2,5 hónapja lejárt, origi csomagolású tápszert odaadnátok a babátoknak?
OK, és hol a határ, amikor már Te sem adod oda?
Mi alapján mered rámondani, hogy az a - hasra ütök - szárított banános trutymó az BIZTOSAN jó még X idővel a szav. idő lejárta után?
Egyébként VALÓBAN, a szavatossági idő azt jelenti, hogy a gyártó addig BIZTOSAN szavatolja a fogyaszthatóságot.
De akár 2x annyi ideig is lehet még eredeti állapotban fogyasztható, sőt lehet, hogy akár 3x annyi ideig sem okoz komoly problémát az elfogyasztása.
Ennek ellenére minden szülő a gyerekének (legfőképpen az elsőnek ;) ) igyekszik a legszabályosabban betartani mindent.
Ez szerintem normális.
Ha a kérdést úgy tette volna fel a Hölgy, hogy lesz-e valami baja a gyereknek az ilyen kajától, akkor alighanem mindenki nem-et írt volna.
Arra, hogy odaadná-e?
Én nem. És még sokan nem, de nem tudjuk az okokat, miért igen.
6-os vagyok
Ha anyagilag megtehetnék, valószínűleg én is kidobnám, de sajnos nem úgy állunk.
Volt a DM-ben akciós, közeli lejáratú tápszer, megvettem anno mind a 3 dobozzal és most azt issza a lányom amíg el nem fogy.
Semmi baja tőle, nem megy a hasa, nem fáj a gyomra se, én meg örülök, hogy spóroltam pénzt amiből tudok venni más élelmiszert is magunknak.
Nem adnám oda. Következő kérdést tenném fel: nincs pénzem másik doboz tápszerre? megéri kockáztatni, hogy a babám hasa fájni fog?
Lehetséges, hogy nem lenne semmi baja (sőt ezt tartom valószínűnek) de lehetőleg ne kockáztassunk.. ha mi felnőttek eszünk valami olyat maximum a wc-n töltünk pár órát...
Előző vagyok...Nem értem miért kellett lepontozni.
Akkor anyukák/apukák tessék etetni a gyereket a lejárt tápszerrel... én nem fogom, nekem nem ér 1-2 ezer forint annyit... 23 éves vagyok de igyekszem felelősséggel gyereket nevelni, jobb lenne ha mások felelősséggel is vállalnák...
Meg kell kóstolni! Ha jó, nem más az íze, állaga szerintem nyugodtan lehet adni. Ezek a dátumok csak tájékoztató jellegűek. Van, hogy a még messzi lejáratú termék jóval előbb megromlik és fordítva... Van, hogy védőnőtől kapok közeli lejáratú terméket. Ő is mindig mondja, h csináljam meg, meglátom, hogy jó-e még. Ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani.
A véleményem meg az, hogy ha nem jó, hidd el a gyerek úgyis elutasítja.
Sajnos a pénz annyi mindent meghatároz, hogy egy ilyen kérdés is felmerül az emberben.
Nem ismervén a kérdést feltevőt, anyagi helyzetét szerteágazik a válasz.
1. Nem adja oda a tápszert, ami 2 hónapja lejárt. Esetleg olyat ad helyette, ami kárt is okoz.
2. Odaadja a tápszert, mert nincs másra pénze.
3. Ha telik rá, kihajítja, másikat vesz helyette.
Ha más nincs, odaadnám. A gyártók kockázatkerülők. A termék megtervezésekor óvatosan, de szándékosan alá lövik a szavatosság, fogyaszthatóság idejét. Ennek több oka van. (marketing, kockázatviselés stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!