Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki jártas a peteérés,ovuláció...

Aki jártas a peteérés,ovuláció kiszámolásban,tudna segíteni?

Figyelt kérdés

Még csak a 3.próbálkozós hónapban vagyunk,de nem tudom miket kell figyelni.

Mikor van peteérés illetve ovuláció,honnan kell számolni,hogy milyen a folyás olyankor,olvastam hogy olyankor 1 oldalú petefészek fájdalom van.

Mikor érdemes együtt lenni?Azt mondták,hogy érdemes 2-3 naponta együtt lenni,de azt olvastam,hogy a spermiumoknak az nem jó

Az a baj hogy a menzeszem sajnos összevissza van,szedtem fogamzásgátlót,de ahogy abbahagytam egyből rendszertelen lett ismét.

De 30-31napos általábban a ciklusaim.3hónapig 28-29.én jött meg,most is ugyan akkorra tette a naptáram,eddig sosem csalódtam benne mindig akkor volt.

Ebben a hónapban 12.én voltunk együtt meg ma mennyi lenne az esélyem a terhességre?

2020. júl. 14. 19:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy nálad is ugyanazok a tünetek peteéréskor, mint másnál. Nekem például néhány nappal előtte van az a folyás, amit legtöbben peteérésnél tapasztalnak. Petefészek fájdalmam sosem szokott lenni. Ha pontosan tudni akarod, mikor van, vegyél ovulációs tesztet.

2-3 nap a spermák részéről is jó, ezt szokták ideálisnak mondani.

De 3 hónap után még ne stresszelj ennyire rá.

2020. júl. 14. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Általában a következő vérzés előtt 14 nappal van ovuláció.
2020. júl. 14. 20:41
 3/7 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló

Köszönöm válaszodat,nem stresszelek rá,csak jó ha tisztában vagyok ezekkel szerintem,mindent tudni szeretnék.

Mindenkinek más a szervezete,így tudom hogy nem ugyan azok a tünetek,mindenkinél más.

Olvastam is keveset róla,csak olyan összevisszaság volt,hogy nem tudom most mit kell figyelni.

És mikor kell ovulációs tesztet csinálni?

Ha pozitív akkor van ovu aznao vagy másnap?

Akkor ha 2-3naponta vagyunk együtt akkor az jó.

2020. júl. 14. 21:25
 4/7 A kérdező kommentje:

2.

Ha úgy számolom akkor van amikor a naptáram bejegyezte és ha tovább számolok akkor ugyan akkor van a következő menzeszem is.

2020. júl. 14. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Az ovulációt nem számoljuk ki előre, mert nem lehet. Hőmérőzz, LH tesztelj, figyeld magad és olvass sokat a témában.
2020. júl. 15. 09:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Az ovulációt nem lehet kiszámolni, alapvetően 3 módszer van az ovuláció megállapítására, ebből egyik az ultrahang. Ezen kívül csinálhatsz ovulációs tesztet, ami azt mutatja, hogy közeledik az ovuláció. Kb. a 10-11. naptól ajánlott csinálni, attól függ, milyen hosszú a ciklusod. Az ovuteszt akkor pozitív, ha a két csík egyforma erős, ez azt jelenti, hogy közeledik az ovuláció, aznap vagy köv. nap megy végbe. Viszont ezzel nem tudod biztosan, hogy valoban végbe is ment az ovuláció, erre van a hőmérőzés.
2020. júl. 15. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés engem is érdekel hogy azon a pár fontos napon mi is figyelhető meg. Nekem most a ciklus 8. napján reggel lement a hőm az alap alá, és megfigyeltem a tojásos nyákot is aznap meg most ma is, és ma azaz a 9. ciklusnapon érzem a petefészektáji szúrkáló érzést. Ezek a tünetek jelentik peteérést, ez alatti együttlét a sikeres vagy majd csak ezek után. Ovu tesztet nem csináltam.
2020. júl. 15. 18:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!