Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hashimotosként jódos vagy...

Hashimotosként jódos vagy jódmentes terhes vitamint szedtetek?

Figyelt kérdés
Az endokrinologusom jódmenteset ajánl, a nőgyógyász pedig azt mondja hogy kell a babának jód. Én inkább a jódmentes verzióra szavaznék, mert eszem tengeri halakat illetve jodozott sót, szóval valamennyi jód így is megy be a szervezetembe. Vélemények?

2020. ápr. 6. 16:17
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
#19 en nem tudom h mikor alakult ki nalam a hashi de mindket terhessegem progeszteronnal megtartott volt barnazas miatt es a harmadiknal mar ugy mentem az orvoshoz h szeretnem elore feliratni es szedni a progeszteront. Morgott picit h hat nem indokolt, de vegulis artani nem art. Legy picit eroszakos legkozelebb, nem tudom h befolyasolja-e de inkabb szedd!
2020. ápr. 7. 19:50
 22/40 A kérdező kommentje:
Sziasztok, ha még olvassa valaki. Tegnapelőtt voltam dokinál, mondtam neki h a progeszteron pótlást, mondta hogy szerinte nem indokolt de írt fel azért, hogy váltsam ki és ha görcsölök vagy vérzés van akkor kezdjem el szedni. Tegnap volt egy nagy görcs amitől megijedtem mert előtte nem volt és azóta sem ilyen, vettem be magnéziumot és elmúlt. De nem tudom mi számít olyan görcsölésnek hogy el kelljen kezdeni szedni a progit. Ez összvissz 3 perc volt és azóta semmi. Szerintetek? Olyan rossz hogy nekem kéne erről dönteni. Árthat ha az ember progit szed úgy hogy amúgy nem is kéne?
2020. ápr. 10. 11:13
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Ártani nem árthat, de fokozatosan szabad csak leállni vele amit a 11. héten kell elkezdeni, 3-4 naponta felezni az adagot. Szedj e vitamint és egyél sok tojást, a görcsölés akkor nem jó, ha erősebb mint a mensi görcs és folyamat fáj. Egy pár perces akármi miatt nem kezdeném szedni.. vagy nézess egy progi szintet magán vérvételen és dönts az alapján.
2020. ápr. 10. 11:55
 24/40 A kérdező kommentje:
Múlt héten néztünk akkor rendben volt. Ezért is mondta a doki hogy alapvetően nem kell. E vitamint szedek illetve természetes progeszteron krémet használok. Akkor most még várok vele szerintem picit. Ha lesz még ilyen görcs akkor elkezdem. Ez ugyan erősebb volt mint egy mensi görcs szerintem, viszont hamar vége lett. Ami még fura volt hogy inkább az egyik oldalon volt csak, nem középen. Na mindegy várok akkor még picit. Köszönöm a segítséget
2020. ápr. 10. 12:13
 25/40 anonim ***** válasza:

Féloldali görcs?

A méh es függelékeinek nyúlása okozhat mindenféle furcsa hasi érzést, kb az egész terhesség alatt.

2020. ápr. 10. 12:19
 26/40 anonim ***** válasza:
Magnezium talan ebben az esetben tobbet segit, de a progi sem art, ez biztos.
2020. ápr. 10. 12:20
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én írtam hogy 2000 volt az atpo-m 2 éve és normál terhességem volt

Tegnapi kontrollon tsh 2,8, kiváncsiságból levetettem atpo-t: 1950

(8. Hetes terhes vagyok).

Nekem úgy néz ki, ezt osztották 😂

2020. ápr. 10. 12:20
 28/40 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Az a lényeg hogy jól vagy és problémamentes a terhesség is. 😊 Amúgy köszönöm a gyors válaszokat. Várok még pár napot ha lesz még bármi görcs akkor elkezdem a progit. De egyelőre még nem 😊
2020. ápr. 10. 12:38
 29/40 anonim ***** válasza:
#21 köszi a tanácsot, észbentartom!
2020. ápr. 11. 10:52
 30/40 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Nem tudom olvassa e még valaki ezt de sajnos a 8. Héten missed ab lett, ahogy az egyik válaszoló írta hogy neki is 8 hetesen ment el a baba. Április 30an műtöttek. Most már újra próbálkozhatunk, de nagyon félek hogy ha a magas anti tpo okozta akkor nem tudom mit tudok tenni ellene. Voktak kivizsgálások, ott minden rendben van. Annyit tudott a doki mondani hogy legközelebb progeszteron pótlást ad.
2020. júl. 5. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!