Serintetek adnak gyógysertárban "hitelt" tápszerre fizuig, a csak a felét tudom kifizetni?
nem emlékszem vényre pontosan mennyibe kerül, de 2000 valamennyi úg rémlik és ezer forintom van.
nem, senkitől nem tudok kölcsönkérni.
amúgy 18 évesen én sem akartam gyereket (csak próbállak megérteni)én is tanultam (hogy mik vannak? :D)
nem is értem hogy példálózhatsz magaddal egyáltalán anyukákkal szemben.
azt sem tudod hogy eszik, meg isszák az anyaságot.
való igaz, az intelligencia nem iskolázottságtól függ.
dehát ilyenek a mai fiatalok verik magukat a nagy semmire.
Eddig olvastam a kérdéstől már jócskán eltért vitatkozást szó nélkül (én adtam egy normális tanácsot korábban a kérdezőnek, hogy a drogériák saját márkás vagy lejáratközeli termékeit nézze meg, az pont kijön a pénzéből).
Meg vagyok döbbenve, hogy idáig fajulhat egy kétségbeesett kérdés kommentelgetése.
Bocsáss meg kedves 36%-os válaszoló, de nem fekete-fehér a világ.
kb. kétszer annyi idős vagyok, mint te, gyermekem is van már és igen jó körülmények között élek,külföldön is éltem és egyetemen tanultam, úgyhogy azt gondolom, én már elégséges "vitapartner" lehetnék számodra. Akár még a nyelvtudásban is, bár nekem sokat számít a külföldi férjem is és a kinti egyetemen töltött idő is, a jelenlegi munkaköröm stb.
Az, hogy te mit értél el, EGYELŐRE a szüleid érdeme- beszélgessünk majd 10-20 év múlva.
Minden tiszteletem a jó eredményeidért, a nyelvvizsgákért és a külföldi tanulási lehetőségért (gondolom azért a szüleid fizetik :)- de ez még nem a világ, csak egy szelete. Erre felvágni és másokat sértegetni, amiért nem olyan életet élnek mint te, kicsit sem elegáns és nem is jogos.
Lehetésges, hogy te sosem kerülsz a kérdező helyzetébe, én sem kerültem- ettől még emberek vagyunk, szorulhat jó érzés belénk (igen, BELÉD is!) a nálunknál szerencsétlenebb élethelyzetben lévők felé.
Hosszú távon az élet értelmét hidd el, hogy nem a diplomák és nyelvvizsgák száma határozza meg, de még csak nem is elsődlegesen a lexikális tudás (tényleg nem, ezt saját példámból látom- akinek van, az nem veri a mellét, hogy neki milyen van, mert ez nem az emberség, legfeljebb a jó tanulási képességek bizonyítéka lehet).
Őszintén remélem, hogy egy tehetséges fiatal lány a valóságban nem süllyed emberileg és eleganciában olyan mélyre, hogy ilyen alpári stílusban osszon ki ismeretleneket. Ha tanáccsal segíteni nem tudsz (mert a kérdés ez volt), akkor bántani nem érdemes és nem okos dolog.
Ha kötözködni jársz ide (ez a gyanúm), az pedig másféle problémát jelez, amihez képest a szegény kérdezőnek a hó végén elfogyott tápszere tényleg csak apróság :)
Attól te nem leszel sem több, sem okosabb, ha másokat megalázol és bántasz- ellenben ha segíteni próbáltál volna, vagy legalább csak az együttérzésedet fejezed ki (mert a témában nem vagy otthon), az eltölthet egy kis jóérzéssel.
A nárcizmus nagy jellemhiba a nagyok szerint is, akiket bizonyára eredeti nyelven te is szívesen olvasol.
:)
Kétszer adtál vért. Nagy kaland. Én is adtam már.
Menhelyen dolgozol. Oké, talán az egyetlen dolog, amiből látszik h egy icipicit van szíved. De néha az emberekkel is lehetnél toleráns, nem csak az állatokkal.
Ja, szóval azt mondod hogy attól te tökéletesen beszélsz angolul hogy magyar anyanyelvű emberek tanítanak angolul? Képzelem milyen jó kiejtésed lehet :D
Nem ez az anyanyelvi szint, hanem az amikor kiskorod óta két nyelvet beszélsz mert apáddal és a családod felével nem tudsz máshogy kommunikálni, max ha mutogatsz, de az nem éppen a leg célravezetőbb. Verheted itt magad nekem, akkor se fogod bebizonyítani hogy ebben igazad van. Mert amint látom a te fogalmad szerint senki se tud nálad jobban semmit.
A "nyomorra szülésről" pedig sokfelé lehetne vitatkozni. A kérdező nem abba szült, később lett kisemmizve, ha elolvastad volna rendesen, miután már megvolt a gyerek. Nyilván azt hiszed, veled ilyesmi nem fordulhat elő. Pedig de, elég könnyen. Szóval teljesen más ténylegesen nyomorba szülni, mint belekényszerülni. Az pedig már egy más téma.
ugyan már, nem 18 volt, hanem egy felnőtt troll, aki élvezi, hogy provokál.
36%-ra leküzdeni magad elég időigényes, suli mellett kizárt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!