Miért bántják azt, aki tápszert ad?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopt..
Ha erre a kérdésre gondolsz pl., akkor talán olvasd végig rendesen. Kapott bőven jó tanácsot, a babának is jó megoldást a kérdező, aki a 3 hetes gyerekét akarja teljesen elválasztani, kizárólag azért, mert neki úgy kényelmesebb.
Aki nem tud szoptatni azzal nincs is semmi gond, hiszen nem tud mást tenni.
Viszont aki csak lustaságból nem szoptat és ezzel megfosztja a babáját az immunvédelemtől és azoktól a vitaminoktól amik a tápszerben nincsenek meg, arról megvan a véleményem, és nem pozitív.
Ez a kérdés teljesen felesleges. Aki undorítónak/szánalmasnak vagy bármi egyébnek tartja az arc nélkül meg is fogja itt írni. Hogy miért? Mert ők így gondolják helyesnek (vagyis más szemszög nem is lehet jó nyilvánvalóan), nem kell tartaniuk a következményektől, levezethetik a feszültséget (amit esetleg pont a tökéletes anyaságra törekvés okoz), önigazolást kapnak ha mások is igazat adnak nekik, illetve a csoportszellem megnyugtatja őket abban hogy ők jó anyák.
Le lehet ezt vezetni pszichológiai alapon de nem hiszem hogy bármin változtatna.
Szinte minden témakörben így megy ez, csak vannak amik érzékenyebbek másoknál pl. nevelés, vallás, poltika...
Azért a mocskolódóknak üzenném hogy az önvizsgálat sosem árt és gondolják át, hogy helyes példát mutatnak-e a buzgó odaadással szoptatott gyerekeiknek, mikor leundorítózzák nőtársaikat és durván ítélkeznek felettük. Akarják-e hogy a gyermekük is ilyen ítélkező/utálkozó ember legyen vagy inkább azt szeretnék hogy az anyjukra kedves és jó emberként gondoljanak vissza 30 év múlva is?
Vagy talán még egyszerűbb ha a kislányukat képzelik a szoptatni nem AKARÓ nő helyébe. Akkor mi lesz? Kitagadják?
"Mert ők így gondolják helyesnek"
Nem csak ők gondolják így helyesnek, hanem a teljes orvosszakma, és valamennyi, a csecsemőtáplálással is foglalkozó szakmai szervezet. Elég röhejes itt amatőr pszichológiai okoskodással levezetni, hogy mindenki frusztrált, birka és kirekesztő, aki a szoptatást tartja a csecsemő számára ideálisnak, és eszerint cselekszik.:D
5, de miért kell belepofázni? El akarja választani, ennyi. Kinek mi köze hozzá? Nem győzködni kell, hanem arra válaszolni, amire kíváncsi, slussz. Törődjön mindenki a saját szánalmas, unalmas életével, mert úgy tűnik, itt a többségé az lehet, ha más dolguk nincs, mint mást elemezgetni.
Én szoptattam, amíg tudtam, nem tartottam magam tőle istenkirálynak, ahogy attól se omlottam össze, hogy útisten, mi lesz, négy hónap után nem elég a tejem. Megéltem, ami történt és nem voltam idegroncs, mert pont tettem rá, mit mondanak a hozzád hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!