Igenyszerinti szoptatas mellett teherbe lehet esni?
A kisbabám most 5,5 hónapos iszsz-es baba, ami akár naponta 20 alkalmat is jelent vagy többet. Néha csak pár percig szeretné, nem marad ki szopi 3 óránál többet. Múltkoris írtam ki kérdést, mert mensi után 1-2 nap múlva volt az aktus, kiszakadt a gumi, azt javasolta a doktornő, hogy ne vegyek be esemény utanit, mert akkora dózis hormont kapok, hogy a szoptatás be kell függeszteni. Tudni kell, hogy a gyermekem nem bírta volna ki, ezért nem vettem be. A ciklusom 30-32 napos, 5 napos vérzéssel. Utoljára október 25-én jött meg 3 napos késéssel, ma november 28 van. Néha szurkál a petefészkem, ez jelezheti a menstruációt ?
Illetve a gyermekem minden egyes vérzés előtt az azelőtt levő napokban tekereg a cicimen, és mensi 3.-4. Napjáig gondolom az íze miatt tekereg. Most is igy tekergett 1-2 nappal ezelőtt, illetve most is szopiziknés tekereg.😂 Nem igazan tervezünk kistesot, most csak 100% osan neki szeretnek szánni 2-3 évet minimum
"Hogy ebből mi igaz"
Ez így igaz.
A szoptatás (konkrétan, amikor csinálod) fenntart bizonyos hormonszintet, ami megakadályozza, hogy elinduljon a peteérés.
Aztán ez órák alatt szépen lecseng.
Ha közben ismét szoptatsz, akkor megint felmegy.
Mondjuk érthető is, hogy ha éppen pici csecsemővel szaladgálsz, akkor nem lenne jó, ha a hasadban lenne egy másik. Az ősasszonynak ez különösen rosszul jött volna.
Ha viszont abbahagyod a szoptatást, akkor a gyereked már nyilván nem csecsre való. Akkor a szervezeted úgy veszi, hogy jöhet a következő.
Nem azért a 20 fillérért, de miért nem csinálsz egy tesztet?
Amúgy menstruálsz, tehát van peteérésed, lehetsz terhes. A szoptatás ilyenkor mármindegy.
"Nem szeretnék vitát."
Kérdező: mi a véleményed a jó válaszok felpontozásáról?
Mert úgy látom, hogy tényleg elmebetegek szabadultak be ide.
Akkor talán cáfold.
És ne olyan hülyeséggel, hogy a szomszédasszony is szoptatott, aztán mégis terhes lett.
Ja, hogy az nem megy...
Én így estem teherbe( tervezetten)
Ciklusom sem volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!