"Elfogadod-e a gyermekeket akikkel a Joisten megajandekozott"-ertelmezese?
Ferjem katolikus, gyakorolja a vallasat, hazassagkotesunk elottig ovszerrel vedekeztunk, hisz igy is "paraznalkodtunk", utana viszont teherbe estem es egyik baratnom azzal poenkodott h szulesnel akar el is kottethetnem magam, hisz 2 gyereket hoztam ebbe a kapcsolatba es tobbet nem szeretnek. Ferjem kiakadt es fenti mondatot hangoztatta, h ezt fogadtuk, nem akarom megtartani a fogadalmamat? Mondtam neki h mi a kulonbseg akozott h a jovoben ujra ovszerrel vedekezunk v elkottetnem magam (nem tervezem, elmeleti a kerdes) vagy a gyogyszer kozott, hisz mindharom megakadalyozza hogy a terhesseg letrejojjon? Szerinte mas es kesz, nem indokolta. Van koztetek olyan aki ezt az egyhaz/vallas oldalarol ala tudna tamasztani? A baratai is mind katolikusok, 2-3gyerek es nem tobb, tehat tuti vedekeznek ok is.
Ugyanakkor a lombik szerinte belefer az egyhaznak, amin en lepodom meg, hisz ha a Joisten nem ad egy parnak gyermeket, beleavatkozunk az akarataba. Senki ne vegye magara az eszmefuttatasomat, probalom uazt a logikat kovetni, nincs bajom a lombikkal.
Anno engem így tanított a hitoktatóm.
Különben mi másért lenne tilos az önkielégítés?
De ez nem a kérdéshez tartozik.
Hát nagy butaságot tanított... de magad is utána nézhetnél. Hogy lehet az önkielégítést egy lapon említeni a hazastarsaddal valo egyuttléttel?
"örvendezz ifjúságod feleségével! . . . Kebleitől ittasodj meg minden időben, szerelmétől ússz mámorban mindenkor!” (Példabeszédek 5:18, 19)
És amiért válaszoltam a kérdésedre, az mitől lett 0%-os?
Írd le, hogy nincs igazam, de azért ne pontozz már le, mert válaszoltam neked :'D
Ha megkérdezed, hogy mit reggeliztem, és leírom hogy bundáskenyér, akkor is lepontozol, mert te tojásrántottát ettél?
Na ezt pontozhatod...
Bocsi, csak felhúznak az ilyen kis arcátlan, vélemény nélküli senkik...
De tényleg, azon mit lehetett lepontozni. Ők jobban tudják, hogy ki mit mondott nekem X éve? :'D
Amikor a vak hit abban, amit mások mondanak, párosul a butasággal... A fogamzásgátló tabletta nem abortív. Egyáltalán hogy lehet ekkora butaságot leírni? Van külföldön abortusz tabletta, de az Magyarországon jelenleg nem kapható.
A lombikot nem is értem, hogy hogy jön ide. Mi köze van egy egyházi közösségnek ahhoz, hogy egy pár a sikeresen megtermékenyített embriók közül hányat kér vissza, vagy mennyit hoz a világra? Nincs semmi közük hozzá, és teljes mértékben megsérti a pár magánéletét.
Mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit a kapcsolatuk és a pénztárcájuk elbír. Nem a "Jóisten" mondja meg, nem mások, hanem két ember felelős közös döntése. Minden más csak mellébeszélés és a felelősség hárítása.
16-os nem vallásosként semmi értelme logikát keresned ebben.
Nyilván a megtermékenyített, de be nem ültetett embriót az egyház már gyermeknek tekinti. A gyermeknek meg joga van ahhoz hogy esélyt kapjon az életre, ennyi. Nem fog mise után odamenni hozzad a pap, hogy na Marika hány embriót van meg? Csak állást foglaltak egy témában. A hívok meg eldöntik követik e vagy nem. Ennyi.
Amúgy en nem vagyok vallásos, de tény, hogy nagyon durva, hogy az embriókat ugye beültetik, megsemmisítik , felajánlod egy másik párnak vagy kutatásra. Nyilván az egyház nem fogja támogatni sem az orvosi kutatást sem a megsemmisítést, mivel az az ő szemükben gyilkosság. Mondjuk a felajánlásáról nem tudom, hogy vélekednek. Valaki vallásos tudja itt?
Ha valakit érdekel, hogy mit ír a Biblia, olvassa el. Online is van, kereshető is. Annyi szóbeszéd van ebben a témában (is), ami teljesen ellentétes vele.
Szerintem zanzásítva: A szex házasságban legális öröm, ott meg egy test vagytok, azaz a házastársad ugyanannyira fontos, mint te magadnak (és fordítva). Az élet, a gyermek ajándék, ahogy a tested is, ami többek közt a megtért embernél a Szent Lélek temploma, így vigyázni érdemes rá. Jézus pedig többször felhívta a figyelmet a józanságra (használd az eszed), és hogy ne vessz el az apróbetűben, legmagasabb törvény a szeretet. (Pl. ugye ő is gyógyított szombaton.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!