Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ezek lehetnek vetélés tünetei?

Ezek lehetnek vetélés tünetei?

Figyelt kérdés
Két külön nap reggel is végeztem tesztet hétvégén 5 nap késés után, mindkettő határozott 2 csíkos lett. A jelekből következtetve sacc. 4-5 hetes lehetek, hetfőn megyek nőgyógyászhoz hogy pontosan kiderüljön. Viszont ma reggel arra ébredtem hogy szúr a hasam alul a méhem környékén, ez tartott 5 percig. Aztán nemrég kevés fehéres váladékot is találtam. Aggódom hogy korai volt az öröm. Pici szurkálások már több mint egy hete jelentkeznek, olyan mint mikor meg szokott jönni. Szerintetek?
2019. dec. 11. 09:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
amig nincs vérzés nincs probléma ezek természetes tűnetek korai terhességnél, ha pedig barnázás is előfordul a doki irhat fel gyógyszert rá nem kell egyből megijedni, pihengess és vigyázz magadra.
2019. dec. 11. 09:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ezek terhességgel járó tünetek. A mindjárt megjön érzés, kb az első trimeszterben végig meg is maradhat, szúrkálás, feszülés is normális, a visszamaradt sárgatest feszít, ez meg is marad addig, amíg a méhlepény teljesen ki nem fejlődik és át nem veszi a szerepet ez kb 9-12. hét így ő táplálja addig majd az embriót. Terhesség alatt minden folyás normális, van akinek vízes van akinek krémes, amíg nem okoz égető viszkető panaszt addig normális, egyébként fertőzés lehet.Pl nekem egész terhesség alatt vízes volt a folyásom, állandóan úgy éreztem magam mint aki bepisilt... kb végig kellett tisztasági betét...

Görcsölés is teljesen normális, a terhesség előrehaladtával lesznek még furább fájdalmak is :D Amíg nem erősebb, mint egy mensis görcs és nem jár vérzéssel nincs gond. A legrosszabb és legnagyobb ijedelemre a friss piros vér adhat okot, de még ez sem feltétlen jelent egyből bajt. Barnázás meg progi hiányra utalhat, amivel szintén fontos mihamarabb orvoshoz menni, no persz nem fejvesztve azonnal, de azért 2 napon belül. Enyhe maszatolás előfordulhat bármikor, pl egy törlérnél látsz valamit, nem kell megijedni, ha csak alkalmanként van, nyilván majd a dokinak érdemes megemlíteni.

Alapvetően a vetélésnek vagy nincs jele, pl mikor elhal az embrió, de nem távozik magától, ilyenkor missed ab műtét szükséges, ebben egyszer sajnos volt részem, semmi tünete nem volt az egésznek, 9. héten a kontrollon derült ki. Ha pedig tünete van, az elég feltűnő, folyamatos vérezgetés vérzés, mellé erős görcsölés társul.

De ezekre nem szabad gondolni, ahogy a dokim mondta, amíg nem vérzik, vagy nem gátol a fájdalom semmiben, addig nincs baj :) (én a 30. héten sürgősségire mentem délután, mivel reggel már úgy keltem, hogy alig bírtam lépni, mert ráálltam a lábamra és végig hasított a fájdalom a medencémen...erre is azt mondták, semmi gond, csak terhes vagyok XD tehát minden normális, a haldoklás is :D )

Minden jót kívánok, ne ijedj meg mindentől, mert nagyon hosszú lesz a 9 hónap :D Jó egészséget és, hogy hány hetes vagy mensi szerint kell számolni. Majd a 12.héten a nagy ultrahangon pontosítanak és akkor lesz kiírva a várható szülés ideje.

2019. dec. 11. 10:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Megnyugtattatok a dokiig. Ma voltam nála, eddig minden oké. ☺️
2019. dec. 16. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!