Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Igenyszerinti szoptatas...

Igenyszerinti szoptatas mellett teherbe lehet esni?

Figyelt kérdés

A kisbabám most 5,5 hónapos iszsz-es baba, ami akár naponta 20 alkalmat is jelent vagy többet. Néha csak pár percig szeretné, nem marad ki szopi 3 óránál többet. Múltkoris írtam ki kérdést, mert mensi után 1-2 nap múlva volt az aktus, kiszakadt a gumi, azt javasolta a doktornő, hogy ne vegyek be esemény utanit, mert akkora dózis hormont kapok, hogy a szoptatás be kell függeszteni. Tudni kell, hogy a gyermekem nem bírta volna ki, ezért nem vettem be. A ciklusom 30-32 napos, 5 napos vérzéssel. Utoljára október 25-én jött meg 3 napos késéssel, ma november 28 van. Néha szurkál a petefészkem, ez jelezheti a menstruációt ?

Illetve a gyermekem minden egyes vérzés előtt az azelőtt levő napokban tekereg a cicimen, és mensi 3.-4. Napjáig gondolom az íze miatt tekereg. Most is igy tekergett 1-2 nappal ezelőtt, illetve most is szopiziknés tekereg.😂 Nem igazan tervezünk kistesot, most csak 100% osan neki szeretnek szánni 2-3 évet minimum

2019. nov. 28. 14:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Simán teherbe lehet esni.

A 6 hetes kontrollon a doki mondta, hogy na ha így szoptat továbbra is, nem lesz terhes. A kérdésre, hogy ha mégis, az volt a válasz, hogy akkor megszüli..

2019. nov. 28. 14:43
 2/22 anonim ***** válasza:
26%

A szoptatás kizárólag akkor véd, ha a szülés óta még sose hagytál ki 3 óránál többet. Ilyenkor nincsen havi vérzésed sem.

Ha már havi vérzésed volt, akkor a szoptatás nem véd többé!

2019. nov. 28. 14:44
 3/22 A kérdező kommentje:

Ez nem igazán bíztató.😨

Egyébként nagyon hátrahajló méhem van, akkor aznap én voltam felül, ez számit?😅

Remélem nem volt extra peteérésem akkor

2019. nov. 28. 14:55
 4/22 anonim ***** válasza:
37%

Állítólag igen, nekem nem sikerült,pedig szerettük volna. A szoptatási tanácsadó nekem azt mondta, ha 2 szoptatás között kimarad legalább 6 óra, akkor jó eséllyel összejön. Az én babám végigaludta az éjszakát, tehát ez a feltétel adott volt, mégsem jött össze. 8 hetes volt, amikor először megjött, tehát ez sem lehetett akadály. Ovu teszt alapján peteéréswm is volt.

Lehet, hogy nem ez volt a kérdés, de nekem így sem jött össze a második 6 hónap alatt, miközben az első azonnal, az első próbálkozós hónapban megfogant.

2019. nov. 28. 15:00
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ahhoz verzes, hogy legyen peteeres. Simán teherbe lehet esni szoptatás ideje alatt is.
2019. nov. 28. 15:00
 6/22 anonim ***** válasza:
78%

Csak szólok, hogy minden további nélkül bevehetted volna a sürgősségi tabit, mivel lehet mellette szoptatni...

[link]

2019. nov. 28. 15:04
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha már megjött, akkor valóazínű, van peteérés is, szóval simán teherbe lehet esni. Ha még nem jött meg, akkor is megelőzi az első mensit egy pé, szóval még előtte is teherbe eshetsz.

Ezt a 6 órás kimaradást még nem hallottam... mondjuk, nagyon ritkán alszik 6 órát a fiam. Csak akkor számít, ha rendszeresen marad ki 6 óra vagy alkalmanként is? Én is iszsz szoptatok, 5 hónapja szültem, és még nem jött meg

2019. nov. 28. 15:07
 8/22 anonim ***** válasza:
39%

Mint mondtam: ha 𝐞𝐠𝐲𝐬𝐳𝐞𝐫 kimarad 𝟯 óránál több, akkor már elindulhat a peteérés!

Ha pedig már egyszer elindult, akkor utána már 𝐬𝐞𝐦𝐦𝐢𝐭 nem véd a szoptatás.

2019. nov. 28. 15:19
 9/22 anonim ***** válasza:
20%
Na, látom, hogy megint elmebetegek pontoznak.
2019. nov. 28. 15:30
 10/22 anonim ***** válasza:
79%
A 6 órát én is csak a szoptatási tanácsadótól hallottam. Ő azt mondta, rendszeresen ki kell ennyinek maradnia, mert bizonyos hormonok csak ennyi idő után termelődnek. Hogy ebből mi igaz, azt nem tudom...
2019. nov. 28. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!