Miért van ennyi terhes fiatal manapság?
Én is érintett vagyok a kérdésben, így válaszolok is.
Már szültem, ma 7 hónapos a lányom, 23 éves vagyok.
A kérdésedet egy kicsit provokatívnak találom.
Nos, azért terveztük és vállaltuk a gyereket, mert meg tudunk neki adni mindent, amire szüksége van. Szép, saját kertes házban élünk, a párom jól keres (mondjuk ő lassan 34 éves), nekem is van munkahelyem, ahova visszavárnak.
Nem gond 20.000.-ért venni etetőszéket, új babakocsit, autós ülést, hogy az alapvető dolgokról ne is beszéljünk.
Meg persze én fiatal anyuka szerettem volna lenni, nem akartam azt, hogy a gyerekem ballagásán a nagymamájának nézzenek.
Szóval nálunk minden klappolt.
A másik, hogy nem kell általánosítani. Persze vannak húszonévesek, akik anyut-aput pumpolják, csak a buli, barátok, a jövőre nem gondolnak. Úgy néz ki, hogy a te ismeretségi körödbe inkább a felelőtlenek tartoznak.De itt vagyok én pozitív példának.
És végül, lehet, hogy ez egy picit durvának fog hangzani, de senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mikor vállal gyereket. Ha az alapvető dolgokat biztosítani tudja, akkor meg mégis mi a baj?
Ha neked és a párodnak fontos az anyagi biztonság, saját lakás, akkor tegyetek meg érte mindent, güzüljetek gőzerővel, hogy minél előbb szülők lehessetek.
Ja, és még valami. A húszas évek elején még sokkal könnyebb karriert építeni, megkezdeni, mint a harmincas évek végén újrakezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!