Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek lehetek terhes?

Szerintetek lehetek terhes?

Figyelt kérdés

A férjemmel együtt voltunk, védekezés nélkül október 20.-a és 31.-e között kb 3-4 alkalommal. Ezelőtt évekig fogamzásgátlót szedtem, ameddig nem terveztünk gyereket, de a szedését már több mint egy hónapja abba hagytam, mivel eldöntöttük hogy kisbabát szeretnénk :)

A menstruációm szerencsére rendszeres, 28 napos ciklusból áll. A legutóbbi menszeszem utolsó napja október 10.-én volt, szóval kb már 3 napja késik a menstruációm. Szerintetek lehetek terhes? Érdemes vennem egy tesztet a patikában?

2020. nov. 10. 18:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
40%

"ciklus ❖ főnév

1. (szabályos időközönként) azonos v. hasonló módon ismétlődő(, önmagába visszatérő) folyamat, ill. 〈időszámítási egységként is:〉 az az időszak, amely alatt e folyamat eseményei, jelenségei lejátszódnak"

Magyarán a megvonásos vérzés is ciklus, mivel szabályos időközönként zajlik... 🤣😉

1 szóval nem írtam, hogy egyetértek azzal, hogy a gyógyszer után is óramű pontos marad 😅

2, a kérdés az volt, lehet-e terhes. Persze hogy lehet, lasd az én esetem, erre válaszoltam....

3, én a kérdezőnek leírtam a véleményem, a velem történteket, nyilván nem viccből, vagy kitalációból.

4, tény, hogy a betegtájékoztatón rajta van, hogy mikor lehet próbálkozni élesben, vagy ha nincs, el lehet menni orvoshoz, ahogy ezt én is tettem. Nekem azt mondta, egyből belevághatunk, 1 percet nem kell várnunk... ezt sem vitattam, és nem is ez volt a kérdés...

Nem értem a lepontozást, azért mert a mi történetünket leírtam...

17es voltam 😃

2020. nov. 11. 12:17
 22/32 anonim ***** válasza:
70%

21-es:

De senki se tagadta, hogy a tabletta melletti körforgás nem ciklus. Csupán, hogy más amikor valakinek gyógyszer mellett van 28 napos ciklusa (mert az könnyen tud óramű pontosságú lenni), illetve más amikor a természetes folyamat miatt pontos a ciklusod.

Valószínűleg azért lettél lepontozva, mert nem tartottad magad ahhoz, hogy amit a betegtájékoztatóba írnak. És lehet, hogy neked teljesen egészséges lett a gyereked, és nem lett bajod terhesség ideje alatt ebből, de másnál nem feltétlenül lesz így. És nagy hülyeség olyan dolgot terjeszteni, ami orvosilag nem feltétlenül igazolt (bár nem tudom milyen nőgyógyászod lehetett). Ez olyan mint amikor a naptár módszert javasolják fűnek-fának, de közben fű-fa nem fog utánanézni és azt hiszi elég ha nem dug a ciklusa középső egy napján.

2020. nov. 11. 12:28
 23/32 anonim ***** válasza:
91%

Te tényleg nem érted, hogy nem a "ciklus" megnevezéssel van baj, sőt, azt se mondta senki, hogy nem lehet terhes?

Arra reagáltunk, amit írt: "A menstruációm szerencsére rendszeres, 28 napos ciklusból áll." Természetes ciklus esetén ez persze jó, hisz azt sugallja, van rendszeresen peteérése, valószínű nincs PCOS vagy ilyesmi probléma, ami teherbeesés szempontjából jó jel. De mivel a kérdező eddig fogamzásgátlót szedett, nem természetes ciklusa volt, ami teherbeesés szempontjából azért fontos, mert NEM VOLT peteérése, ami ugye a teherbeeséshez elengedhetetlen...és mivel a tabletta szedése után még nem is jött meg neki, csak a jóisten tudja, milyen lesz ezután a ciklusa, ill. azért késik-e neki, mert valóban terhes, vagy csak szimplán a rendes ciklusa hosszabb, vagy egyelőre még be se állt. ĺgy jelen esetben, mivel a téma a teherbeesés, totál nem releváns a "pontos" fogamzásgátlós ciklusa, amit azért tettem idézőjelbe, mert persze, hogy pontos, mindenkinek pontos, aki tablettát szed...

2020. nov. 11. 12:28
 24/32 anonim ***** válasza:
34%

Most a kedvetekért felcsaptam az interneten az általam szedett gyógyszer betegtájékoztatóját.. 1 azaz egy szó nincs arról, hogy kell szünetet tartani az abbahagyás és a teherbeesés közt. Annyi van, ha abbahagyom nem véd.. semmi több.

És én azért nem kérdőjelezem meg egy osztalyvezető főorvos nőgyógyász utasítasait kedves 22-es 😅 ha ő azt mondta, hogy belevághatunk, nem kérdőjelezem meg...

Nyilván nem tudom a kérdező milyen gyógyszert szed, ezért is írtam, hogy orvos....

És ismétlem, 1 szóval nem írtam, hogy gyógyszer után is óramű pontos a ciklus, én nem is tudok róla nyilatkozni, hisz nekem nem jött már meg a gyógyszer után 😅 ti lovagoltok ezen még mindig. Ismételem, a saját tapasztalatom írtam le a kerdezőnek. Azért is emeltem ki, hogy orvosi utasítasra törtent minden...

2020. nov. 11. 12:51
 25/32 anonim ***** válasza:
73%
Nem lovagolunk, csak el szerettük volna magyarázni, mert az első kommented alapján ugyanolyan téves elképzeléseid vannak, mint a kérdezőnek
2020. nov. 11. 12:57
 26/32 anonim ***** válasza:
44%

Nincsenek téves elképzeléseim, tisztaban vagyok a testemmel, a menstruáció fogalmával és a gyogyszer hatásaival is. 1 szóval nem irtam olyant, ami miatt lehurrogtatok.

Csak azt fejeztem ki, hogy nevezhetjük ciklusnak a gyógyszer melletti köztes vérzést is, mert az is egy ciklus.. meg ha sokak szerint nem is. Ennyi lett volna. Meg anyi, hogs simán lehet terhes...

2020. nov. 11. 13:04
 27/32 anonim ***** válasza:
69%
Azta mi megy itt..😅
2020. nov. 11. 14:11
 28/32 A kérdező kommentje:
Már elnézést de... miért lennének téves elképzeléseim? Komolyan ez az oldal lassan már nem a segítségkérésre való, hanem arra hogy az emberek hogyan sértegessék egymást. Valamint kiírok egy kérdést és azonnal vitázni kezdenek alatta. Ez nagyon idegesítő tud lenni.
2020. nov. 11. 19:22
 29/32 anonim ***** válasza:
89%
Azert, mert nem tudod, hogy a fogamzásgátlós ciklusnak semmi köze a teherbeeséshez. Attól, hogy valaki leírja az igazat, ill. kijavít, még nem akar veszekedni, ez tanács volt, hogy legközelebb jobban tudd...
2020. nov. 11. 20:01
 30/32 anonim ***** válasza:
84%
Lehet itt rúgózni a "ciklus" főnév fogalmán, de számomra egyértelmű, hogy a teherbeesés kategóriában a ciklus szó a (természetes) menstruációs ciklust jelenti. Legalábbis szerintem félremagyarázás a 21-es válasz első bekezdése. 🤷🏼‍♀️
2020. nov. 11. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!