Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » 2,5 hónapja lejárt, origi...

2,5 hónapja lejárt, origi csomagolású tápszert odaadnátok a babátoknak?

Figyelt kérdés
2014. jan. 4. 21:41
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
81%

OK, és hol a határ, amikor már Te sem adod oda?

Mi alapján mered rámondani, hogy az a - hasra ütök - szárított banános trutymó az BIZTOSAN jó még X idővel a szav. idő lejárta után?

Egyébként VALÓBAN, a szavatossági idő azt jelenti, hogy a gyártó addig BIZTOSAN szavatolja a fogyaszthatóságot.

De akár 2x annyi ideig is lehet még eredeti állapotban fogyasztható, sőt lehet, hogy akár 3x annyi ideig sem okoz komoly problémát az elfogyasztása.

Ennek ellenére minden szülő a gyerekének (legfőképpen az elsőnek ;) ) igyekszik a legszabályosabban betartani mindent.

Ez szerintem normális.

Ha a kérdést úgy tette volna fel a Hölgy, hogy lesz-e valami baja a gyereknek az ilyen kajától, akkor alighanem mindenki nem-et írt volna.

Arra, hogy odaadná-e?

Én nem. És még sokan nem, de nem tudjuk az okokat, miért igen.

2014. jan. 5. 08:06
 12/23 anonim ***** válasza:
29%

6-os vagyok

Ha anyagilag megtehetnék, valószínűleg én is kidobnám, de sajnos nem úgy állunk.

Volt a DM-ben akciós, közeli lejáratú tápszer, megvettem anno mind a 3 dobozzal és most azt issza a lányom amíg el nem fogy.

Semmi baja tőle, nem megy a hasa, nem fáj a gyomra se, én meg örülök, hogy spóroltam pénzt amiből tudok venni más élelmiszert is magunknak.

2014. jan. 5. 09:35
 13/23 anonim ***** válasza:
79%
Nem.
2014. jan. 5. 09:49
 14/23 anonim ***** válasza:
55%

Nem adnám oda. Következő kérdést tenném fel: nincs pénzem másik doboz tápszerre? megéri kockáztatni, hogy a babám hasa fájni fog?

Lehetséges, hogy nem lenne semmi baja (sőt ezt tartom valószínűnek) de lehetőleg ne kockáztassunk.. ha mi felnőttek eszünk valami olyat maximum a wc-n töltünk pár órát...

2014. jan. 6. 23:02
 15/23 anonim ***** válasza:
79%

Előző vagyok...Nem értem miért kellett lepontozni.

Akkor anyukák/apukák tessék etetni a gyereket a lejárt tápszerrel... én nem fogom, nekem nem ér 1-2 ezer forint annyit... 23 éves vagyok de igyekszem felelősséggel gyereket nevelni, jobb lenne ha mások felelősséggel is vállalnák...

2014. jan. 7. 09:01
 16/23 anonim válasza:
79%
Biztos,h nem, ha nem lenne rá pénzem akkor nem más kaját vennék magunknak, hanem én nem ennék!
2014. jan. 7. 17:31
 17/23 anonim ***** válasza:
34%
Á, dehogy! Viccelsz?! Aki odaadná egyen zöld párizsit !
2014. jan. 8. 12:05
 18/23 Mansikka válasza:

Meg kell kóstolni! Ha jó, nem más az íze, állaga szerintem nyugodtan lehet adni. Ezek a dátumok csak tájékoztató jellegűek. Van, hogy a még messzi lejáratú termék jóval előbb megromlik és fordítva... Van, hogy védőnőtől kapok közeli lejáratú terméket. Ő is mindig mondja, h csináljam meg, meglátom, hogy jó-e még. Ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani.

A véleményem meg az, hogy ha nem jó, hidd el a gyerek úgyis elutasítja.

2014. jan. 9. 16:31
 19/23 A kérdező kommentje:
Kidobtam, nem akartam reckírozni.
2014. jan. 9. 21:05
 20/23 anonim válasza:
75%

Sajnos a pénz annyi mindent meghatároz, hogy egy ilyen kérdés is felmerül az emberben.

Nem ismervén a kérdést feltevőt, anyagi helyzetét szerteágazik a válasz.

1. Nem adja oda a tápszert, ami 2 hónapja lejárt. Esetleg olyat ad helyette, ami kárt is okoz.

2. Odaadja a tápszert, mert nincs másra pénze.

3. Ha telik rá, kihajítja, másikat vesz helyette.

Ha más nincs, odaadnám. A gyártók kockázatkerülők. A termék megtervezésekor óvatosan, de szándékosan alá lövik a szavatosság, fogyaszthatóság idejét. Ennek több oka van. (marketing, kockázatviselés stb...)

2014. jan. 11. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!