Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Leenedő apuka döntési lehetősé...

Leenedő apuka döntési lehetőségeinek elvétele teherbeesés előtt. Járt valaki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés

Mindig hittem ilyen velem nem történhet meg. Több mint 1 éves (nem rossz, de részemről nem tökéletes) párkapcsolatban, a párom teljes mértékben elvette azt az önrendelkezési jogom a sorsom fölött hogy az apaság kérdésében döntsek. Hurkot használtunk, melynek nyilván az esetleges kockázatával persze tisztában voltam, ezt el is fogadtam. Ő azonban ezt tudtom nélkül eltávolítatta, és meghagyott abban a hitben hogy még védekezünk. Szinte azonnal teherbe is esett. Én erre egy orvosi papír alapján jöttem rá, amely feketén fehéren ezt leírta. Ezt a tényt aztán el is ismerte. Kora miatt abortuszt nem vállalja. Nagyon pánikban vagyok... ilyen törés után, hogyan lehet egy kapcsolatban gyereket vállalni? Ha már így alakult és megszületik, sem akarok vasárnapi apuka lenni... Egyszerűen kilátástalannak érzem a helyzetem...

Igazából nem is javaslatokat várok, mert tudom dönteni nekünk kell. De élettörténeteket, olyan férfiakkal és nőkkel magánban szívesen leveleznék akik hasonló cipőben járnak.

(Köszönöm, az olyan megjegyzések, mint hogy hajítsam ki az utcára, nyilván nem segít, és ilyeneket nem is kérek.)

2020. ápr. 9. 06:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%

Egy barátom volt hasonló szituban. Volt egy nője, nem komoly, de együtt voltak egy pár hónapja, érződött, hogy a csajnak ő jobban kell, mint fordítva. Hát, "mit ad isten", a nő egyszercsak terhes lett, fogamzásgátló mellett. Ez már csak azért is hihetetlen, mert volt már egy nagyobb lánya, aki orvosi segítséggel fogant, mert magától nem akart jönni. Akkor ugye valószínű, hogy most meg gyógyszer mellett csúszik be, na persze.

A barátom erre úgy reagált, hogy igazából mindegy, a gyerek már ott van, a csajjal elvan, családot tulképp akart, de magától még évekig gyáva lett volna hozzá valszeg (ezt ő mondta). Úgyhogy kihozza a helyzetből a legtöbbet, legjobbat. Elvette a csajt, megszületett a kislány, már 3,5 éves, tök jól elvannak.

Szóval ő úgy döntött, nem érdekli, hogy most át lett a baszva, vagy nem, építkezik abból, ami van. Te tudod, hogy mennyire bírod lenyelni a békát.

2020. ápr. 9. 10:11
 12/28 anonim ***** válasza:
31%
Gondolom nem beszéltetek a terhességről előtte.
2020. ápr. 9. 11:17
 13/28 A kérdező kommentje:

A kommentelők kérdéseihez válasz:

Igen, a kapcsolat elején, mint minden rendes pár megbeszéltük, hogy a gyerek közös döntés lesz. Én még félreérthető módon sem utaltam soha arra, hogy a babára már nyitott lennék. (Ezek most közöttünk nem vita tárgya... Az elkövetett "hiba" súlyosságával tisztában van.)

Igen, erre tart a dolog, hogy most a rossz lehetőségek közül (egyedül vagy vele) azt kell választanom, amiből még van esélye a jót vagy legalábbis az ideális állapothoz közelit kihozni.

Na hogy rám is azért dobjatok követ: Bárki olyan ismerőst aki a párom ismeri (nyilván mint ismerőst és nem a párját) teljesen csodálkozik, hogy mi ez a nagy pánik a részemről... Mikor egyébként egy rendes normális nőnek ismerik. Még ha most utóbbi jelzőket jelentősen beárnyékolja egy morálisan eléggé súlyos tett.

2020. ápr. 9. 14:23
 14/28 A kérdező kommentje:

Egyébként kicsit fura a helyzet...

Ismerősi körben mióta mesélem a történetet már 3 eset is előkerült, ahol a párok hasonló helyzetbe kerültek (nyilván a szám ennél sokkal-sokkal több lehet, csak azokra sosem derül fény)... És azóta ha nem is tökéletes a kapcsolat (de van ahol az), mindegyik működik.

Hmmm....

2020. ápr. 9. 14:29
 15/28 anonim ***** válasza:
68%

Ha te is húztál volna gumit, akkor nem lett volna olyan könnyű dolga a párodnak. Úgyhogy sajnos ebben te is ludas vagy. Az más kérdés, hogy bíztál benne, de ha érezted, hogy ez a kapcsolat nem annyira tökéletes, akkor miért nem mentél biztosra?

Na de száz szónak is egy a vége, a gyerek az nagy valószínűséggel meg fog születni, neked pedig gondját kell viselned, ha együtt maradsz az anyjaval, ha nem. Az azért jusson eszedbe, hogy ha majd 80 eves leszel, és lesznek mar unokáid is és szép nagy családod, akkor nem fogod megbánni, Hogy így alakult.

2020. ápr. 9. 22:13
 16/28 A kérdező kommentje:

#15: Itt azért vitatkoznék ezen.

A Btk a csalást kb úgy mondja ki: Ha valaki valótlant állít, vagy fontos dolgot elhallgat és ezzel másnak (vagyoni) hátrányt okoz. Jójó... A Btk ide nem pont jó, de a csalás szó miatt hoztam fel. Azért a párhuzam elég jól látható. Tehát ha itt most vagyon elleni cslekmény történt volna, a csalás simán megállna. Eleve, a csalás sértettjének nem róható fel az, hogy hagyta magát megtéveszteni. Hiszen maga a csalás (mint cselekmény) arra irányul, hogy a sértettet megtévesszék.

Tehát a gondolatmeneted szerint, ha valaki pénzt csalna ki egy teljesen hihető ajánlattal, akkor semmi gond. Hiszen Te is hibás vagy. Ilyen alapon az összes csalót (részben) fel lehetne menteni.

Én amikor nem reprodukciós céllal szexuális kapcsolatot létesítek, akkor felvállalom azt a kockázatot ami az adott védekezési formával jár. Ha nekem azt mondják ez 99,9% (mert mondjuk ez ennyi is volt), később meg már nem szólnak hogy ez a hölgy önkéntes kizárólagos döntése alapján 0%-ra változott, azért ez elég fontos körülmény elhallgatása azt hiszem. Nyilván ha ezt tudom, annak megflelően döntöttem volna.

2020. ápr. 9. 23:04
 17/28 anonim ***** válasza:
68%
Az egy dolog, hogy mi van a btk-ban, és mit mond a bírói gyakorlat. A gondolatmeneted ertem, de azt nyilván te is tudod, hogy ez az érvelés nem éppen állja meg a helyét, egy szexuális kapcsolatra levetítve. Sajnállak, mert a reakciódból kitűnik, hogy a hátad közepére se kívánod ezt az egészet.
2020. ápr. 10. 00:16
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem mesélgetném ezt ismerősi/baráti körben. Szerintem ez igencsak rátok tartozik. Mitől lesz könnyebb, ha meg tudod, hogy a környezetedben is előfordult, de együtt maradtak, ha te ezt az egészet nem karod? Más mintájára építeni később hatalmas feszültséget okoz, s ki tudja mi lesz? Milyen irányba viszi a személyiségeteket?
2020. ápr. 10. 05:55
 19/28 A kérdező kommentje:

#17:

Elnézést lehet a jogászkodással félre vittem a témát. Ahogy az elején írtam, abszolút nem ezek mentén, és főleg nem a jog segítségével kívánom megoldani. Én pont annak örülnék, és azt kívánom a legjobban, ha már így alakult, egy boldog vagy legalább ideálist megközelítő család legyen. Még ha csak önző módon nézem is a dolgot, nekem is ez lenne legjobb... De nyilván itt három embernek lenne jobb, ha ez a változat gömbölyödne be.

Bár abban igazad van, hogy magát a kényszert, hogy ez az eset egyáltalán megtörténhessen, tényleg a hátam közepére sem kívántam. És senkinek nem kívánom.

#18:

És itt át is terelem a dolgot. Igen tudom, a kényszer nem jó dolog kapcsoaltabn. De most a legjobbat kell kihozni . Ez van. Az élet nem egy habostorta...

Amúgy attól jobb nekem, hogy rengeteg ismerősnek elmeséltem:

- Mert eleve jó kibeszélni.

- Legtöbben bátorítást és erőt adnak.

Nyilván azt is sejtehetitek, hogy ha én annak drukkolok, és örülök, hogy minnél több pozitív visszajelzést kapjak... Akkor ugyan lelekem mélyén mit is akarok...

2020. ápr. 10. 11:08
 20/28 anonim ***** válasza:

Akkor itt bocsánatot kérek, a válaszaid alapján inkább úgy tűnt nem szeretnéd a dolgot, de ha már mással is megesett: egye- fene.

Természetesen örülök, hogy megoldjátok a helyzetet és nem elmenekülsz belőle.

2020. ápr. 10. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!