Mit csinaljak, ha a dokino nem irja fel nekem a tapszert, mert szerinte az nem jo?! De amugy semilyet se, mert szerinte a tapszer nem jo?!
Egyet nem értek. Miért kell spec tápszer a babádnak? Ezt nem írtad sehol. Most akkor felírta a dokid?
Amúgy a Milumil felírva is drága. Nekünk sima Humana van és teljesen jó. 6oo huf felírva 500 gramm.
#18: azért ezt írta fel, mert ekkora gyereknek csak speciális tápszert lehet felírni, de te meg ragaszkodtál hozzá.
Értsd: A TB nem szeretetszolgálat, nem arról szól, hogy az adófizetők etessék a gyereket!
A TB azokat az ellátásokat, készítményeket támogatja, ami eü okból indokolt. És nagyon sok esetben ezeket sem eléggé.
Az, hogy te drágának találod a tápszert, nem orvosi indok, hiszen a baba kora nem indokolja a tápszeres táplálást. Akkor van támogatás erre, ha a baba egészségi állapota indokolja. Erre viszont csak a speciális tápszerek jók.
Miért nem veszel neki Milupa 2-es tápszert. Ezt szokták a babák szeretni és nem is olyan vészesen drága.
Rossmannban Milupa 2-es 2400 Ft. Az én gyerekeim szerették. A hozzátáplálással tudsz tápszeres étkezést kiváltani. Napi 3 tápszeres étkezés bőven elég, de kettő is elég, ha egy étkezés tejpép, de 8 hónaposan kaphat már túrót, natúr joghurtot, ez is tejalapú étkezés. Nem kell neki speciális tápszer.
Vagy, vegyél gyógyszertárban Humana 1-et, azt 1 éves korig lehet enni elvileg, gyógyszertárban olcsóbb, mint Rossmann meg társai. Én az Alma patikákban simám megvettem recept nélkül a Humana 1-et is és Milupa 2-est is tartanak. Ezek nem lennének nektek jók? Én biztos próbálgatnám, hogy melyiket eszi meg. HA tápszert ne vegyél ,mert rosszabb ízük van, mint a sima tápszereknek.
Igen, azért írta fel ezt, mert 6 hónapos kor után, csak akkor írhatnak fel receptre tápszert, ha speciális tápszerre van szükség. Nekem mind a 3 gyerekemnek 6 hónapos korig kaptam a Humana 1-et, majd 2-est ettek amit recept nélkül vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!