Szerintetek lehetek terhes?
A férjemmel együtt voltunk, védekezés nélkül október 20.-a és 31.-e között kb 3-4 alkalommal. Ezelőtt évekig fogamzásgátlót szedtem, ameddig nem terveztünk gyereket, de a szedését már több mint egy hónapja abba hagytam, mivel eldöntöttük hogy kisbabát szeretnénk :)
A menstruációm szerencsére rendszeres, 28 napos ciklusból áll. A legutóbbi menszeszem utolsó napja október 10.-én volt, szóval kb már 3 napja késik a menstruációm. Szerintetek lehetek terhes? Érdemes vennem egy tesztet a patikában?
Azért 1-2 válaszon leesett az állam 😅
Én 8évig szedtem fogamzásgátlót, óramű pontos volt mellette a CIKLUSOM 😅
ORVOSI javaslatra, mikor babát akartunk, az utolsó levéllel végig szedtem, onnan nem vedekeztünk egyáltalán.
Az uccsó verzéstől számoltam, a 29.napon teszteltem pozitívat.
Probléma mentes terhességem volt, most 19hós a fiam, aki makk egészséges.
Szóval lehetséges a dolog. Tesztelj, többet mi sem tudunk mondani.
17-es:
Itt nem arról van szó, hogy nem lehetséges a teherbeesés. De azt nem lehet kijelenteni, hogy "pontosan 28 naposak a ciklusaim", mert az CSAK a fogamzásgátló miatt volt. Minden fogamzáságltót szedő nőnek 28 napos a ciklusa, de ha abbahagyja simán lehet, hogy utána rendszertelen lesz akár 10 napos eltérésekkel.
Rengeteg fogamzásgátló betegtájékoztatójában írja, hogy mennyi időt érdemes hagyni a testnek a "felépüléshez", ahhoz, hogy utána neki lehessen állni jószerével a baba projektnek. Ez nem azt jelenti, hogy ezt ki nem várva nem sikerülhet, hanem hogy ez JAVASOLT. Ez lenne a helyes módja.
Van olyan betegtájékoztató, ami akár egy évet ír abbahagyás után. Van ami 2-3 hónapot és van ami csak arra tér ki, hogy legalább egy normális menstruáció (mert fogamzásgátló mellett NEM menstruálsz, ott megvonásos, un. művérzésed van csak) legyen.
Mondjuk gyógyszer mellett nem nehéz óramű pontos "ciklust" csinálni... 😂
Nem veszi a lapot, hogy utána a természetes ciklus lenne a mérvadó, mert az az igazi. 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!