Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jár-e vmi támogatás, segítség...

Jár-e vmi támogatás, segítség azoknak a kismamáknak, akik a korona vírus miatt elveszítették a munkájukat és a kijárási tilalom ideje alatt estek teherbe?

Figyelt kérdés

Sajnos nem talaltam wrboldalt, sem hivatalos megállapítás erről, hogy mi lesz ezekkel a kismamákkal?

Nyilván sem régi sem új munkáltató nem vesz fel szívesen egy kismamát a későbbi költségek miatt. Mi fél éve próbálkozunk,(de úgy néz ki most lehet sikerült) a fene sem gondolta, hogy pont ilyenkor jön össze, amikor nincs munkám, és persze ezért nem vetetném el, mikor örülünk, hogy végre összejött. 🙁

Tudtok küldeni vmi weblinket, hivatalosat, ami ezzel foglalkozik?

És ha nem, esetleg megszellőztethető ez sztetek a médiában?

2020. ápr. 26. 14:42
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
92%
Mar miert jarna? A tervezett, felelos gyermekvallalas alapja, hohy nem munkanelkulikent esik valaki teherbe. A vírusnak ehhez semmi koze, senki nem kötelezett rá, hogy védekezés nélkül szexelkj
2020. ápr. 26. 15:24
 12/41 A kérdező kommentje:
Igaz, de akinek van 3 gyereke, gondolom nem a semmire vállalt ennyit. 2 éves lett volna a vállalkozom, a fellendítése nem egyszerű, nem reklámozható. Nem műkőrmös vagyok és nem bolt. Sajnos a mi szakmánkban "gáz" ha reklámozza magát az ember. Viszont maga a reklám pedig szájról szájra kell hogy terjedjen. Eszközökkel már próbálkoztam, de még csak nem is hajlandóak kipróbálni az újat, így lehetőségetbsem adnak arra, hogy felfuzóban legyen a vállalkozás és fix megrendelőim legyenek, de ezt sem tudhatja, aki nem ebben a szakmában dolgozik és nem vállalkozó. Nagyon szépen indult pedig az év, de van egy orvosi terület, amit most 0-ára korlátoztak és még ki tudja meddig lesz ez így. Februárban még ki gondolta, hogy mi lesz itt...? Mivel a műhely bérléyemet nem engedték el (úgy hogy dolgozni nem is tudok), és mivel nem us volt látható, hogy meddig tart ez a helyzet, így nyilván nem is mertem nem megszüntetni a vállalkozásomat, és a szakmánk sem haladékot, sen részletfuzetést, sem elengedést nem kapotz. Úgy hogy hónapokig fizethettem volna a levegőbe 100.000 ezreket,úgy hogy nem dolgozok, de a félretett pénzből közben fizetni számlát, kaját, biztosítás stb. És közben gyereket szeretnél és közben telik feletted az idő!......
2020. ápr. 26. 15:28
 13/41 anonim ***** válasza:
87%
Most pontosan leírtad az összes érvet, hogy miért NEM kell most teherbe esni. Akkor mi is a gond?
2020. ápr. 26. 15:30
 14/41 anonim ***** válasza:
90%

Nézd, 3 gyerekkel munka nélkül felélni a megtakarítást, míg neked csak annyit kellett volna tenni, hogy védekezel, hát össze nem lehet hasonlítani a két helyzetet...

Mondom, amiket leírsz, azokkal hónapokig nem vállaltam volna gyereket. Sőt, ha 1-2 évig nem lett volna még gyereked, akkor mi van? 1-2 év meg sok idő arra, hogy lásd, hogy mi hogyan alakul az életedben.

2020. ápr. 26. 15:32
 15/41 A kérdező kommentje:
Igen igényeltem álláskeresésit!
2020. ápr. 26. 15:32
 16/41 anonim ***** válasza:
61%

Nem való a vállalkozói lét mindenkinek. Pl annak, aki nincs felkészülve a kockázatokra, meg aki nem tud tervezni.

És igen bakker, ha munkanélküli vagyok, akkor szüneteltetem a babaprojektet, mert nem vagyok olyan ostoba, mint te. Nehogy már az én adómból kelljen téged meg a kölyködet mentegetni.

2020. ápr. 26. 15:34
 17/41 A kérdező kommentje:
Férjem 35, nem 40 évesen szeretne gyereknevelésbe kezdeni, gondolom ez is érthető
2020. ápr. 26. 15:34
 18/41 anonim ***** válasza:
89%

Azért nem az egyik napról a másikra variálják. A csed és gyed feltétele évek óta nem változott. A szüléstől visszaszámolva az elmúlt 2 évben kell meglenni 365 nap biztosított jogviszonynak, és a szülés pillanatában is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési járadékot kell kapni akkor. Ha ezeknek a feltételeknek nem felelsz meg, akkor gyesen és családi pótlékon kívül nem kapsz mást. Meg jár az egyszeri anyasági támogatás, ha rendesen jársz terhesgondozásra. De ezek mind csak szülés után járnak.

Mivel neked nincs munkád, ezért a magzati adókedvezményt sem tudod igénybevenni, az járna a terhesség 91. napjától. Viszont ha az apukával házasok vagytok, akkor ő is igényelheti.

2020. ápr. 26. 15:38
 19/41 anonim ***** válasza:
88%
Nem variáltak semmit a számítási módon. Hülye a könyvelőd, cseréld le.
2020. ápr. 26. 15:41
 20/41 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem a gondodat.

Nem kell állást keresned, sokkal jobb helyzetben vagy, mint egy munkavállaló. Szülês előtt egy hónappal visszajössz a szüntelésből és csedet igényelsz.

Ha meg neadjisten keresőképtelen leszel, szintén aktiválod a vállalkozást, és tp-re mész.

Tényleg válts könyvelőt.

2020. ápr. 26. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!