Egy munkaidőben két munkahelyen egyszerre “Otthonról végezhető munkában ?
Ez így mennyire szabályos? Eltudják így számolni a munkaórámat, hogy 8:00tól -16:00ig két különböző munkahelyen is vagyok, home officebol?
Lehet ebből bármi problémám/ gondom?
Annyi jogviszonyod van egyszerre, amennyit el tudsz látni. Ha Te meg tudod oldani így is, akkor nosza.
Semilyen hatóság nem veti össze a két jogviszonyban töltött óráidat, hogy fedték egymást valaha is vagy sem. Kötetlen munkaidő esetén ez alapból nem lehet probléma, kötött munkaidő esetén pedig tudja az egyik, hogy a másiknál is ugyanakkor dolgozol? Nem. Érdekli, ha kész van a munka? Nem hiszem...
A második választoló megnyugtatott, ki is fejtette a véleményét, ezt én nagyon köszönöm, viszont az első és a harmadik további bizonytalanságot keltett bennem.
Első válaszoló: Kifejtenéd kérlek, hogy miért “nem így”.
Illetve a harmadik válaszoló arra, hogy ez így mennyire szabályos ? “Semennyire”.
"Meg a munkahelyeden be is kell jelentened ha másodállást vállalsz. Nem tudom, milyen részletességgel, hogy abból kiderül-e, hogy 8 órás munkáról van szó, és szintén normál irodai munkaidőben."
Nem kell részletesen, csak azt, hogy van máshol is jogviszonya. A többihez a cégnek semmi köze. Nem is tilthatja meg a többes jogviszonyt, csak akkor, ha érdekével ellentétes. Például kiderül, hogy a konkurenciánál is dolgozik, vagy elalszik munka közben a fáradtságtól a sok jogviszony miatt, stb...
A Te esetedre találták ki a kötetlen munkaidőt. Mindegy, hogy mikor és mit csinálsz, hány órában, csak a meló kész legyen.
"Ezzel megkárosítod a munkáltatódat." Mégis mivel? Ha szalagon dolgozna, és nem hozná a normát, ahogy "illik", ott keletkezhet kár. De szalagmelót otthonról nem végeznek (általában). De ha a meló kész van határidőre, akkor milyen kárról is beszélünk?
Kérdező! Pontosítsd a szitut. Munkaórát írsz, de konkrétan mire gondolsz? Mi a feladat egyiknél, mi a másiknál? Órabérben fizetnek, stb.?
pl. azzal károsítja a munkáltatót, ha nem vesz fel telefonokat, nem reagál olyan gyorsan megkeresésekre, mert éppen a másik munkaviszonyában dolgozik.
Konkrétan a programozói munka kapcsán ha a jelenlegi munkáltatónál fix munkaidő van, akkor ott elvárják az elérhetőséget. Legalább a másik jogviszony olyan legyen, hogy azt kötetlen munkaidőben csinálhasd, és ott tényleg csak a munka elvégzése legyen a feladat, és az legyen a munkáltató/megbízó számára is világos, hogy az másodállás. Ilyen esetben nyilván csinálhatod a maszekolást, ha éppen van egy kis időt a főállású munkaidőben. De ha mindkét helyen fix 8-16 munkaidőd van, akkor mit csinálsz, ha egyszerre raknak be 1-1 megbeszélést?
"De ha mindkét helyen fix 8-16 munkaidőd van, akkor mit csinálsz, ha egyszerre raknak be 1-1 megbeszélést?"
Majd megoldja.
Erre írtam, hogy mindent lehet, ha bírja, és eleget tud tenni a munkáltató elvárásainak.
Szerintem túlaggódod a dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!