Mióta lehet tápszert kapni Magyarországon? Van itt olyan, aki a '80-as években született és tápszert kapott?
Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy mennyire volt elterjedt akkoriban, könnyű volt-e hozzájutni, mint manapság, vagy nehezebb?2017. szept. 24. 16:53
1/12 anonim válasza:
Azt igazából nem tudom, hogy mennyire volt elterjedt, vagy hogy volt e egyáltalán, de azt igen, hogy akkoriban mindenki tejbegrízt adott a babának, ha nem tudott szoptatni. Ezeket az idősebbek mondták nekem, mert mindenki el volt hűlve, hogy a 6 hónapos babámat még szoptatós. Szerintük már rég tejbegrízt kellene enni ennyi idős babának, hogy fejlődjön. És ezt elég sok idősebbtől hallottam. 😀
2/12 anonim válasza:
Én 1988-ban születtem. Anyukám 4 hónapos koromig tudott szoptatni, utána tápszert kaptam. A tápszert a gyermekorvos írta fel és a patikában kellett kiváltani, és ingyen volt akkoriban. Szerintem ugyanúgy hozzá lehetett jutni, mint most.
3/12 anonim válasza:
Ferjem 1978-ban született, ő tápszeres volt, ha jól tudom szinte egyáltalán nem kapott anyatejet.
4/12 anonim válasza:
Férjem 81'-es, ő tápszeres volt. Azt hiszem egyfajta tápszert lehetett kapni. De akkoriban még nem volt elterjedt, hiába lehetett kapni, sokan még feles tejet adtak a babáknak.
5/12 anonim válasza:
Anyukam 59'-es szuletesu, rovid ideig tudta csak a nagymamam szoptatni, utana tapszert kapott. Laktorizan, vagy Orizan, valami ilyesmi neve volt, ketfele volt, az egyik a sima, a masik a nagyon hasfajos, tejerzekeny babaknak (anyukam utobbi volt), de a tejerzekenyeknek valot nagyon nehez volt beszerezni, meselte nagymamam, hogy fetrengett osszehuzodva a gorcstol, hasfajastol anyukam kisbabakent :(
6/12 anonim válasza:
Már a '40-es években években ismert volt az Ovomaltin és az íze is kiváló volt.
7/12 anonim válasza:
En 83-as vagyok, tapszeres voltam. Negyen voltunk testverek, a noverem volt a legidosebb (70-es szuletesu) es o is tapszert kapott. A masik ket tesomat tudta egy ideig szoptatni Edesanyam, de ok is kaptak tapszert is.
Szoval volt mar akkor is es nem csak a higitott tejjel taplaltak a csecsemoket.
8/12 anonim válasza:
1978-ban születtem, anyukámnál életmentő műtétet hajtottak végre a szülés után, hetekig volt kórházban,
így én tápszert kaptam 4 hónapos koromig. A márkaneve Robébi volt.
9/12 anonim válasza:
Robébi, Mildibé, Oriza... több évtizedes termékek.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2017. szept. 24. 23:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!