Akik mostanában estetek teherbe vagy akik e hónapra nem várjátok, nem féltek hogy nem fog fogadni orvos?
Szia. Én a helyedben, mindenképp szüneteltetném. A múlthéten még semmi probléma nem volt az egészségügyben, akkor voltam genetikai tanácsadáson. Mára lett volna időpontom magzatvíz mintavételre, mert magas a kockázati arányom egy Edwardsonos babára. De reggel felhívtak, hogy ne menjek, mert egy felsőbb utasítás szerint minden ilyen hosszabb vizsgálat az egészségügyet terheli. Mikor kérdeztem, hogy és most mi lesz a babával, csak annyit mondtak, hogy imádkozzunk, és reméljük, hogy egészségesen születik :(
Én csak 26 éves vagyok, és mégis ez történik velünk, te 34 vagy, sokkal nagyobb az esélyed beteg babára. 40 évesen is szülhetsz még egészséges gyereket, gondozott terhesség alatt. Én biztos nem kockáztatnék egy beteg babát, ha lenne választásom, hanem megvárnám míg javul az egészségügy helyzete.
Én most 12 hetes vagyok. Őszintén, ha most lenne próbálkozós időszakunk, én kicsit várnék.
A 12. heti vizsgálatomat még megcsinálták, de nem volt olyan gördülékeny, mint az első terhességemnél. De a háziorvos a vérvételt már lemondta. A védőnő csak telefonon és online érhető el, ha nagyon kell, akkor tudunk találkozni, de azt is szigorú szabályokkal. Az orvosom magánrendelései is szünetelnek, csak telefonon tartjuk a kapcsolatot. A kötelező vizsgálatokat magánban fogom csináltatni, ameddig működnek, mert az egyik szonográfus mondta, hogy őket is bármikor bezárásra kötelezhetik.
A kismamákat amúgy minden esetben ellátják a kórházban, de bonyolultabb és körülményesebb minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!