Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki hogy viseltétek a terhességet?

Ki hogy viseltétek a terhességet?

Figyelt kérdés
Sziasztok,azt szeretném tudni hogy ti hogy viseltétek a terhességet.Mármint arra gondolok hogy ilyenkor azér a kismama élete megváltozik,de nagyon.Hogy viseltétek a hizást példaul?Vagy bármi mást.Kicsit félek az az igazság az egésztől,nemrég tudtam meg h babánk lesz🥰nagyon örülünk neki félreértés ne essek:)csak kiváncsi vagyok ki hogy élte meg esetleg valami tanács:)nagyon szépen köszönöm
2020. aug. 20. 09:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az elsőt baromi nehezen viseltem. Rengeteg volt a komplikáció, minden percben attól féltünk nem marad meg, a vége felé meg attól egészséges lesz e, életben marad e, kihúzzuk e x időig, majd megkellett küzdeni egy 1 hetes elszakítással is úgy, hogy csak 5 percet láttam. Ezek mind nagyon megterhelőek voltak mentálisan, a császár fizikálisan. 1 évembe telt nagyjából talpra állni, 2 évembe fizikálisan.

12 kg híztam ennek a 3/4 víz volt toxémia miatt

Másodiknál is sok volt a komplikáció de egy totyogó mellett nem volt annyi időm. Itt is hasonló dolgok voltak mint az elsőnél, majd jött egy nagyon komplikált 2 órás császár. De itt rengeteget segített mentálisan,hogy velem maradhatott a lányom. 6 kg híztam.

Most 21 hetes vagyok eddig 3 kg híztam. KOPP KOPP eddig minden jól megy, komplikáció elenyésző.

2020. aug. 20. 12:30
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem törvényszerű a hízás. 7 kg jött rám, ebből 4 kg volt a baba, a többi lepény és víz, mert a kórházból már az eredeti súlyommal mentem haza.
2020. aug. 20. 17:00
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként azért mert utaltam terhesnek lenni, miért kell lepontozni? Szar volt. Nem volt rajta, mit szeretni. A kérdező lehet, hogy jól fogja megélni, lehet, hogy nem. Nagyon karos, hogy mindenhol a rózsaszín cukormazat kell nyomatni. Aztan jönnek utána itt a kérdések. Az normális, hogy szétszakad a csipom? Ja, tok normális, csak valamiert “nem illik” erről beszélni. És tele van ilyen kérdésekkel mindenhol a net. Mintha nem szabadna a valóságot elárulni. És persze van aki ezt úgy éli meg, hogy de megérte. Persze, szerintem is megérte, de nem hazudok. Ha megkérdezi valaki, elmondom, hogy marha szar érzés volt nekem terhesnek lenni. Nem fogok részt venni ebben az egyetemes hazugságban.
2020. aug. 20. 19:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szülés utáni első pár hét is rettenetes volt. Vártam azt a rógsaszín érzést, de nem jött és ettől még rosszabbul éreztem magam. Na én azóta igenis őszintén mesélek a dolgokról, minden cukormáz nélkül
2020. aug. 20. 19:59
 15/22 A kérdező kommentje:
En a jót és a rosszat is értkélem,pont ezert tettem fel a kérdest:)én örülök az őszinteségnek:)sajnalom hogy nektek igy alakult lehet nekem se lessz máskép😅majd az idő megmutatja😃
2020. aug. 20. 20:21
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
20. héten vagyok, kb 2kg-t híztam eddig. Összesen 3x hánytam. Szerencsére eddig nagyon jól viselem 😊 az elején fáradtabb voltam, de ez mostanra elmúlt. Nem vagyok kívánós és nincsenek durva hangulatingadozásaim sem. Igazából annyi a tünetem h nő a hasam szépen. Striáim lesznek biztosan mert hajlamos vagyok rá, de egyáltalán nem zavar 😊Sok boldogságot kívánok neked a babyhez 🥰
2020. aug. 20. 21:56
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ez két dologtól fog függni. Milyen tuneteid lesznek és hogy lesz e bármi eltérés barmelyik uh-n. Onnantól, hogy a bizonytalanság felüti a fejet, már nehez szeretni a terhességet, inkább már csak azt várod, hogy kint legyen egészségesen. Könnyű terhességet kívánok neked. És remelem, fogod tudni élvezni.
2020. aug. 20. 22:18
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek🥰
2020. aug. 21. 07:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Én még csak a második trimeszterben vagyok, de eddig nagyon vegyes. Az első trimeszter nem volt jó, folyamatos hányinger (szerencsére hányás csak ritkán), étvágytalanság, stb. Fogytam is 5 kilót, és bár már elmúltak ezek, azóta is keveset eszem (pedig nem fogom vissza magam, most nagyon jó lenne, ha tudnék hízni kicsit). A második trimeszterben egy csapásra elmúlt az émelygés, testileg minden oké, ezerszer jobban érzem magam, már dolgozni is tudok és izgatottan váromaz új jövevényt.

A külső tényezők folyamatosak, és azok is nagyon vegyesek. Sokan támogatnak, azonnal ülőhellyel kínálnak, hiába nem vagyok fáradt és az egész család lesi a kvánságom, nagyon aranyosak. Máskor meg jönnek a kéretlen tanácsok 50 évvel ezelőttről aztán fel vannak háborodva, ha közlöm, hogy inkább mégis az orvosomra hallgatnék. A pocakom is köztulajdon lett, mindenki érezni akarja, pedig a babát még én sem érzem, pedig bennem van.

Még a gyógyszer idegesítő, hogy mennyire nem lehet semmit szedni. Én fejfájós vagyok, és sajnos nehéz volt a nyár, de most mintha hűlne le a levegő, szóval azért reménykedek, hogy túl vagyunk a nehezén.

Összességében nem olyan rossz (még, nyilván az utolsó trimeszter megint a kellemetlenebbik fajta lesz, nem is beszélve a szülésről), mint vártam, inkább kellemetlenségek vannak, mint igazi problémák. :)

2020. aug. 21. 10:26
 20/22 Malacka1212 ***** válasza:

Szia! Én monst vagyok 36 hetes kismama. Az egész időszakot imádtam. Nagyon nehezen sikerült a babóca. Az első trimeszterben hánytam, csak a savanyú almát tudtam megenni és mindenért aggódtam. Második trimeszter teljesen jól telt. Mostmár eléggé nehezen birom, vizesedem. 13 kg jött fel eddig. A hasam 108 cm körbe. Szóval elég nagy. Utolsó vizsgálaton ami 3 hete volt becsülték 2509g-ra. Mindene nagyobb 2 héttel. Úgyhogy nagy baba lesz ha kihúzom a végéig, de jó lenne ha már jövőhéten úgy gondolná hogy érkezik :)

Egyébként elég kicsi vagyok 160 cm és 55 kgal kezdtem a terhességet. Én annyira vártam ezt az állapotot hogy nekem minden perce rózsaszín köd a mai napig :)

2020. aug. 21. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!