Hashimotosként jódos vagy jódmentes terhes vitamint szedtetek?
Csak folsavat szedtem, mert nem találtam jódmentes terhesvitamint. Orvosom, védőnőm is ezt javasolta.
Emellett mindhárom trimeszterben, majd a szülés után ellenőriztettem a tsh-t, és csak a szülés után változott nekem az érték.
Nekem az első terhesség előtt 1-2 hónappal 2000 felett volt az atpo-m, azóta nem nézették, mert nincs következménye a kezelésben, hogy èpp mennyi (ezt mondtàk nekem). 50 mikrogr Letroxot szedtem, 4 valamennyi volt a TSH-m, csak a teherbeesési szándék miatt kellett egyáltalán bármi.
- hamar terhes lettem, 50-nel végig 1-2 körül volt, összességében végig csökkent a TSH, a végén szívrizmuszavarom volt és fulladtam, el kellett hagyni
- a terhességem a 3.tri közepèig problèmamentes volt, utàna a nagy magzat miatt sok szövődménnyel (nagyvéna kompresszió állandó ájuldozással, kórházba is kerültem így, folyton fulladtam, nagyon magasan volt a méhem már akkor, amikor másoknak nem jellemző volt, komolyabb vashiányom volt, a készítmènyektől rosszul voltam és mindig csak kevesebb lett a vasam, 80-as hemoglobinnal mentem szülni)
- ennek ellenére a szülés hetèben még sorban àlltunk a piacon és megcsinàltuk a családi nagymenüt
- császárral egészséges babám lett, gyorsa felépültem, nem volt megterhelö, 6.héttől nagyjábol rendszeresen menstruàlok
- a babàm viszont többemberes, bruti "darab", 4 hónapos korában 17 volt a TSH és azóta összevissza ingadozik, szedtem gyógydzert, azzal szívritmuszavarom lett, utána 5 volt kezelés nèlkül, és megint a gyerekvállalási szándèk miatt kezdtem 50-ez szedni, amivel 3,3 lett
- első értelmes hónapban (amiben nem csak szóban próbálkoztunk) terhes lettem, most 7.hét, eddig jó minden, UH is rendben volt, most lesz TSH kontroll megint.
Szóval sztem ne ijedj meg. Nem egy laborértéken múlik semmi.
8-as vagyok, nekem teljesen problémamentes volt a terhesség, inkább nekem okozott problémát, hogy 16. héttől havonta cukorterhelésen kellett részt vennem :) IR-es voltam ezért kellett, de szerencsére semmi baja nem volt a cukromnak, így egészségügyi szempontból gond nélkül lezajlott.
4,8as TSH-m volt mikor először lettem terhes ikrekkel, ők nem maradtak velünk és csak utána derült ki ez a magas érték és, hogy gondok vannak. Így a kezelt pajzsmiriggyel és IR-rel könnyen terhes maradtam és minden szuper volt :)
Neked is jó egészséget kívánok és sok sok örömöt a picivel :)
Sajnos én hasimotosként vetéltem el a 8.heten.
Az anti tpo mindig 1300 fölött volt, letrox be lett állítva mert tsh is magas volt. Bár vetéléskor megint kitudja.
Gondolkodtam is következő alkalommal mire figyelhetnék jobban.
Valakinek valami ötlet?
Bocs kérdező hogy offolok.
Köszönöm.
Csak a tsh volt bajos 4 fölött, de azt letrox rendbetette. Inzulinrezisztencia nincs, t3 t4 hormon is ok volt.
Barnás folyás volt az elején, de aztán csillapodott és mire uh volt addigra ugye elhalt a terhesség. Nem tudom mi lett volna ha egyből progit szedek.
Hát remélem legközelebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!