Ti miért akar (ta) tok gyermeket? Kérlek őszintén és sokan írjatok!
Nekünk így teljes az életünk: gyerek kacajjal; olykor sírással; olyan szeretet-teljes puszival, amit csak Tőle kapunk; hogy foghatjuk a kezét; taníthatjuk; nevelhetjük; szerethetünk úgy, mint még soha senkit... A lakásunk is a sok szétdobált gyerekjátéktól, az időnkénti rumlitól, használati tárgyak szokatlan helyeken való felbukkanásától lett otthon.
Új értelmet kapott a létünk, a szerelmünk, a házasságunk; kiteljesedtünk, boldogabbak lettünk. (8 évig küzdöttünk, hogy lehessen gyermekünk.)
Nehéz megfogalmazni.
Mert szerettünk volna.
Béna hasonlat.
Miért szeretnék utazni, világot látni? Miért akarok új munkahelyet, ha jó a mostani?
Vagy
Miért akarunk párkapcsolat, házaságot?
Miért akar valaki kertesházat, valaki pedig nem vágyik rá?
Úgy éreztem szeretnék, vágyam volt rá, úgy éreztem teljesnek a családunkat, hogy nem, hogy egy, de legalább 2, de talán 3 gyerekünk legyen( erről ilyen mélységben a férjem nevében nem nyilatkozom)
2. Gyerekünket várjuk
Gratulálok Mindenkinek és sok boldogságot, egészséget kívánok!
Közben egy kérdés által, találtam további kettőt belinkelve és végül sikerült sok-sok választ olvasnom:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Én ezeket a kérdéseket 3-as, könnyedén meg tudnám magyarázni, viszont a feltett kérdés valóban bonyolult abból a szempontból, hogy a "mert csak" (röviden összefoglalva az olvasottakat) nem kielégítő válasz és semmi konkrét.
Lehet úgy fogalmaznám át a kérdést a sok választ olvasva, hogy mi volt a fő érv,a fő indok, a legfontosabb momentum a gyerekvállalás eldöntésének pillanatában?
Igazából nem tudom megmagyarázni, egyszerűen vágytunk rá. Már a tervezés előtt sokat beszélgettünk a jövőnkről, amibe mindig bele volt szőve a gyerek. Egyikünknek sem volt normális családja, szerettünk volna igazi szeretetet adni annak, aki belőle és belőlem lett. Így van értelme az életnek. Szeretnék neki sok mindent megtanítani, éreztetni vele, hogy van értelme az életének, és nem kell majd világmegváltónak vagy őstehetségnek lennie ahhoz, hogy szeressük vagy elfogadjuk.
Nem a csok miatt, nem a babaváró hitel miatt, nem a nagymama kedvéért, hanem mert így akartuk és kész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!