Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha teherbe szeretnétek esni,...

Ha teherbe szeretnétek esni, melyik munkát választanátok?

Figyelt kérdés
Férjemmel már több mint 1 éve próbálkozunk (közben volt egy vetélésem), sajnos eddig sikertelenül. Most van egy munkahelyem határozatlan szerződéssel báros és recepciós az egyben pozícióban. Viszont két egyetemen tanultam és most lehetőségem lenne egy nagyon jó munkahelyre, kihasználva a német, angol nyelvtudásom, viszont az első évre határozott szerződést kapnék. A babaprojektet eltolni még egy évre nem akarjuk, hisz így sem jön össze könnyen, örülnék, ha már végre összejönne. Ezért a kérdés: maradnátok recepciós és báros pozícióban a határozatlan szerződés miatt vagy elmennétek az új pozícióba ahol releváns tapasztalatot szerezhetnétek, ami talán később jól jöhet, viszont ha VÉÉGRE teherbe esnétek, lehet, nem kapnátok meg 1 év után a határozatlan szerződést? Olyan nehéz a döntés...

2019. dec. 14. 09:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én már csak azért is váltanék, mert báros-recepciósként állva kihordani egy terhességet plusz nehézség (szerintem, még csak most vagyok 8 hetes, de három hete csak a citromos víz és néha egy kis joghurt marad meg bennem, nem tudnék egy teljes munkaidőt állva ledolgozni, szóval erre is gondolnék a helyedben, ha esetleg sikerülne a dolog).

Meg egyébként, bár nyilván nem lenne könnyű, de ha már volt legalább egy kicsi releváns tapasztalatod szülés előtt, akkor szerintem utána is nagyobb eséllyel találnál olyan munkát, ami igazán tetszik. Én nem maradnék, ha van lehetőség, váltanék.

2019. dec. 14. 10:40
 12/24 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es köszi a válaszod
2019. dec. 14. 10:49
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
De miért csak ez a két lehetőség van? A határozott idő nagy szívás, de nem csak két munkahely létezik. Keress másikat.
2019. dec. 14. 10:53
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Én váltanék!

A lényeg h a szülés pillanatában kegyen állásod, akkor már kaosz ellátást.

Utána meg kitudja....

De a környetet változás elősegíti a babaprojektet is. És ha ezt most kihagyod, egész életedben azon töprengsz majd hogy mi lett volna ha

Vágj bele!

Sok sikert!

2019. dec. 14. 11:17
 15/24 A kérdező kommentje:
14-es köszi, 13-mas hidd el, ha nincs egyetem alatt/után releváns tapasztalatod, nem olyan könnyű jó állást találni. Én egyetem után nem találtam semmit, call centerben dolgoztam, aztán felvettek ide recepcióra, innen jelentkezek máshová, körülbelül 100 jelentkezésből 4 helyre hívtak be interjúra. Jövő héten megyek egy másik helyen a 2. körre, de az is először határozott szerződést adna. Szóval nem tudom, hogy ez eddig is így volt, vagy ez egy új dolog, de ezen az 5 helyen (mind nagy cég) mindegyik határozott szerződéssel indít.
2019. dec. 14. 11:23
 16/24 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudom milyen szakokat végeztél, de ha nem valami nagyon èletképtelen dolgot akkor ennyire nem nehéz, és 100 helyre küldeni jelentkezést túl sok, azt nem lehet jól megírni. De úgy látom nem akarsz magadon segíteni. Én nem vállalnám. Határozott idejű szerződésből mentem szülni, de nem egy éves volt hanem jóval hosszabb, viszont az utolsó 9 hónapban már nem mertem volna teherbe esni. De így rossz a munkakeresés kisgyerekekkel.
2019. dec. 14. 11:42
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Milyen végzettséged van? Piacképes? van esély majd rá hogy elhelyezkedj vele? tehát nem ilyen bölcsészkar meg ilyenek?
2019. dec. 14. 12:00
 18/24 A kérdező kommentje:
16-os, de igen, akarok magamon segíteni! Hisz amúgy nem jelentkeznék állásokra. Nem értem, miért kell ilyeneket írnod. A szakjaim piacképesek, annyi hogy tapasztalatot nem tudtam szerezni egyetem közben, hisz két egyetemet csináltam egyszerre. És igen is meg lehet írni jól 100 jelentkezést több hónap alatt (nem írtam 50-et egy nap) cégre szabottan. Csak tudod pincér háttérrel, későn kezdve az egyetemet (nem kell belekötni, hogy miért), nulla tapasztalattal nagy a konkurencia, hisz sokan egyetem alatt mennek már el gyakorlatokra. Bízom benne, hogy a felsőfokú német és angol nyelvtudásommal baba után is el fogok tudni helyezkedni, ha az új helyen nem kapnék határozatlan szerződést, ha teherbe esnék. Szerencsére a támogatás család feléről is megvan. De azért köszi a válaszodat.
2019. dec. 14. 12:19
 19/24 A kérdező kommentje:
17-es, az egyik bölcsész (angolt és németet tanultam, fordítás, reklámszövegeket tanultam írni - innen a felsőfok), a másik meg egy távutas tanulmány volt, az egyetem Németországban van, ott gazdaságot tanultam, tehát Marketing, Controlling, stb. volt a lényeg meg minden, amit tudni kell ahhoz, hogy hogyan kell irányítani egy vállalatot.
2019. dec. 14. 12:30
 20/24 anonim ***** válasza:
83%
Nem bántani akartalak, lehet hogy kicsit nyersre sikerült amit írtam, lényeg hogy én ilyenbe nem mennék bele, viszont folyamatosan keresgélnék tovább. Azt mondod baba után el fogsz tudni helyezkedni, pedig az már sokkal nehezebb lesz mint most. És ha belemész egy határozott időbe, felmondani sem tudsz ha jönne egy jobb lehetőség, netán határozatlan. Hitelt sem kapsz ha esetleg kell, tesóra sem jár gyed ha lenne hamar. Gondold át ezeket és higgy magadban! Egyébként a nagy cégeknèl valóban divat kezd lenni hogy először határozott:(
2019. dec. 14. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!