Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A munkahelyen mit szólnak, ha...

A munkahelyen mit szólnak, ha egyszerre több nő esik teherbe?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen a következő helyzet adódott: 9 év után 3 hónapja átkerültem a cég egy másik részlegére új, jobban fizető munkakörbe. A kollégáim már tudják, hogy 1 éve próbálkozunk a babával. A héten az egyik kolléganőm bejelentette, hogy terhes. Mivel olyan a munkakör, hogy nem dolgozhat ott terhesen, szinte azonnal átkerült más részlegre. Így nálunk persze munkaerőhiány lett. Persze mindenki nagyon örül, hogy babát vár, félek, mit fognak majd szólni, hogyha esetleg én is teherbe esek? Neki most persze mindeki gratulál stb stb. Ha én is terhes leszek, akkor nekem már max a beszólogatás marad, hogy helyettem is dolgozhatnak majd. Mielőtt érkezne a bírálat, igen, irigy vagyok. De olyan régóta szeretnék babát... Bocsánat, ha hosszú lett, igazából csak ki akartam írni magamból.
2021. jan. 9. 19:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanúgy örülni fognak, a munkaeröpótlást meg eddig is megoldották.
2021. jan. 9. 19:42
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk semmit nem szóltak.

Mi irodában dolgozunk, évekig nem volt várandós kolléganő, egy sem, aztán 2017-ben 6 baba is született fél éven belül. Több volt a terhes munkatárs, mint a nem terhes.

2021. jan. 9. 19:43
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy mit szólnak, a saját céljaidra koncentrálj :D
2021. jan. 9. 19:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én pont egy hónappal a kolléganőm után lettem terhes. Nàlunk rögtön a cég tilt le a munkáról, szóval mindketten itthon voltunk szülésig.

Mégis mindenki gratulált, sőt örültek is úgy érzem. Igaz, hogy kis cég, és szerencsére mindenkivel jó a viszony, a főnökasszonnyal szintén. Tudták, hogy az elmúlt években kétszer vetéltem el, nagyon szurkoltak.

Szóval nem volt gond.

2021. jan. 9. 19:55
 5/15 anonim ***** válasza:
31%

Nálunk pont ezért nincs egy nő sem. Inkább várunk heteket-hónapokat, csak legyen férfi jelentkező.

Megtörtént!

Volt anno olyan hazai rendőrőrs vidéken, amit azért zártak be, mert az állomány 90%-a nő volt, és 1 éven belül majd mind elment szülni, mást meg nem tudtak odavezényelni.

2021. jan. 9. 20:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, nem most volt, hanem majdnem 30 éve, a munkehelymen egymás után 4 lettünk terhesek, havi bontásban követtük egymást. A 4-ből hárman egy szobában ültünk. Amikor az osztályvezető (nő) bejött és hellyel kínáltuk, csak annyit mondott, hogy bocsi, de ő ebben a szobában nem mer leülni. Szóval elviccelte. Az más kérdés, hogy mire lejárt a GYES, csak én tudtam visszamenni, mert az első a sorban szült még egyet, mire az utának következő kettő jöhetett volna, addigra meg felszámolás alá került a cég és már nem tudtak visszajönni.
2021. jan. 9. 20:15
 7/15 anonim ***** válasza:
38%

6.-nak.

Apám melóhelye kis híján becsődölt, mikor egy csomó csaj elment egyszerre szülni, és nem találtak helyükre másokat.

2021. jan. 9. 20:23
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hárman 1-1-1 nap eltéréssel jelentettük be, ugyanaz volt a keresztnevünk. Amikor harmadik nap bement a harmadik kismama, ránézett a főnök és röhögve kérdezte, hogy pálinkát hoztál a bejelentés mellé?

Nem volt boldog, kiült a konyhába tényleg pálinkázni egyet. De mondta,hogy bent volt a pakliban, amikor az állomány nagy része 40 év alatti nő volt. De nem gondolta, hogy ennyire egyszerre. Hónapokig viccelődött, hogy erényövet rak a többiekre. Nem volt semmi gond amúgy a terhesség alatt, nem fújt ránk senki. Mindenkit visszavettek, aki kérte őt 4 órában, aki kérte ugyanúgy 8-ban.

2021. jan. 9. 20:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
#7: Nálunk azért nem ez volt a felszámolás oka. Ahogy írtam, kb. 30 éve történt a dolog, 1991-ben. Nagy állami vállalatnál dolgoztunk, és mint sok hasonló, a miénk is a gengszterváltást követő privatizációnak esett áldozatul.
2021. jan. 9. 20:32
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi csak nők vagyunk, nincs férfi kollégánk. 4 idősebb nő van, 11 35 év alatti. Bármelyikünk bármikor bejelentheti, hogy terhes. Most is 3an vannak otthon pici babával. Nincs ezzel semmi gond. Egyikünknek nagyon szurkolunk, már 4 éve járnak kezelésre, eddig sikertelenül. Főnökünk is tisztában van vele.
2021. jan. 9. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!