Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Mi ez a nagy 2 táborra szakadá...

Rachel Warner kérdése:

Mi ez a nagy 2 táborra szakadás? Anyatej vs. Tápszer?

Figyelt kérdés
Én komolyan nem értem,minek kell úgy harcolni,mint a gittegylet meg a vörösingesek? Lehet,hogy csak én vettem ilyen személyesre a dolgot,de itt egy roppant kedves szoptatós anyuka írta,hogy az ő gyereke legalább nem lesz beteg meg magas intelligenciája lesz ellentétben a tápszeresekkel. Hát nem tudom,csak 2,5 hónapig tudtam szoptatni,mert aztán elapadt a tejem,szóval nem vagyok a téma szakértője,hogy mit tud az anyatej,de ezekszerint jómodort azt nem ad,bár szerintem az intelligencia azt is magában foglalja. Szóval kérdem én,mire jó ez? Ez is egy ilyen verseny,mint később az,hogy kinek a gyereke szerepelt legjobban az iskolai színdarabban? Nem lehet már ezt sem elég korán kezdeni? És oké,lehet jönni azzal,hogy mit foglalkozok vele,de persze,hogy érdekel,mikor a szégyenérzet apró szikrája nélkül mondhatja a fiamra bárki,hogy egy agyilag visszamaradott buta michelin baba,csak mert tápszeres. Na,tényleg nem akartam nagyon felszívni magam,de ez a fajta fanatizmus szerintem már kezelendő és normális érvekkel alátámasztott választ még nem kaptam,hogy ez mégis mire jó.

2018. szept. 21. 10:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is csak egy tabor van.Nekem sajnos csak 3 hetig sikerult szoptatni.Na kapom is az ivet,h bezzeg xy neg mindig szoptat,annyi teje van,biztos te rontottal el valamjt ,miert nem eroltetted??!! Szoval nem ertem ,h ha tapszerrel no fel akkor fogyatekos lesz vagy mi? Hogy ennyire hurrogni kell
2018. szept. 21. 12:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azok az anyukák akikről beszélsz, az élet más területein is ilyenek, valószínűleg szülés előtt is ilyenek voltak, ez egy embertípus és férfiaknál is megfigyelhető-na nem a szoptatás kapcsán.

Sosem érzem magam kevesebbnek egy vadidegen ember véleményétől.Egyszerűen nem érdekel.Próbálok minden negativitást kizárni, így is vannak problémák, nem vagyok hajlandó energiát pazarolni ilyenekre.

A védőnő pedig azt mond amit akar.Én mindig kedvesen mosolygok aztán úgy is azt teszem amit gondolok.

Belőlük is van minden féle.Csak a kezdő anyukákat tudják ilyesztgetni, én már körberöhögném.

2018. szept. 21. 12:49
 13/25 anonim ***** válasza:
88%

Én is kivoltam ettől a terhességem alatt, nagyon frusztrált és teljesen taszított a szoptatás gondolata is. Nem akartam szoptatni mert annyira ellenszenvessé tették ezek a szoptatásnácik ezt az egészet, hogy úgy terveztem menjenek a fenébe én nem fogok ezen erőlködni. Erre még rátett egy lapáttal a szoptatás fáj, a szoptatás kínszenvedés de az igazi ANYA ezen is túllendül mert éljen az anyatej aki meg nem az egy szar. Meg a gyerekem buta/ronda/beteges/allergiás meg miegymás lesz ha tápszeren nő fel...

Ehhez képest most 4 hónapos a kicsim, 100%-ban anyatejes eddig, lekopogom. Örülök, hogy így alakult mert nagyon megkönnyíti az életemet az az igazság. Ezen felül viszont nem ítélek el senkit akinek nem sikerül(t), mindenkinek más a legjobb és mindenkinek magánügye hogy hogyan táplálja a gyerekét.

Ez a fanatikus, csőlátású hozzáállás viszont ami ezt az egész szoptatást övezi gyomorforgató és nagyon sajnálom, hogy ennyire nyomasztják ezzel a kismamákat.

2018. szept. 21. 13:02
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, mint ahogy sokan hatalmas intimitásnak tekintik a szoptatást.

Kb. mind a két gyerekeknél max. 1 hónapig éreztem ezt. Fél évesnél meg inkább vicces, hogy néha milyen akrobatikus pózokban szopizik.

Ne foglalkozz vele ki mit mond. Én a nagyot 2 éves koráig a kicsi még 1 évesen szopizik, de nem érzem magam különbnek a többi anyukától.

Ja, és a nagy így is összeszed minden nyavaját az oviban.

2018. szept. 21. 13:25
 15/25 A kérdező kommentje:
Ez a védőnős sztori Pakson volt,itt élünk,szóról szóra ezeket mondta a felkészítőn,hogy a császározott anyukák babái nem kötődnek és agresszívabbak merthogy nem megszületnek,hanem úgy "rángatják" ki őket és ez trauma...mondjuk én már akkor hülyének néztem,pedig még csomó mindennel egyetértettem,de ez butaság,egy baba rugdalózik,mert baba nem azért,mert most aztán begurul és jól szétrúgja a szemét anyját,amiért nem szülte meg. Olyat is hallottam,aki szerint a császár egy kényelmi szempont. Igen,az volt,mert így nem döglöttem bele,tényleg kényelmesebb életben maradni,mint 1 ujjnyi tágulás nélkül szétrepedni egy még be sem fordult 4 kilós baba szülése közben. Szerintem az itt a gond,hogy sokan a szülés vagy a szoptatás sikerétől elszállnak örömükben és ezért néznek le másokat. Tisztelet a kivételnek,mert mint mondtam hál' Istennek nem mindegyikük ilyen,szép is lenne. Nyilván tápszeresek között is láttam már fanatikust,aki gyakorlatilag abban merítette ki a tápszer előnyeit,hogy legalább amellett be lehet tintázni és ő meg azokat nézte le,akik szoptatnak. Egyik se jobb,egyiknek sincs joga lenézni a másikat főleg olyan dologért nem,aminek kb 50%-a a mi érdemünk a maradék 50% a szerencsén múlott.
2018. szept. 21. 13:59
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Császáros vagyok a lányomat 6 hónapos kóráig tudtam szoptatni,napi 2×tápszert kap most de cicin alszik el😁már nem eszik belöle de igy szokta meg míg aktivan szopizott.Nemértem mire jó ez a versengés😁persze szoptattam volna tovább is ha tudtam vólna de nem az a fontos hogy legyen tápláléka a gyereknek?Bármilyen formában?Édesanyám nem tudott szoptatni de mégis az eggyik legfontosabb ember az életemben,ha valaki császáral hozza vilagra a gyermekét vagy nem tud szoptatni2,5-3 évig akkor már nem is jó anya???😁😁🤣🤣🤣Komolyan mondom ez már vicc hogy milyen tökéletes szuper anyucik vannak mostanában.
2018. szept. 21. 21:50
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A következő mondatomért engem ezen az oldalon már többször darabokra szedtek, de leírom újra.

Szerintem manapság nagy divat és jó pénz kereseti lehetőség bizonyos végzettségű embereknek túl sok pszichológiai maszlagot belemagyarázni a korai fejlődésbe.

Pont ilyen pszichológiai blablának tartom, hogy "majd nem fog kötődni", és "nem lesz jó tanuló".

2018. szept. 21. 22:40
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Onigazolni akar mindenki, mert bizonytalanok magukban - magambol kiindulva ezert lehet :D A gyerekem 1 eves koraig vertem a mellem a gyereknevelos temakban, aztan rajottem, hogy attol, hogy nekunk mi valt be meg nem vagyunk egyformak, sem elethelyzet tekinteteben, a gyerekek meg aztan foleg nem, mindenkinek mas jon be. Azota en csak annyit mondok, hogy mindenki hallgasson a sajat megerzesere, meg a gyereket figyelje. Amugy 20 honapos kora ota rengeteget volt beteg a gyerekem, pedig meg most, 2,5 evesen is szoptatom 1-3x/nap, szoval ennyit arrol, hogy nem lesz beteg, majd az az anyuka is szepen kitapasztalhatja adott esetben...
2018. szept. 21. 22:43
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

A beteges fanatizmus témájához még annyit,hogy ez kb olyan,mint amikor a szülésfelkészítőn a védőnő azzal ijesztgette a kismamákat,hogy aki császárral szül,ahhoz nem kötődik úgy a gyereke és direkt (!!) rugdosni fogja az anyját és erőszakos lesz.

Nah éppen ez a baj. Ez az ország tele van ilyen demagóg emberekkel. Soha többet nem fogok szülni azért, mert az első gyerek császáros lett. Senkinek nem kívánom, amikor bemész egy másik orvoshoz, mert az addigi fogadott dokid szerint te is és a baba is meghallhatott volna és közli a másik orvos, hogy azonnal műtét.

Amikor kiderült a császárom a védőnőtől kezdve a legtöbb ember minimum rongynak nézett, mert szülni sem tudtam. Hát no comment.

2018. szept. 24. 11:02
 20/25 A kérdező kommentje:
Nálunk is ez volt,mondjuk engem nem néztek le,de mi is ottmaradtunk volna,ha nem császároznak meg. Csak utólag furcsa belegondolni,hogy még a szülés előtt erről milyen megvetően beszéltek,mintha a császármetszés műkörömépítés lenne
2018. szept. 24. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!