Jár-e vmi támogatás, segítség azoknak a kismamáknak, akik a korona vírus miatt elveszítették a munkájukat és a kijárási tilalom ideje alatt estek teherbe?
Sajnos nem talaltam wrboldalt, sem hivatalos megállapítás erről, hogy mi lesz ezekkel a kismamákkal?
Nyilván sem régi sem új munkáltató nem vesz fel szívesen egy kismamát a későbbi költségek miatt. Mi fél éve próbálkozunk,(de úgy néz ki most lehet sikerült) a fene sem gondolta, hogy pont ilyenkor jön össze, amikor nincs munkám, és persze ezért nem vetetném el, mikor örülünk, hogy végre összejött. 🙁
Tudtok küldeni vmi weblinket, hivatalosat, ami ezzel foglalkozik?
És ha nem, esetleg megszellőztethető ez sztetek a médiában?
De nem is értelek. Nem mérlegeltétek, hogy egy keresettel is belefér-e a gyerek, vagy mi a fene? Azt értem, hogy nem akartatok tovább várni és nem hagytátok abba a próbálkozást, ez is egy döntés, elfogadom. De ennek tudatában voltál, így nem értem, hogy mit vársz most az államtól.
Különleges támogatást szerintem azok érdemelnének, akik már meglévő gyerekkel kerültek szar helyzetbe, és nem a karantén alatt teherbe esőknek.
Egyébként millió egy támogatás van most a gyerekvállalóknak, azokból nincs esetleg valami, amit felvehetnétek?
Az álláskeresési jó... Azért jó, mert vele/általa/miatta nem lesz 30 napos megszakadásod.
Lemondod, éleszted a vállalkozást, és mész táppénzre.
Már miért járna bármi..? Nem volt kötelező épp ebben az időszakban gyereket vállalni, ráadásul a vírus nélkül sem vágtam volna egyelőre bele a gyerekgyártásba, ugyanis ahogy írod kezdő vállalkozó vagy, még kb csak kiadásaid voltak, eleve várni kellett volna, hogy kicsit belendüljön az üzlet legyen bevétel.. Oké, nem akartátok félbeszakítani a próbálkozást, ti dolgotok, de akkor nem most, utólag kell jajgatni, hogy egy bevételből nehez 🤷🏼.
Ti ennek tudatában és ellenére mégis belevágtatok, hát most már ez van.
Kérdező, sokan írtak már előttem. Lehet, hogy a stílus nem tetszik, nem neked kedvez, de őszintén... Szerinted tényleg ez volt a legalkalmasabb időpont, hogy teherbe ess?! Ez a pár év már a férjednek sem osztott, szorzott volna. Rengeteg minden tudnék írni, de a nagyját már leírták előttem (nagyon helyesen!).
Egyet tanácsolnék, sürgősen válts könyvelőt.
Nem értem. Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor fizesd a KATA-t tovább és kapni fogsz mindent.
Nyilván így előre befizetsz 9*50/75 ezer Ft-t, de utána kapsz 24 hónapig csed/gyed-t. Szóval jobban jársz.
Nyilván ugyanúgy feltétel a 365 nap/2 év
Persze, ha most azt írod miből fizess havi 50/75 ezret,akkor tényleg van baj, mert a baba is annyiba fog "kerülni" és gázos lesz a havi 35 ezerből kihozni
Keress egy normális könyvelőt.
Te nem vesztetted el a munkádat, bármikor újraindíthatod a vállalkozást, és akkor ugyanúgy fogsz csedet/gyedet kapni. De ne is haragudj, a pofám leszakad, hogy egyből rohannál "megszellőztetni a médiában", mégis mire fel? Terhes nőknek a vírus előtt sem járt semmilyen támogatás, te most mit szeretnél kapni? (Ahogy írták, az adókedvezményt igényelheti a férjed)
És nincs kijárási tilalom, csak korlátozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!