Tápszeres lett a négy hónapos fiam. Mikor csináljam meg a tápszert, hogy éjszaka ne ordítson annyit?
Nekünk sajnos már az egy hetes vizsgálaton tápszert adtak, utána vegyesen kapta, mert kb. még egy hónapig szopizott is, de sajnos az kevés volt, hiába próbálkoztam mindennel. A gyerekorvos nekem is azt mondta, hogy nyugodtan csináljam meg előre az egy napi adagot neki. Én megkérdeztem tőle, hogy akkor miért van ráírva, hogy 2 órán elül használjuk fel, erre azt válaszolta, hogy nem mindegy, hogy milyenek a "körülmények", remélem te is érted, hogy mire célzott. Mondjuk én ennek ellenére soha nem csináltam meg előre a tápot. Mivel 2 etetés között max. 4 óra telik el, én azt csináltam, hogy mielőtt lefeküdtem jól teleöntöttem a vízforralót, felforraltam a vizet és mire újra felkelt a következő evéshez addigra annyira hűlt ki a víz, hogy már csinálhattam is a hamit, maximum nem kellet hűteni, hanem iható volt. A mikrót én nem javasolnám, még víz melegítésre sem, hiszen tudjuk, hogy nem egyformán melegíti fel az egészet!
A párodhoz meg annyit, hogy én is ezt csináltam, amit te (jajj, csak fel ne kelljen), volt, hogy éjszakákat virrasztottam vele csak, hogy ne sírjon! Aztán 3 hónap alatt eljutottam oda, hogy egy zombiban több élet volt, mint bennem és akkor azt mondtam, hogy elég, nem csak az enyém az a gyerek, van annak egy apja is. Amikor nappal itthon volt, szépen megfogtam a kezét és mondtam neki: így kell megfogni, így kell ráhúzni egy nadrágot vagy egy badit, ha sír, akkor így emeled fel, erre nyugszik meg stb. A pelenkázás nehezebb volt, mert attól félt, hogy kislány és hát ő nem is tudja, hogy törölje meg, meg stb. Nem baj, megmutatom egyszer, ötször, tízszer, megtanulod én is megtanultam. Azóta nincs gond, fésülgeti, megpisilteti, a haját is megszárítja.
Szóval bocsi, kicsit hosszú lett, de a lényeg, hogy VOND BE A GONDOZÁSBA APÁT IS, szerintem csak fél, de ezt úgyse fogja bevallani, úgyhogy te ne félj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!