Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jár-e vmi támogatás, segítség...

Jár-e vmi támogatás, segítség azoknak a kismamáknak, akik a korona vírus miatt elveszítették a munkájukat és a kijárási tilalom ideje alatt estek teherbe?

Figyelt kérdés

Sajnos nem talaltam wrboldalt, sem hivatalos megállapítás erről, hogy mi lesz ezekkel a kismamákkal?

Nyilván sem régi sem új munkáltató nem vesz fel szívesen egy kismamát a későbbi költségek miatt. Mi fél éve próbálkozunk,(de úgy néz ki most lehet sikerült) a fene sem gondolta, hogy pont ilyenkor jön össze, amikor nincs munkám, és persze ezért nem vetetném el, mikor örülünk, hogy végre összejött. 🙁

Tudtok küldeni vmi weblinket, hivatalosat, ami ezzel foglalkozik?

És ha nem, esetleg megszellőztethető ez sztetek a médiában?

2020. ápr. 26. 14:42
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
91%

27,biztos?

És ha szakadás van, akkor utána hány nap táppénzre lesz jogosultság? Amennyit ledolgozott a szakadás után, nem? Vagy rosszul tudom...

2020. ápr. 26. 18:49
 32/41 anonim ***** válasza:
62%
Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor fizesd a KATA-t tovább ja, mert minden ev katás...
2020. ápr. 26. 19:17
 33/41 anonim ***** válasza:
89%

Nem minden ev katas, de lehet holnaptól az.

Sokszor ajánlják azoknak is, akiknek csak kevés kellene (pl 1-2 hónap), hogy meg legyen a jogosultsághoz szükséges idő

2020. ápr. 26. 19:33
 34/41 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem a kérdésben nem szerepelt egyáltalán az, hogy kedves mindenki (tisztelet a kivételnek aki ténylegesen segítő szándékkal írt) de hogy ti egyetértetek-e azzal, hogy ő most vállal gyereket v sem...
2020. ápr. 26. 22:36
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hova tenni az ilyen kérdéseket, komolyan mondom.

Mire fel adjon állambácsi támogatást? Mert lehet, hogy terhes vagy? És ha nehogy isten nem is vagy terhes vagy momdjuk elvetélsz? Senki nem tart pisztolyt a fejedhez. Ha most nem fér bele a bébi anyagilag és előre láthatólag munkanélküli leszel egy jó ideig, akkor lehet halasztani kéne ezt a projektet, nem?

Akkor én is ki írhattnék egy hasonló kérdést: "elvesztem a napi bejelentéssel fizető munkámat a korona vírus miatt, amit az egyetem mellett csináltam, miből fizzessem most a tandíjat? Mit ad ilyenkor az állam a szerencsétlen egyetemistának?"

Hát mondom, hogy nagy semmit se. Mert senkit nem érdekel a nyomorom, de főleg nem a kormányzatot nem. Van mit enni és ez a lényeg. Viszont az utcán egyre többen kukáznak a környékünkön és szemmel láthatóan egyre több lecsúszott ember van. Ha én lennék ilyen helyzetben, háromszor is meggondolnám, mikorra időzítsük a gyermeket.

2020. ápr. 26. 23:11
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Ezerszer, ezer helyen elmondták, hogy veszélyes precedens volt a devizahitelesek megmentése (és a legnagyobb baj az volt vele, hogy nem azokat mentették, akik a legnagyobb bajban voltak). Most már jönnek ezek, akiket a saját ostobaságuktól kell megmenteni. Mert egyszerűen nem veszik észre, hogy VÉGE van a szüljük tele a Kárpát-medencét korszaknak.
2020. ápr. 26. 23:50
 37/41 A kérdező kommentje:
Nyilván nem halna éhen a mi gyermekünk sem, férjem fél tempóban még tudndolgozni. A vállalkozásomat nem csak felfüggesztettem, hanem megszüntettem. Ha újra akarom indítani, az megint csak + költség. És mint írtam bérlek is, nem csak KATA van. Ha felfüggesztettem volna, attól még a bérleményt fizetnem kellett volna, 100.000ről beszélünk, úgy hogy nem dolgozhatok, mert most meg van kötve a kezünk a szakmában. Pedig elhihetitek, dolgoznék. Szeretnék nagyon! Nem az élősködők közé tartozok. Procedúra ismét beindítani a vállalkozást úgy hogy ugyanott bérlek, mert így is főbérlő alatt állok, az meg pánikol, hogy amiért a telephelyhez kell a tulaj aláírása, mi van ha emel a bérleti díjon, meg amúgy sem százas a főbérlő,úgyhogy oda vissza nem mehetek, meg már a főbérlő is máshová menne ( gépeket is bérlek tőle, arra is szükségem van). A műhely kialakítása kb. 4 millió Ft lenne. Ha az adott lenne most nem fosnék, hogy mi lesz, mert dolgoznék, vagy szüneteltetném szimplán a vállalkozást és nem fájna fejem. De miután ezek miatt nem tudok csak úgy újraindulni (pláne, hogy vnem dolgozok, és az eddigi keresetemet eszem, fizetem). Most gyűjtöttem volna a gyerekre, és a műhely kialakításra egyaránt... Mint írtam éhen nem halunk. De ez nagyon bánt, hogy emiatt a szar miatt hónapokra kellett volna védekezni, mert seggüknkre ver és mindent elölről kell kezdeni. Én nem örököltem céget, nem örököltem vállalkozást, szakmánkban nem létezik multi cég, ami hely de fizető, hely de támogató lenne, kis f..om utalványokkal, meg kártyákkal, amiből pl kaját lehetne venni meg sorolhatnám. Nem! Kitanultam a sulit, 3 évig alkalmazott voltam és sajnos elég nehéz felhúzni egy céget úgy hogy még az öregek nyomják ezerrel az alkalmazottjaikkal és a dokik nem hajlandóak kipróbálni sem mást. És alkalmazottnak sem akarok visszamenni, mert tagbérben vagyunk kp-ban, bejelntve meg csak 4 órában. És nem, nem váltok szakmát, mert nagyon szép, kreatív, és embermentő eszközt gyártunk, csak éppen most indult volna be, ez meg kip...z
2020. ápr. 27. 08:51
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
És mit szeretnél az állambácsitól, bánópénzt a vírus miatt? Mert akkor szerintem wuhanban kéne verni az asztalt.
2020. ápr. 27. 08:58
 39/41 anonim ***** válasza:
82%

Bántja a pici lelkedet, hogy védekezni kell, ezért inkább teherbe esel úgy, hogy az amúgy is már megtépázott megtakarításodat éled fel, és kilátásod sincs munkára. Ééééééééééeértem.

Ja, nem.

Fck logic 🤷‍♀️

2020. ápr. 27. 09:21
 40/41 anonim ***** válasza:
83%
De miért kell fizetni a bérleményt? Nem értem az összefüggést, hogy miért kellett ezért megszüntetni a vállalkozást.
2020. ápr. 27. 10:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!