Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy munkaidőben két munkahelye...

Egy munkaidőben két munkahelyen egyszerre “Otthonról végezhető munkában ?

Figyelt kérdés

Ez így mennyire szabályos? Eltudják így számolni a munkaórámat, hogy 8:00tól -16:00ig két különböző munkahelyen is vagyok, home officebol?

Lehet ebből bármi problémám/ gondom?

2020. aug. 31. 23:52
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Alapvetően lehet két 8 órás állásod. De nem így.
2020. szept. 1. 04:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Annyi jogviszonyod van egyszerre, amennyit el tudsz látni. Ha Te meg tudod oldani így is, akkor nosza.

Semilyen hatóság nem veti össze a két jogviszonyban töltött óráidat, hogy fedték egymást valaha is vagy sem. Kötetlen munkaidő esetén ez alapból nem lehet probléma, kötött munkaidő esetén pedig tudja az egyik, hogy a másiknál is ugyanakkor dolgozol? Nem. Érdekli, ha kész van a munka? Nem hiszem...

2020. szept. 1. 05:33
 3/9 anonim ***** válasza:
21%
semennyire
2020. szept. 1. 09:19
 4/9 A kérdező kommentje:

A második választoló megnyugtatott, ki is fejtette a véleményét, ezt én nagyon köszönöm, viszont az első és a harmadik további bizonytalanságot keltett bennem.

Első válaszoló: Kifejtenéd kérlek, hogy miért “nem így”.

Illetve a harmadik válaszoló arra, hogy ez így mennyire szabályos ? “Semennyire”.

2020. szept. 1. 09:32
 5/9 xswerdy ***** válasza:
56%
az nem szabályos, ha abban a munkaidőben, amit az egyik helyen elszámolsz egy másik helyen is dolgozol. Ezzel megkárosítod a munkáltatódat. Össze nem vetik persze a két munkaidő-nyilvántartást, tehát így nemigen buksz le. Ugyanakkor kereshetnek telefonon az egyik helyről, amit nem tudsz felvenni, mert a másik cégnél telefonkonferenciában vagy. Nehezen is tudom elképzelni, hogy ezt össze tudnád egyeztetni. Meg a munkahelyeden be is kell jelentened ha másodállást vállalsz. Nem tudom, milyen részletességgel, hogy abból kiderül-e, hogy 8 órás munkáról van szó, és szintén normál irodai munkaidőben.
2020. szept. 1. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:

"Meg a munkahelyeden be is kell jelentened ha másodállást vállalsz. Nem tudom, milyen részletességgel, hogy abból kiderül-e, hogy 8 órás munkáról van szó, és szintén normál irodai munkaidőben."

Nem kell részletesen, csak azt, hogy van máshol is jogviszonya. A többihez a cégnek semmi köze. Nem is tilthatja meg a többes jogviszonyt, csak akkor, ha érdekével ellentétes. Például kiderül, hogy a konkurenciánál is dolgozik, vagy elalszik munka közben a fáradtságtól a sok jogviszony miatt, stb...

A Te esetedre találták ki a kötetlen munkaidőt. Mindegy, hogy mikor és mit csinálsz, hány órában, csak a meló kész legyen.

"Ezzel megkárosítod a munkáltatódat." Mégis mivel? Ha szalagon dolgozna, és nem hozná a normát, ahogy "illik", ott keletkezhet kár. De szalagmelót otthonról nem végeznek (általában). De ha a meló kész van határidőre, akkor milyen kárról is beszélünk?

Kérdező! Pontosítsd a szitut. Munkaórát írsz, de konkrétan mire gondolsz? Mi a feladat egyiknél, mi a másiknál? Órabérben fizetnek, stb.?

2020. szept. 2. 05:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen órabérben fizetnek nekem, heti 4 napot 8:00-16:00ig, de a munkaidőm elég “laza”. Igazából ami igazán érdekli őket, hogy a projekt időben kész legyen. Nem szoktak ellenőrizni vagy “basztatni”, mindig idő előtt készen vagyok a feladattal.( programozóként dolgozok, és még egy hasonló mellékállást szeretnék, szintén programozóként)
2020. szept. 2. 09:36
 8/9 xswerdy ***** válasza:
81%

pl. azzal károsítja a munkáltatót, ha nem vesz fel telefonokat, nem reagál olyan gyorsan megkeresésekre, mert éppen a másik munkaviszonyában dolgozik.

Konkrétan a programozói munka kapcsán ha a jelenlegi munkáltatónál fix munkaidő van, akkor ott elvárják az elérhetőséget. Legalább a másik jogviszony olyan legyen, hogy azt kötetlen munkaidőben csinálhasd, és ott tényleg csak a munka elvégzése legyen a feladat, és az legyen a munkáltató/megbízó számára is világos, hogy az másodállás. Ilyen esetben nyilván csinálhatod a maszekolást, ha éppen van egy kis időt a főállású munkaidőben. De ha mindkét helyen fix 8-16 munkaidőd van, akkor mit csinálsz, ha egyszerre raknak be 1-1 megbeszélést?

2020. szept. 2. 09:45
 9/9 anonim ***** válasza:

"De ha mindkét helyen fix 8-16 munkaidőd van, akkor mit csinálsz, ha egyszerre raknak be 1-1 megbeszélést?"

Majd megoldja.

Erre írtam, hogy mindent lehet, ha bírja, és eleget tud tenni a munkáltató elvárásainak.

Szerintem túlaggódod a dolgot

2020. szept. 3. 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!