Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jár-e vmi támogatás, segítség...

Jár-e vmi támogatás, segítség azoknak a kismamáknak, akik a korona vírus miatt elveszítették a munkájukat és a kijárási tilalom ideje alatt estek teherbe?

Figyelt kérdés

Sajnos nem talaltam wrboldalt, sem hivatalos megállapítás erről, hogy mi lesz ezekkel a kismamákkal?

Nyilván sem régi sem új munkáltató nem vesz fel szívesen egy kismamát a későbbi költségek miatt. Mi fél éve próbálkozunk,(de úgy néz ki most lehet sikerült) a fene sem gondolta, hogy pont ilyenkor jön össze, amikor nincs munkám, és persze ezért nem vetetném el, mikor örülünk, hogy végre összejött. 🙁

Tudtok küldeni vmi weblinket, hivatalosat, ami ezzel foglalkozik?

És ha nem, esetleg megszellőztethető ez sztetek a médiában?

2020. ápr. 26. 14:42
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
90%

De nem is értelek. Nem mérlegeltétek, hogy egy keresettel is belefér-e a gyerek, vagy mi a fene? Azt értem, hogy nem akartatok tovább várni és nem hagytátok abba a próbálkozást, ez is egy döntés, elfogadom. De ennek tudatában voltál, így nem értem, hogy mit vársz most az államtól.

Különleges támogatást szerintem azok érdemelnének, akik már meglévő gyerekkel kerültek szar helyzetbe, és nem a karantén alatt teherbe esőknek.

Egyébként millió egy támogatás van most a gyerekvállalóknak, azokból nincs esetleg valami, amit felvehetnétek?

2020. ápr. 26. 15:49
 22/41 anonim ***** válasza:
92%
Nyilván azt már mind igényelték, abból lett ház, meg azért olyan sürgős a gyerek.
2020. ápr. 26. 15:57
 23/41 anonim ***** válasza:
96%

Az álláskeresési jó... Azért jó, mert vele/általa/miatta nem lesz 30 napos megszakadásod.

Lemondod, éleszted a vállalkozást, és mész táppénzre.

2020. ápr. 26. 15:58
 24/41 anonim ***** válasza:
92%

Már miért járna bármi..? Nem volt kötelező épp ebben az időszakban gyereket vállalni, ráadásul a vírus nélkül sem vágtam volna egyelőre bele a gyerekgyártásba, ugyanis ahogy írod kezdő vállalkozó vagy, még kb csak kiadásaid voltak, eleve várni kellett volna, hogy kicsit belendüljön az üzlet legyen bevétel.. Oké, nem akartátok félbeszakítani a próbálkozást, ti dolgotok, de akkor nem most, utólag kell jajgatni, hogy egy bevételből nehez 🤷🏼.

Ti ennek tudatában és ellenére mégis belevágtatok, hát most már ez van.

2020. ápr. 26. 16:00
 25/41 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, sokan írtak már előttem. Lehet, hogy a stílus nem tetszik, nem neked kedvez, de őszintén... Szerinted tényleg ez volt a legalkalmasabb időpont, hogy teherbe ess?! Ez a pár év már a férjednek sem osztott, szorzott volna. Rengeteg minden tudnék írni, de a nagyját már leírták előttem (nagyon helyesen!).

Egyet tanácsolnék, sürgősen válts könyvelőt.

2020. ápr. 26. 16:09
 26/41 anonim ***** válasza:
57%
Nem olvastam el a válaszokat, de ha van munkád amikor teherbe esel, nem rúghatnak ki. Ha meg eleve munka nèlkül esel teherbe akkor tudtad mit vállalsz, nincs köze a vírushoz.
2020. ápr. 26. 16:13
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
23, a folyamatos jogviszony megszakadása csak a tp mértékét befolyásolja, semmi mást. Felesleges most visszajönni, ráér akkor, ha valóban indokolt lesz a tp (mert arra ugye nem megyünk csak azért, mert a gyk-n valaki tanácsolta).
2020. ápr. 26. 16:14
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Babaváró, csok? Ezeket kimerítettétek?
2020. ápr. 26. 16:17
 29/41 anonim ***** válasza:
97%

Nem értem. Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor fizesd a KATA-t tovább és kapni fogsz mindent.

Nyilván így előre befizetsz 9*50/75 ezer Ft-t, de utána kapsz 24 hónapig csed/gyed-t. Szóval jobban jársz.

Nyilván ugyanúgy feltétel a 365 nap/2 év

Persze, ha most azt írod miből fizess havi 50/75 ezret,akkor tényleg van baj, mert a baba is annyiba fog "kerülni" és gázos lesz a havi 35 ezerből kihozni

Keress egy normális könyvelőt.

2020. ápr. 26. 16:45
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Te nem vesztetted el a munkádat, bármikor újraindíthatod a vállalkozást, és akkor ugyanúgy fogsz csedet/gyedet kapni. De ne is haragudj, a pofám leszakad, hogy egyből rohannál "megszellőztetni a médiában", mégis mire fel? Terhes nőknek a vírus előtt sem járt semmilyen támogatás, te most mit szeretnél kapni? (Ahogy írták, az adókedvezményt igényelheti a férjed)

És nincs kijárási tilalom, csak korlátozás.

2020. ápr. 26. 16:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!