Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért van ennyi terhes fiatal...

Miért van ennyi terhes fiatal manapság?

Figyelt kérdés
A párom és én 1 éve vagyunk együtt, a mi fejünkbe is megfordult már, hogy de jó lenne, ha; de mégse vágunk bele mert nem lenne hova menjen a pici(nincs még lakásunk+stb) Mások miért vágnak akkor bele? Nekik nem fontos az hogy házasság után szülessen a gyerek? Van egy csomó fiatal ismerősöm, akiknek már van gyerek, és nagy részüket azért vették csak el mert terhesek lettek... Melyik a jobb, türelmesen várni amíg a párunk beadja a derekát, vagy egy becsúszott gyerek?
2010. júl. 29. 19:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én is érintett vagyok a kérdésben, így válaszolok is.

Már szültem, ma 7 hónapos a lányom, 23 éves vagyok.

A kérdésedet egy kicsit provokatívnak találom.

Nos, azért terveztük és vállaltuk a gyereket, mert meg tudunk neki adni mindent, amire szüksége van. Szép, saját kertes házban élünk, a párom jól keres (mondjuk ő lassan 34 éves), nekem is van munkahelyem, ahova visszavárnak.

Nem gond 20.000.-ért venni etetőszéket, új babakocsit, autós ülést, hogy az alapvető dolgokról ne is beszéljünk.

Meg persze én fiatal anyuka szerettem volna lenni, nem akartam azt, hogy a gyerekem ballagásán a nagymamájának nézzenek.

Szóval nálunk minden klappolt.

A másik, hogy nem kell általánosítani. Persze vannak húszonévesek, akik anyut-aput pumpolják, csak a buli, barátok, a jövőre nem gondolnak. Úgy néz ki, hogy a te ismeretségi körödbe inkább a felelőtlenek tartoznak.De itt vagyok én pozitív példának.

És végül, lehet, hogy ez egy picit durvának fog hangzani, de senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mikor vállal gyereket. Ha az alapvető dolgokat biztosítani tudja, akkor meg mégis mi a baj?

Ha neked és a párodnak fontos az anyagi biztonság, saját lakás, akkor tegyetek meg érte mindent, güzüljetek gőzerővel, hogy minél előbb szülők lehessetek.

Ja, és még valami. A húszas évek elején még sokkal könnyebb karriert építeni, megkezdeni, mint a harmincas évek végén újrakezdeni.

2010. júl. 30. 13:07
 12/12 anonim válasza:
Minek esküvő? Mintha valami létszükség lenne.Az a lényeg ,hogy az ember eltudja látni magát és a családját.És egyáltalán ma már sokan nemis tehetik meg ,hogy esküvő legyen.Vannak annál sokkal fontosabb dolgok is.
2010. szept. 19. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!