Dohanyzas? Vitamin?

Figyelt kérdés

sziasztok :)

Lenne egy olyan kerdesem hogy mennyiben hatral az ha a ferfi dohanyzik?

ferjemmel gyereket szeretnenk es o dohanyzik en viszont nem. Szamit e sokban ha a ferfi dohanyzik? Azt tudom hogy ha a no dohanyzik az nagyon sokban szamit de a ferfiaknal is igy van? es eshetek ez miatt akar honapokkal/evekkel kesobb teherbe ha o dohanyzik?

Szedek vitaminokat.. Szedjen a ferjem esetleg multivitamint vagy valami hasonlot?

szeretnenk nagyon babat es azt is hogy akar "konnyebben" ossze jojjon :)

Szerencsere a parom nem cigizik olyan sokat (persze vannak olyan napok mikor tobbet)

Tesomeknal mind a ket fel cigizik es az orvos mondta neki hogy ezert nem konnyu neki teherbe esnie es ha legalabb o lerakja sokkal tobb eselye van teherbe esni.

Teljesen lerakni nem fogja szerintem tudni (mar tobb eve cigizi) de lejebb adni szerintem menni fog...Sikerulhet igy a baba akar elsore is szerintetek?

Van valami otlet hogy milyen vitamint szedjen a ferjem?

Elore is koszonom a valaszodat :)

2019. szept. 18. 08:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle vitamin felesleges ha a teherbeesés a cél, mivel a dohányzás a spermiumokat lassítja erre nincs vitamin.

Neked se lesz túl jó hogy kismamaként passzív dohányzásnak leszel kitéve, én mikor abbahagytam a gyógyszert, férjem is meg én is leszoktunk a cigiről.

2019. szept. 18. 09:06
 2/15 A kérdező kommentje:

nem leszek passziv dohanyos. a parom a jelenletemben nem dohanyzik. de ha igen akkor par meterrel arrebb. egyebkent otthon is az erkelyen dohanyzik.korulottem sok a dohanyos de nem megyek a kozelukbe mikor dohanyoznak..

akkor mindenfelekeppen lekell szoknia..koszonom a valaszod :)

2019. szept. 18. 09:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem annyira befolyásolja, mint a masszív drogozás, vagy az alkoholizálás, persze egy egészséges férfiszervezet dohányzás nélkül több spermiumot termel.

Nálunk cigizik a férjem (nem erős dohányos), 3 hónap alatt összejött a baba, és egészséges.

Szóval ha a férjed nem láncdohányos, akkor nem kell túlparázni! :)

2019. szept. 18. 10:07
 4/15 A kérdező kommentje:
szerencsere nem az :) nagyon remelem hogy nem kell majd eveket varni a babara :/ annyi ilyet olvastam hogy egeszseges mind a ket fel es meg is 6 ev volt mire jott a gyerek :/
2019. szept. 18. 10:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Azok nem ti vagytok, hanem mások!
2019. szept. 18. 10:22
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha beírod a Google-be, hogy férfi termékenység és dohányzás, máris sok cikket olvashatsz. Az ondó ízét biztos megváltoztatja és érszűkületet is elég jó eséllyel okozhat, nem csak a lábában, úgyhogy már csak ezért sem érdemes :)

Egyébként a nikotin beleissza magát a bőrbe, ruhákba is, tehát minimum így te is, és majd a baba is többet találkoztok vele, mintha nem dohányozna.

Úgy gondolom, hogy ez egy kockázati tényező, nem biztos, hogy bárkinek bármi baja lesz, hiszen sok más tényezőtől is függ (genetika, életmód, más környezeti ártalmak és a "szerencse"), de ha felelősen szeretnétek belevágni, ennyi áldozatot érdemes befektetni mind a baba, mind szülőként a saját egészségetekbe na meg a példamutatásba is.

2019. szept. 18. 11:05
 7/15 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszod :)

es mindenbn egyet ertek veled.

de nap mint nap talalkozom a tesommal es a szuleimmel is..es sajnos ok is dohanyoznak.. oket nem kerhetem hogy szokjanak le :/ nyilvan ha a baba mar meglenne vennek azokat a kezfertotlenitot es mindenkinek nyomnam a kezere :DD de az mar mas... az hogy a ruhajukban benne van azt sajnos elkell fogadjam...nem hiszem hogy korulottem mindenki csak miattam fog leszokni :/ de a paromnak muszaj lesz :)

2019. szept. 18. 11:36
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Férjem dohányzik, ráadásul 44 éves. Csak lombikkal lehet gyerekünk, de az miattam van így. Az Ő eredményei minden esetben kifogástalanok voltak. A 3. és a 6. lombikunk sikeres is lett.

Mindenesetre én minden lombik előtt 3 hónapig szedetek Vele vitaminokat, ugyanis nem igaz, hogy nem javítanak a minőségen. A meddőségi centrumban fel is írják a férfinak a minimum 3 hónapos vitamin kúrát, ha rosszabbak az eredmények, és többnyire jobbak is szoktak lenni az eredmények utána, ha nem súlyos a probléma.

Az a nem mindegy, hogy miből, mennyit szed.

Valamennyire lehet ellensúlyozni a dohányzás okozta oxidatív stresszt erős antioxidánsokkal, nagy mennyiségben, kúraszerűen.

2019. szept. 18. 11:42
 9/15 A kérdező kommentje:

azt lehet tudni hogy melyik vitaminokat kene szednie? vagy ezt csak orvos tudna megmondani? mert en ugy olvastam hogy a c-vitamin nagyon kell. a D-vitamin is, vagy az E-vitaminrol hallottam

esetleg meg valami mas?

2019. szept. 18. 11:45
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Az lemaradt, hogy most is épp lombikra készülünk. A következőket szedi:

2x 1000mg C-vitamin

2000 NE D-vitamin

400 mg E-vitamin

200 mg CO-Q10

60 mg Cink

1000 mg L-Arginin

3 mg folsav

+ férfi multivitamin

Ilyen magas dózisban csak kúraszerűen ajánlott kb. 3 hónapig; ugyanis a spermiumok érési ideje 3 hónap, így akkorra fejti ki igazán a hatását. (Ugyanúgy a nőben is a petesejtek érése 3 hónap, így a petesejt minőség javítására is minimum ennyi időt kell szánni.)

2019. szept. 18. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!