Ti mindig a doboz szerinti mennyiséget adjátok a babátoknak?
Én mindig annyit csinálok, amennyit a babám megeszik. A túletetéssel kell inkább vigyázni. Hivatalosan a baba napi adagja kg*150. Ha ezt elosztod az étkezések számával, kijön mennyi lenne az ideális adagja, de nekik sincs mindig egyforma étvágyuk.
Ha akkor szültél mikor én akkor kb120ml az egyszeri adagja, ha jó evő. /mondjuk mi csak 90-et eszünk, de sűrűbben/
Én úgy adom és teljesen bevált. Neki elég a súlya normálisan gyarapodik és az idő is be van tartva. De nem is követeli sűrűbben a kajcsit. Neki ez a rendszer szépen be van állva. :)
De ha kérne többet biztos adnék neki. Nem hagynám sírni az ételért. :)
Én csak annyira figyeltem az ajánlást, hogy nagyjából tudjam a napi összmennyiséget, de egyébként annyit adok neki, amennyit kér. Nem fogja a dupláját kérni.
Az én fiam viszont délelőtt kevesebbet eszik, és inkább délután hozza be a lemaradást. Akkor hiába akarnék neki többet adni, mert az az előírás a dobozon. Van, hogy csak 120ml-t eszik meg, délután meg 200-at. Így összességében kijön a ajánlott mennyiség, sőt általában kevesebbet is eszik, mint ami a dobozon van.
Ha rendbe van a súlya, akkor elég. Ha nem kel miatta éjszaka, akkor főleg jó.
Amúgy mindegy mi van a dobozra írva az én fiam se többet, se kevesebbet nem hajlandó enni, mint amennyi neki éppen kell. Ha kevés lenne szerintem azért ő is reklamálna:-)
Én egy jó ideje minden alkalommal írom, hogy mikor mennyit evett. És általában azért megvan a napi adagja. Ő sem egy óriásbébi, ezért ha kevesebbet evett volt, hogy keltettem éjszaka.
4,510*150=676 ml ez lenne a babád napi adagja. Átlag baba7* eszik /nem úgy mint az enyém 12*/ 676:7=96ml elvileg az egyszeri adagja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!