39 napos ciklus normális?
Sziasztok!
39 napos ciklusaim vannak rendszeresen.Azt olvasatam,hogy a normális 28-35ig van.Forduljak ezzel orvoshoz vagy esetleg más is ilyen cipőbe van?Így lehet majd gyerekem?
21 éves vagyok fogamzásgátlót nem szedek
Kb nekem is így van. Semmit nem találtak nálam ami nem lenne jó.
Igaz, hogy a peteérés nem a 'nagykönyv' szerint van a 14-16 nap között, hanem később.
A fiam kb a 21-24 ciklusnapon fogant meg, mint utólag kiderült.
Persze nem árt megnézetni, hogy nincs-e ennek vmi hormonális oka, biztos ami biztos alapon.
38 felett már rendszertelen ciklusnak minősül. Alapvetően működhetsz így is jól, érdemes lenne ovutesztelni és megnézni van e ovud. De egyszerűbb elmenni egy dokihoz kb ovu idejében ami neked mondjuk 24. nap körül lehet, tehát, ha a 22. napon elmész látnia kellene érett 18mm körüli tüszőt. Nem feltétlen probléma a hosszú ciklus, ha van rendesen peteérés. Egy hormonsor sem árt.
Peteérés a nagykönyv szerint a 14. napon van, de csak a 28 napos ciklusnál.
Alapvetően 12-16 napos lehet a luteális szakasz hossza, ezt ki kell tapasztalni, lehet neked 15 napos van akkor néha 14-16 napos is lehet, de 13-12 sose lesz. Ovu után fixen jön a mensi. Hosszabb ciklusnál ugye később van ovu.
14 napossal szokás kb bemérni, így a leghosszabb ciklus -14 nap, és ott van ovu.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!