Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Érdemes szednem a Clostyt és...

Érdemes szednem a Clostyt és az Utrogestant? Nemrég voltam nődokinál általános kivizsgáláson, mert babát szeretnénk.

Figyelt kérdés
Igazából még csak szeptember óta próbálkozunk,de eddig még nem jött össze.Nov. elején az ovuteszt egyértelműen mutatta a peteérést, együtt is voltunk,de sajnos mégis megjött. A dokim igazából azért írta fel ezeket mert mensi előtt barnázok és valószínűleg a sárgatesthormon alultermel. De semmi konkrét erre irányuló vizsgálat nem volt. Azt mondta, ha terhes leszek, jelentkezzek. Be merjem szedni, már holnap kezdenem kellene a clostyt de félek tőle. Vagy egy próbát megér?
2008. nov. 17. 17:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem 1 év sikertelen próbálkozás után írt fel Clostyt és Duphastont az orvosom. Ez az első hónapom, hogy szedem, most még nem jött meg remélem nem is fog. De ha mégis megjönne akkor abban a hónapban félidőben UH-ra kell mennem, mert a Closty túlstimulálhatja a petefészket, ezért kell orvosi felügyelet mellé. Nem értem, hogy csak úgy ha amúgy is van peteérésed minek írt fel Clostyt az orvosod főleg ha nem volt elötte vérvétel sem. Ha tényleg a sárgatesthormonnal van a baj arra elég lenne az utrogestan. (ezt nem a kút fejemből írom, nekem is az orvosom mondta:) Szerintem menj el legalább egy vérvételre, mielött elkezdesz hormont szedni és ha az orvosod ilyen félválról veszi(Azt mondta, ha terhes leszek, jelentkezzek) akkor másik orvos után is nézhetnél a saját érdekedben. :) Drukkolok, hogy hamar jöjjön a baba :)
2008. nov. 17. 17:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Basszus........:((( Elszomorít hogy ilyen orvosok még teremnek a földön! :(((

Egetverő nagy ostobaságot csinálnál ha most elkezded szedni ezeket. Főleg ha van peteérésed, akkor minek a closti???? Mindezek felett meg hormonvizsgálat nélkül???? Megáll az eszem. Egy "valószínű" sárgatest-elégtelenség miatt szedd be?

A closti túlstimulálhat, nem is akárhogyan!!!! Cisztád is lehet, ez nem játék! Akkor szedd, ha bizonyítottan nincs peteérésed.

Figyi, velem 2x3 hónapig szedették a clostit, kétszer teherbe estem, és elvetéltem. És miért??? Azért mert baxott a drága orvosom elküldeni hormonvizsgálatra. Most derült hogy pajzsmirigy beteg vagyok ami totál befolyásolja az egész ciklus működését és minden mást....és azzal a hülye clostival meg csak a beteg életképtelen petesejteket érleltük és eröltettük, és miért? Azért hogy ne maradjon meg szegénykém. :((((

Szívből kérlek, keress fel egy másik orvost! Nagyon sok doki van aki többet árthat mit használ, ne hagyd magad, és addig menj amíg meg nem győződsz arról hogy tényleg jó kezekben vagy, és minden kérdésedre tudod már a választ!

2008. nov. 17. 17:50
 3/9 anonim ***** válasza:

Csak egyetérthetek az előttem szólókkal!!!!

Hagyd a francba ezt az orvost,elég felelőtlen ha bármi féle hormonvizsgálat nélkül clostyt ir fel neked!!A saját érdekedben keress másik orvost!!

2008. nov. 17. 18:07
 4/9 anonim ***** válasza:

szio

nem ugy van am, mint ahogy mondtak nekunk, hogy nem vedekezunk, es rogton teherbe esunk... :) ez igazabol nem igy megy. minden hónapban, ha rendszeresen vagytok egyutt, 10-20% esely van a babára.. es ezek nem adódnak ossze.. szóval nem megy rogton hipp hopp.

en nem hulyeznem le az orvost, bar egy vérkép meg ilyesmi az jo lenne! nekem is clostit irt fel (mondjuk en akartam, es volt is peteérésem), de abban az egy honapban, amikor szedtem, 3-4 peteérésem is volt! hogy miért nem szedtem tovabb? mert az elso clostis honapban sikerult.

viszont én havonta visszajartam kontrollra, és tényleg nem játék a closti, mert az agyi mirigyekkel szorakozik, stb, picit azert en is feltem.

de szerintem az elso 3-6 honapban nem kell semmi mesterseges bigyó... sőt, igazaból az első egy evben ha nemjon ossze, az is teljesen termeszetes.

ha nem bizol az orvosodban, keress masikat, mert ha majd teherbe esel, o fogja vegigkiserni a babad novekedeset, stb, szóval biznod kell benne! en ha picit is nem biznek a dokimban, keresnek masikat

2008. nov. 17. 18:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! Igaz a Closti előtt,illetve alatt bizony kellenek bizonyos vizsgálatok! Ehhez viszont tényleg egy olyan orvos is,aki kellőképp odafigyel ezekre,nem pedig minden ok nélkül elrendel gyógyszert! Én azt mondom,beszélj vele,mondd el az aggályaid a therápiával kapcsolatban,és kérjed a saját megnyugtatásod érdekében,hogy küldjön el legalább egy vérvételre. Ha nem teszi,vagy zokon veszi amit szeretnél,akkor keress másik orvost,érdeklődj,hogy ahol élsz,ki megbízható. Én is szedtem a Clostit,de előtte volt kivizsgálásom,vérvétel,endokrin,diabetológia. Nálam az igazolódott,hogy vannak anovulációs ciklusaim,ezért adta a dr.a Clostit,de a legkisebb dózissal,napi 1 szemmel indítva,és uh.,ill. progeszteron szint ellenőrzésével. és mindvégig a 3 hónap alatt ellenőriztek. Igaz a baba még így sem jött össze,pedig sem nálam,sem páromnál nem találtak bajt! Mi 5 hónapja próbálkozunk,tehát én sem mondhatom,hogy régóta,és saját magam is próbálom türelemre inteni! Sok sikert és kitartást!!!üdv.
2008. nov. 17. 18:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat. A Clostyt nem is szeretném szedni, mert így nem sok értelme van, de az Utrogestan hüvelykapszulát (14.naptól kellene használni)használhatom-e, hogy segítse a beágyazódást és segítsen megtartani az esetleg megtermékenyült petesejtet?
2008. nov. 17. 18:35
 7/9 anonim ***** válasza:
most nemazért de én szedném amit a doki irt
2008. nov. 17. 18:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Szedném én,de alaposan utána olvastam ennek a két gyógyszernek és a Clostyval tényleg nagyon vigyázni kell,mindenki írta, hogy orvosi felügyelet mellett szedte,vérvétel uh, stb..Nekem semmi ilyet nem mondott, és tényleg csak arra alapozta ezek felírását,hogy mondtam,hogy a mensi előtt barnás folyásom van rendszeresen. Ja és még annyit,hogy reméli januárban úgy jelentkezek nála,hogy terhes vagyok...
2008. nov. 17. 18:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia. Ne vedd be!!!

Nekem volt hormon vizsgálatom, de kiirt a doki clostyt, 3 havit, és azt mondta hogy menjek vissza ha terhes leszek vagy ha elfogyott a gyogyszerem. Be is vettem, de tulstimulált, félidötöl görcsöltem de nagyon, aztán egyik éjjel felkeltem arra hogy nagyon hányingerem van, kimentem a mosdoba, ott elájultam. Majd mikor magamhoz tértem nem birtam mozdulni a görcstöl. Korházba mentem ott mondták hogy a petefészkem a duplája. Utánna nekem is kiderült hogy pajzsmirigy beteg vagyok, azoknak viszont nem lehet szedni egyiket sem(én ugy tudom, meg a táékoztatoban is benne van)

2008. nov. 18. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!