Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 37 évesen szeretnék még egy...

37 évesen szeretnék még egy babát. Milyen kockázatokra kell ilyen idős korban számítani?

Figyelt kérdés
Természetesen beszélek az orvosommal is majd erről, de anyukák tapasztalata is nagyon érdekel. Mit mondtak nektek a kockázatokkal kapcsolatban?

#teherbeesés #kockázat #idősebb anya
2020. jún. 13. 18:10
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
97%
Szintén 37 vagyok, követem a kérdést. Viszont ahogy elnéztem, egyáltalan nem számít manapság ritkának ennyi idősen szülni.
2020. jún. 13. 18:16
 2/29 A kérdező kommentje:
Én is meglepődtem, hogy milyen sok hasonló kérdést látok itt is, és az internet más bugyraiban is. Az idősebb korban való gyerekvállalásra főként 40+ és néha 50 éves korú anyákat is kilistáz, amin tényleg meglepődtem. Fejben én úgy hittem, hogy már lassan meg fognak szólni, de úgy tűnik, egyáltalán nem vagyok (vagyunk) ritka esetek :)
2020. jún. 13. 18:19
 3/29 anonim ***** válasza:
93%
Ugy irsz mintha 50 eves lennel. Teljesen termeszetes 37 eves korban a szules. En 43 vagyok es még tervezunk babat.
2020. jún. 13. 18:19
 4/29 A kérdező kommentje:
Valamiért én azt hittem, hogy 35 felett már öregnek számítok. Jó érzés rádöbbenni, hogy nem :)))) köszi!
2020. jún. 13. 18:21
 5/29 anonim ***** válasza:
86%
40- ig még belefér, utána...hát a gyereket fel is kell nevelni és nem mindenki él 80 évig. Genetikai vizsgálatot csináltatné
2020. jún. 13. 18:24
 6/29 anonim ***** válasza:
73%

Abszolút nem vagy öreg. Manapság sokan ilyenkor vállalják az elsőt, ami szerintem egyébként furább, minthogy egy másodikat szeretnétek :) Elég más világ van, nyilván egészségesebb hamarabb, de orvosilag is még simán jó időben vagy, max több vizsgálat kell. 35 felett már automatikusan néznek magzatvíz mintát, bár úgy tudom már nem is azt vesznek, csak hülyeséget nem szeretnék írni, lényegében 100%-ra megfogod tudni a nemét is a babának.

Gyors sikert kívánok :)

2020. jún. 13. 18:26
 7/29 anonim ***** válasza:
97%
Augusztusban leszek 39 éves, szeptemberre várjuk a 2. babánkat. Panorama tesztet csináltattam 12 hetesen, nem kombináltat, ennyivel tettem többet, mint a fiamnàl 8,5 évvel ezelőtt.
2020. jún. 13. 18:32
 8/29 anonim ***** válasza:
58%

Két dolog miatt szokták már a korosztalyotokat idősnek tartani (40+) a szüléshez kedves kommentelők. Az egyik az, hogy megnő a kockázata a rendellenessegeknek. Gondolom a maradék éveiteket nem egy beteg, magát ellátni képtelen gyerek ápolásával szeretnétek leelni. A másik hogy egy átlag anya szeretné még látni ahogy a gyereke felnő, sikeres lesz az életben, ott lehet az esküvőjén, netán még unokazhat is. Nem állítom hogy ti itt mind 60 évesen meghaltok. De statisztikailag sokkal nagyobb az esélye 65 évesen meghalni, mint 45 évesen.

Én személy szerint 37 évesen már nem vállalnék. Lattam már 43 évest kisbabazni, de már nem volt neki való. Én akkor úgy tudom hogy ők pl. magzatvizből is végeztettek vizsgálatot, nagyobb az esélye pl a Down-szindromanak. És persze végig veszélyeztetett terhes volt, semmit nem is csinált kb. Egyébként egészséges gyermeke született, nem volt semmi baj. Csak nem ugy vette már az akadályokat később mintha huszonéves lenne. Persze ez sem igaz mindenkire, vannak stramm 40+-osok. De ezt neked kell tudni bírnád e. Vagy azt hogy lehet nyugdíjas leszel mire a gyereked kijárja az egyetemet.

A betegségekből sem lehet sajna mindent kiszűrni.

2020. jún. 13. 18:33
 9/29 anonim ***** válasza:
97%
Szinte mindennek nagyobb a kockázata. De ettől még a többség megússza.
2020. jún. 13. 18:36
 10/29 anonim ***** válasza:
50%
Nyolcas vagyok, leszazalekolhattok, de attól még igazam van, hiába sír a szátok. Statisztikailag nagyobb az esélye a beteg gyereknek 40 felett, és annak is hogy 65 évesen meghaltok, legalabbis jóval több esélye van mint 45 évesen. Ha tudtok cáfolni valami hivatalos szakmai cikkel, azt várom. Szerencsére az én szüleim még be se töltötték az 50-et, szóval szinte biztos vagyok benne hogy még fognak unokázni. :)
2020. jún. 13. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!