Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Hohy tudom az 1 eves babamat...

Hohy tudom az 1 eves babamat leszoktatni a tapszerrol? Ismeroseim szerint majd eldobja. Orvos szerint forralt tejet nem adhatok meg

Figyelt kérdés
2014. jún. 22. 10:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Miért akarod leszoktatni? Valamit kell neki adni továbbra is. Megoszlanak a vélemények a tejről, van aki 1 éves kortól, van aki csak 3 éves kortól ajánlja. Én nem foglalnék állást, de valamit kell kapnia. Adhatsz neki továbbra is tápszert, vagy junior tejitalt, ami gyakorlatilag szintén tápszer.
2014. jún. 22. 10:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Én a tejet sosem forraltam a lányomnak, semmi baja nem volt tőle.

2 éves koráig tejitalt kapott. 1 évesen váltotta fel a tápszert.

1,5 éves korától adtunk neki bolti sima tejet.

7 hós korától meg tejterméket.

Sosem volt baja.

2014. jún. 22. 10:25
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Nem kell leszoktatni. az én fiam most lesz 2 éves tejitalt iszik a mi dokink nem javasolja a tehéntejet 3 éves korig. Nem is akarok neki adni abba semmi vitamin nincs. Eszik tejberizst, tejbegrízt meg hasonló tejből készült dolgokat meg tejtermékeket természetesen, de hogy reggel-este tejet igyon azt nem. Adhatsz neki továbbra is 3-as tápszert vagy tejitalt nagyon jók vannak.
2014. jún. 22. 12:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha szereti és megissza a tápszert, akkor nem kell róla leszoktatni. Nyugodtan add tovább.

Ha nem akarsz már neki tápszert adni, adhatsz helyette neki tejitalt, már azt is kaphatja.

És adhatsz neki nyugodtan tehéntejet is! 1 éves kor alatt van csak az, hogy a tehéntej bizonyos összetevőit még nem tudja vagy nem kellően tudja a baba gyomra megemészteni, feldolgozni, 1 éves korban már igen, illetve a tejallergia is egy olyan dolog, hogy ha valaki hajlamos rá, ki fog alakulni, aki meg nem az, az meg nem lesz rá allergiás. Illetve ha először kap tehéntejet, úgyis kóstoltatni kell, fokozatosan bevezetni, ha gond van, az egyből mutatkozik és akkor le kell vele állni.

Az, hogy sok orvos még 1 éves korban sem ajánlja, csak 3 éves kor után, annak sem egészségügyi okai vannak, az csak duma, a tápszergyártóknak és a tejitalgyártóknak is meg kell valamiből élniük...Ennyi az egész, pusztán üzlet.

De hogy ki mit ad a gyerekének 1 éves kor után, azt pedig mindenki döntse el maga, ki így csinálja, ki meg úgy.

Nálunk 1 éves korban került bevezetésre a tej és soha semmi baja nem volt tőle a fiamnak.

2014. jún. 22. 14:03
 5/5 A kérdező kommentje:
nekem az anyosomek mondtak meg a parom hogy nem jo mar neki en is ugy vagyok artani nem art imadja .hat az orvos bem tudom miert de a milupa 2 ot ajanlotta ami 6 honapos kortol van.ezt issza kb 3 honapja es 1 eves 1 honapos
2014. jún. 22. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!