A párom nem örül a terhességnek?
Na most én is le leszek pontozva, szerintem se normális. Aki készül rá, mit ijedez? Nem élte ki magát? Fél, hogy kb 18 éven át nem lehet az aki eddig?
Nálunk egy év utàn jött össze. A férjem csalódottabb volt mint én mikor megjött. Amikor pozitív lett a teszt, jóformán jobban örült neki mint én, 100szor lelkesebb és izgatottabb mind a mai napig azóta. 2hét van hátra a szülésig, sose láttam emiatt ijedtnek, az elején sem!
Ha azt láttam volna, hogy beparázik, tuti elbizonytalanodtam volna vele és a gyerekvállalással kapcsolatban.
Akkora baromság ez az "ezek fogják elhagyni a családot" szövegek... Én is kicsit megijedtem, mikor megláttam a pozitív tesztet, pedig rég vágytam rá, de az öröm mellett ott volt bennem a pánik is, hogy most mi lesz, minden megváltozik. Ez gyorsan elmúlt, páromnál is ez volt, vártuk, meglepődött, hogy egyből jött át kellett magában rágnia, hogy innentől mi, hogy lesz, kicsit megijedt, hogy meg fog-e tudni mindent adni neki(meg, nem kérdés, de ez teljesen normális félelem ilyenkor). Pár napra rá már azt hallgattam, hogy mennyire várja már a picit, milyen babakocsit nézett, milyen lesz jó nekem, ha egyedül vagyok, akkor is könnyű legyen kezelni, stb...
Sok pasi nem a babától ijed meg, hanem attól kezd el félni, hogy mindent meg tud-e majd adni, nem a babában, családban nem biztos, hanem saját magában. Ez normális, hiszen nagyon fontos szerepe van a férfinek a családban...
Plusz azért pl 5 év próbálkozás alatt azért csak fel tud készülni lelkileg egy pasi, ne keverjük már össze azzal, ha első hónapban sikerül a baba...:D (gondolok itt az egyik kommentelőre)
Nyugalom!
Ahogyan a nők 9 hónap alatt felkészülhetnek az anyai szerepre, a férfiaknak is van idejük felkészülni az apaságra. Ez egy új életszakasz. Szülővé váltok. Felelőségetek lesz már nem csak egymásra, hanem egy közös gyermekre is.
Sikerülni fog. Képzeljétek el! Kezdjétek kidolgozni, összehangolni az elképzeléseiteket. Az első gyereknél ez egy ismetetlen, szokatlan terület, amit közösen kell felderítenetek. Lehet együtt felkészülni rá. Olvasni, tájékozódni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!