36 napos ciklus még normálisnak számít, teherbe eshetek igy is vagy igy már nehezebben fog menni?
Én 35 napos ciklussal estem teherbe.
Másfél évet vártunk rá, végül egy petevezeték átfúvást követően azonnal megfogantam.
Szedtem én is terhesvitamint.
Lh teszt helyett én a hőmérőzést javasolnám. Az sokkal jobb képet mutat egy egy ciklusról. Sok mindenre lehet belőle következtetni.
Valamint a cickafark és a palástfű tea nekem sokat segített a ciklusomat rendbe tenni (az első hőgörbém jobban hasonlított egy ekg görbére mint ideális hőgörbére úgy ugrált a hőm. 3 hónapig csináltam minden szabályt betartva a teázást, és tankönyvi hőgörbém lett. A teherbeesésig folytattam a tea ivást)
Az orvos amúgy 1 év sikertelen próbálkozás után küld el kivizsgálásra (hormonsor, spermavizsgálat, petevezeték átjárhatósági)
Igen a cickafarkat a ciklus elején kell inni. reggel éhgyomorra 1 bögrével. utánna még fél óráig nem lehet enni.
A palástfüvet peteérés után kell. Reggel, este 1-1 bögrével.
Amire még figyelni kell hgy fémmel nem érintkezhet, mert gyógytea. Én műanyag kanalat használtm. Plusz simán vettem zöldpatikába a teát (nem filteres kiszerelésbe) és vettem hozzá üres filtert, abba raktam.
Ugyanis hogy hatásos legyen 2-3g teafüvet kell leforrázni a filteres kiszerelésekben meg 1,2g van csak 1 filterbe. Na meg így olcsóbbra is jön ki.
Hőmérőzés meg akkor jó, ha minimum 6 óraalvás után történik, úgy hogy nem kelsz fel. 6-8 percig szájban, higanyos hőmérővel. Ha este kijárkálós vagy pisilni akkor minimum 1 órát utána feküdni kell, és úgy mérni. (én pl ha felébredt láttam hogy 20 perc van a mérés időpontjáig, akkor inkább tartogattam hacsak nem volt eget rengetően sürgős futni)
32-36-40 napos ciklus is volt, de 2. próbálkozós ciklusban sikerült. Még az elején vagyunk, most örültünk nem rég a szivhangnak.
Igen hát annyi hátránya van a dolognak, hogy másnak ugyanennyi idő alatt 3-4 ciklus is lett volna. ;)
Illetve utolsó menstruáció első napja alapján számolva 3 héttel több lenne a terhesség mint ami valós uh alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!