2,5 hónapja lejárt, origi csomagolású tápszert odaadnátok a babátoknak?
Köszönöm szépen a lepontozást!
A szavatossági idő egy olyan tájékoztató adag, ameddig garantáltan megőrzi az eredeti minőségét az adott dolog. Így aztán, ha több évig garantálják, hogy a termék megfelelő minőségű, akkor szerintem teljesen mindegy, hogy a szav. idő lejárta előtt 2 nappal, vagy utána 2 nappal kerül fogyasztásra. Nem az adott napon fog "megromlani". De ez az én véleményem...
Odaadnám pont amiatt amit a 6-os is írt.
Sőt, most jelenleg épp olyan tápszert iszik a lányom aminek 3 hete lejárt a szavatossága.
Semmi baja nincs ezeknek.
Ez olyan, mint pl. a savanyított tejtermékek. Hiába jár le a szavatossága a papír szerint, utána még napokig, hetekig ehető.
Ezek tájékoztató adatok, hogy utána a gyártó nem vállalja a felelősséget.
Sőt mondok jobbat : Nekem gyógyszerész mondta, hogy a gyógyszerek szavatossági idejének lejárta után pár hónapig még nyugodtan be lehet azokat is szedni szintén a fent említett okok miatt.
Nem gondolhatja senki komolyan, hogy ha 1 termékre van 1-2 év szavatosság, akkor hipp-hopp hirtelen megromlik pár héten belül.
Azt már inkább el tudom képzelni, hogy pl. tápszernél már a vitaminok egy része lebomlik, így nem olyan tápláló, de ez is csak az én feltételezésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!