Most akkor vannak korai tünetek vagy nincsenek ?
11.dpo-n vagyok és nekem semmi tünetem nincsen ( talán ez normális ?)
Millió ilyen kérdést visszaolvastam és másoknak : cicifájdalom,mellbimbó sötétedés,hányinger,szédülés,szurkálás stb..
Akkor most,hogy is van ez ?
Engedjem el a dolgot erre a hónapra ?

Szia.
Miert kellene hogy tuneted legyen?
Nem mindenkinek vannak tunetei,valakinek egyaltalan nincsen.

Koszonom a valaszokat.
Nekem sosincsenek pms tuneteim,azt olvastam,hogy azokat a progihiany okozza.

Mindig voltak pms tüneteim. Mikor nem jött meg akkor is. Viszont a terhességem, azt leszámítva hogy nem jött meg és fáradékonyabb vagyok teljesen tünetmentes 😄
14hetes vagyok.

Én személy szerint úgy gondolom, ha van hcg a szervezetben az már produkálhat tüneteket, ami már elmaradt vérzés előtt is jelentkezhet. Nekem pl így volt, elég sok pms tünetem van és volt mindig, mellfájdalom, hasfájás, derékfárjás, mensi görcs, zabálhatnék, de mikor terhes lettem 5 nappal hamarabb este rosszul voltam bevásárlásnál. Itt még nem gondoltam semmire, másnap viszont megszédültem ülve az asztalnál ebéd után, nem is kicsit. Baromi fura volt, még itt sem agyaltam, majd hazafele elkezdett jönni a mensis görcs, ami mindig egész alhas plusz derékfájás jelenséggel tárul, petefészek szúrkával. Na nekem köldök alatt a méhemnél tenyérnyi részen fájt, ez már nekem fura volt a szédüléssel együtt és még aznap otthon délutáni tesztem halvány pozi lett, 3 különböző teszt is, mert nem hittem a szememnek. Másnaptól folyamatos émelygésem volt, tehát 3 nappal nem várt előtt ami kitartott kb egész terhességem alatt. De pl semmi más tünetem nem volt, könnyű terhesség volt. Ovu napját is pontosan tudtam, hőmérőztem is meg ovu tesztet is használtam.
Igaz, hogy pms tüneteknek nevezzük az esedékes mensi előtti tüneteket, de ha már a teszt is pozitív, azért az mégis csak terhességi tünet.
Egyébként minden ember más, mindenki másképp reagál a hormonok változásaira, már csak nézzük meg azt, hogy van aki majd belepusztul a mensibe havonta, van aki meg sem érzi soha. Ugyan ez a terhességnél is. mindenkinek másképp termelődik pl a hcg, ezért is van olyan hatalmas intervalluma a hcg szintnek. Szóval miért is ne lehetne beágyazódás után terhességi tünet? Az más kérdés, hogy jellemzőbb, hogy a kimaradt mensi után jön csak tünet, sőt van akinek nincs is semmilyen. Volt egy korábbi terhességem is, nos ott meg a pms tünetek is elmaradtak, egyszerűen csak feltűnt, hogy hoopp már majdnem egy hete késik. Szóval egy ember több terhessége is lehet teljesen más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!