Mikor vállaljunk gyereket?
Figyelt kérdés
Mindenki korhoz köti a gyerekvállalást. Nap mint nap hallani, hogy ráérsz még fiatal vagy.. 21 éves vagyok. Nagyon hamar kezdtem el „felnôtté„ válni. Komoly élettársi kapcsolatban élek a párommal Németországban, már több, mint másfél éve. Albérletben lakunk, fix, biztos munkahellyel, határozatlan idejû munkaszerzôdéssel. Azt érzem már hónapok óta ( érdekesen hangzik), hogy felnôttem hozzá és alkalmas lennék a szülôvé válásra, vágyom rá. Mindenünk meg van, amit szeretnénk, biztos anyagi háttér, autó nekem is és páromnak is. Magánházra spórolgatunk.Mindenki a mai elvárásoknak akar megfelelni és fél a külsô emberek véleményeitôl, reakciójuktól... Ti mit gondoltok? Haladni kellene úgy, ahogy a szívünk diktál, vagy katonás sorrendben? Esküvô, ház, stb.. Egyébként mind a kettônk mögött egy biztos és szeretetben gazdag családi háttér áll.2020. jan. 13. 19:48
1/11 anonim 

válasza:

Nekünk évek óta meg van mindenünk, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, saját lakás, autó! 31 évesek vagyunk, most jött el a pillanat, és 4 hónapja próbálkozunk, eddig eredménytelenül! Szerintem, amikor már minden háttér adott és lélekben is készen álltok! Mi sem vagyunk házasok
2/11 anonim 

válasza:

Nekem még nincs gyerekem, de anyám mindig azt hangoztatta, hogy mennyire jó, hogy hamar túl volt rajta. Ha ilyen korban vállalsz mondjuk két gyereket, akkor még akkor sem leszel túl öreg amikor otthagynak téged. Szóval ha minden megvan, akkor szerintem jobb előbb, mint később.
3/11 anonim 

válasza:

Most 25 évesen döntöttem úgy, hogy jöhet a baba és úgy tűnik szeretne is jönni. 5 éve vagyunk együtt a férjemmel, 4 év és 10 hónapja lakunk kb együtt. Tavaly előtt házasodtunk össze, nekünk is 2 autó, biztos munkák stb... Szóval az ember érzi és a baba is érzi, hogy mikor kell jönnie. :) Mondjuk én 16 éves koromban is azt mondtam, hogy 25 évesen már azért már illene majd legalább egy pocaklakó. Hálistennek így is lett! Sok szerencsét a babásodáshoz!
4/11 anonim 

válasza:

23 évesen szültem a lányomat, életem legjobb döntése volt. Most 10 hónapos.Megvan mindenünk és a kislányunknak is. Saját ház, autó stb.24 leszek, amikor megszületik a 2. baba. Mi összeházasodtunk előtte,de anélkül is vállaltam volna. Annyira úgy érzem, hogy így a tökéletes,ahogy van.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszaitokat! Igazából fizikailag szinte minden adott. Mindig is fiatalon szerettem volna gyermeket vállalni. Iskola mellett is 15 éves korom óta dolgoztam, hogy ha már csak anyagilag is, de legyek 2 lépéssel picivel elôrébb... pedig nem lett volna rá szükség, de szerettem volna önálló és a szüleimtôl egy picit függetlenebb lenni. Elég hamar kirepültem a mama hotelbôl. Igaz érettségim van, illetve egy tökéletes nyelvtudásom, nyelvvizsgával,de úgy érzem, hogy megtaláltuk a számításainkat külföldön. Csak mégis ez a külvilágnak való elvárás, ami egy kicsit hátráltat bennünket és kételyeket szül. Belül rettentôen vágyom rá és tudom, hogy a szülôk is hatalmas örömmel és szeretettel fogadnák.
2020. jan. 13. 20:20
6/11 A kérdező kommentje:
Rengeteget gondolkozom, és beszélgetünk errôl a párommal. És arra jövök rá, hogy várhatnék még akár 5 évet... de mire várjak?
2020. jan. 13. 20:26
7/11 anonim 

válasza:

Most. Mert most szeretnétek és minden adott.
8/11 anonim 

válasza:

Ezt nektek kell érezni, mindenki más ne a külső nyomás miatt döntsétek másképp, mint ahogy szeretnétek! Mi is fiatalon szerettünk volna gyereket a férjemmel de végül másképp alakult és 28 évesek leszünk a születésekor. És összeségében egyáltalán nem bánjunk, mert magunk sem gondoltuk volna de rengeteget változunk 21-22 éves korunk óta. Hiába nőttünk fel mi is fiatalon ennyi idő alatt mégis érték olyan tapasztalatok, amik előnyünkre válnak.
9/11 anonim 

válasza:

Én is hamar felnőttem, 16 éves koromtól együtt vagyok a férjemmel. 25 éves voltam mikor hozzá mentem, mert attól független hogy hamar lekötöttem magam mellette, kivártuk mindennek a sorát.
Iskola, eljegyzés, autók és ház, esküvő...
27/n
10/11 anonim 

válasza:

Én is korán érő voltam, 16 éves korom óta vezetek saját háztartást és élek együtt a párommal, de gyereket nem akarunk, talán majd olyan 10 év múlva, de akár az is lehet hogy soha. (Most 20 vagyok) Előbb szeretnénk kiélni magunkat, szórakozni, gyönyörű házat építeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!