másra hallgatni. A legfontosabb, hogy szeretitek egymást, közös jövőt terveztek, illetve felkészültnek érzitek magatokat egy pici fogadására, felnevelésére. Sok boldogságot, sok sikert kívánok Nektek!
2007. dec. 19. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!