Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 39 napos ciklus normális?

39 napos ciklus normális?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

39 napos ciklusaim vannak rendszeresen.Azt olvasatam,hogy a normális 28-35ig van.Forduljak ezzel orvoshoz vagy esetleg más is ilyen cipőbe van?Így lehet majd gyerekem?

21 éves vagyok fogamzásgátlót nem szedek

2020. okt. 20. 10:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kb nekem is így van. Semmit nem találtak nálam ami nem lenne jó.

Igaz, hogy a peteérés nem a 'nagykönyv' szerint van a 14-16 nap között, hanem később.

A fiam kb a 21-24 ciklusnapon fogant meg, mint utólag kiderült.

Persze nem árt megnézetni, hogy nincs-e ennek vmi hormonális oka, biztos ami biztos alapon.

2020. okt. 20. 10:54
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Nem, nem normális.
2020. okt. 20. 11:05
 3/6 anonim ***** válasza:

38 felett már rendszertelen ciklusnak minősül. Alapvetően működhetsz így is jól, érdemes lenne ovutesztelni és megnézni van e ovud. De egyszerűbb elmenni egy dokihoz kb ovu idejében ami neked mondjuk 24. nap körül lehet, tehát, ha a 22. napon elmész látnia kellene érett 18mm körüli tüszőt. Nem feltétlen probléma a hosszú ciklus, ha van rendesen peteérés. Egy hormonsor sem árt.

Peteérés a nagykönyv szerint a 14. napon van, de csak a 28 napos ciklusnál.

Alapvetően 12-16 napos lehet a luteális szakasz hossza, ezt ki kell tapasztalni, lehet neked 15 napos van akkor néha 14-16 napos is lehet, de 13-12 sose lesz. Ovu után fixen jön a mensi. Hosszabb ciklusnál ugye később van ovu.

14 napossal szokás kb bemérni, így a leghosszabb ciklus -14 nap, és ott van ovu.

Sok sikert!

2020. okt. 20. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem átlagban 50 :D eszembe sincs megváltoztatni, haldokoljon 28-35 naponta a görcsöktől az aki akar.
2020. okt. 20. 11:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem altalaba nem szokott gorcsolni a hasam csak mielott megjon 3 nappal azelott kb
2020. okt. 20. 11:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy neked ez lesz a normális, és van ovulációd, de egy vizsgálatot mindenképpen megér, mert a hosszú ciklusok mögött elég gyakran van valamilyen hormonális gond. Jobb a békesség.
2020. okt. 20. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!