Mi ez a nagy 2 táborra szakadás? Anyatej vs. Tápszer?
Szerintem azok az anyukák akikről beszélsz, az élet más területein is ilyenek, valószínűleg szülés előtt is ilyenek voltak, ez egy embertípus és férfiaknál is megfigyelhető-na nem a szoptatás kapcsán.
Sosem érzem magam kevesebbnek egy vadidegen ember véleményétől.Egyszerűen nem érdekel.Próbálok minden negativitást kizárni, így is vannak problémák, nem vagyok hajlandó energiát pazarolni ilyenekre.
A védőnő pedig azt mond amit akar.Én mindig kedvesen mosolygok aztán úgy is azt teszem amit gondolok.
Belőlük is van minden féle.Csak a kezdő anyukákat tudják ilyesztgetni, én már körberöhögném.
Én is kivoltam ettől a terhességem alatt, nagyon frusztrált és teljesen taszított a szoptatás gondolata is. Nem akartam szoptatni mert annyira ellenszenvessé tették ezek a szoptatásnácik ezt az egészet, hogy úgy terveztem menjenek a fenébe én nem fogok ezen erőlködni. Erre még rátett egy lapáttal a szoptatás fáj, a szoptatás kínszenvedés de az igazi ANYA ezen is túllendül mert éljen az anyatej aki meg nem az egy szar. Meg a gyerekem buta/ronda/beteges/allergiás meg miegymás lesz ha tápszeren nő fel...
Ehhez képest most 4 hónapos a kicsim, 100%-ban anyatejes eddig, lekopogom. Örülök, hogy így alakult mert nagyon megkönnyíti az életemet az az igazság. Ezen felül viszont nem ítélek el senkit akinek nem sikerül(t), mindenkinek más a legjobb és mindenkinek magánügye hogy hogyan táplálja a gyerekét.
Ez a fanatikus, csőlátású hozzáállás viszont ami ezt az egész szoptatást övezi gyomorforgató és nagyon sajnálom, hogy ennyire nyomasztják ezzel a kismamákat.
Ez olyan, mint ahogy sokan hatalmas intimitásnak tekintik a szoptatást.
Kb. mind a két gyerekeknél max. 1 hónapig éreztem ezt. Fél évesnél meg inkább vicces, hogy néha milyen akrobatikus pózokban szopizik.
Ne foglalkozz vele ki mit mond. Én a nagyot 2 éves koráig a kicsi még 1 évesen szopizik, de nem érzem magam különbnek a többi anyukától.
Ja, és a nagy így is összeszed minden nyavaját az oviban.
A következő mondatomért engem ezen az oldalon már többször darabokra szedtek, de leírom újra.
Szerintem manapság nagy divat és jó pénz kereseti lehetőség bizonyos végzettségű embereknek túl sok pszichológiai maszlagot belemagyarázni a korai fejlődésbe.
Pont ilyen pszichológiai blablának tartom, hogy "majd nem fog kötődni", és "nem lesz jó tanuló".
A beteges fanatizmus témájához még annyit,hogy ez kb olyan,mint amikor a szülésfelkészítőn a védőnő azzal ijesztgette a kismamákat,hogy aki császárral szül,ahhoz nem kötődik úgy a gyereke és direkt (!!) rugdosni fogja az anyját és erőszakos lesz.
Nah éppen ez a baj. Ez az ország tele van ilyen demagóg emberekkel. Soha többet nem fogok szülni azért, mert az első gyerek császáros lett. Senkinek nem kívánom, amikor bemész egy másik orvoshoz, mert az addigi fogadott dokid szerint te is és a baba is meghallhatott volna és közli a másik orvos, hogy azonnal műtét.
Amikor kiderült a császárom a védőnőtől kezdve a legtöbb ember minimum rongynak nézett, mert szülni sem tudtam. Hát no comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!